Monday, February 4, 2019

Τι είναι αυτά που γράφει η ΕΣΤΙΑ; Είπε ο Μητσοτάκης στη Μέρκελ ότι θα διχοτομηθεί η Ελλάδα; Πάμε καλά;

Εάν αυτά που γράφει η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» στο πρωτοσέλιδό της τη Δευτέρα αληθεύουν, δηλαδή ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην καγκελάριο Μέρκελ για κίνδυνο διχοτόμησης της Ελλάδας, τότε ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος.
Επιβεβαιώνεται επίσης το Politico, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε στη Βουλή, που έγραψε ότι του δήλωσε πως υπάρχει κίνδυνος «αυτονομιστικών δυνάμεων» στη Βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με την «ΕΣΤΙΑ» ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε εισηγήσεις κορυφαίων στελεχών του να επιλέξει την οδό της αποχής από την ψηφοφορία για την ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ κι αποφάσισε η Νέα Δημοκρατία να ψηφίσει «όχι» στην ένταξη.
Δηλαδή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αντιπαρατεθεί με τις ΗΠΑ και τα δυτικά συμφέροντα.
Εξυπηρετώντας ποια συμφέροντα; Μην απαντήσει κανείς αφελώς «τα ελληνικά».
Εξυπηρετεί τα συμφέροντα εκείνων που δεν θέλουν να μπει η Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ.
Ποιοι είναι αυτοί; Οι Ρώσοι. Απλά πράγματα.
Ίσως για αυτό έσπευσε με μια κίνηση «φούσκα» και επαρχιώτικου εντυπωσιασμού να «αναγνωρίσει» τον Γκουάιντο ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, ενώ ως γνωστόν τα κόμματα δεν αναγνωρίζουν κράτη ή προέδρους, οι κυβερνήσεις το κάνουν.
Έριξε δηλαδή τη… μπάλα στη Βενεζουέλα για να θολώσει τα νερά, να το παίξει φιλοαμερικανός, ενώ σε ό,τι αφορά την περιοχή μας αποδεικνύεται χρήσιμος των Ρώσων.
Αυτά όμως είναι δικά του θέματα, εκείνος τα χρεώνεται και το κόμμα του.
Ότι όμως, σύμφωνα με την «ΕΣΤΙΑ», φέρεται να είπε στη Μέρκελ ότι «δεν θα επιτρέψω την καταλανοποίηση της βορείου Ελλάδας», τι εννοεί ο άνθρωπος αυτός;
Ότι η Μακεδονία θα κηρύξει την ανεξαρτησία της από την Ελλάδα;
Πρώτον, οι κάτοικοι της Μακεδονίας, Μακεδόνες, Πόντιοι και Μικρασιάτες, είναι Έλληνες. Δεν ανήκουν σε άλλο έθνος.
Οι Καταλανοί -ας το πληροφορηθεί αυτός ο νεοφιλελεύθερος- είναι ξεχωριστό έθνος από τους υπόλοιπους Ισπανούς, αναγνωρισμένο με τη δική του γλώσσα.
Για την ακρίβεια, η Ισπανία είναι ένα πολυεθνικό κράτος με επίσημα αναγνωρισμένες εννέα γλώσσες!
Τι νομίζει ο κ. Μητσοτάκης; Ότι οι Καταλανοί είναι γεωγραφικός προσδιορισμός;
Τα ισπανικά έθνη και οι γλώσσες που μιλούν είναι:
Ισπανική γλώσσα (castellano= καστιλιάνικα ή καστιλιανή), Καταλανική γλώσσα: (català), Βασκική γλώσσα: (euskara), Γαλικιανή γλώσσα (gallego), Αστουριανική γλώσσα (asturianu), Αραγωνική γλώσσα (aragonesa), Εξτρεμαδουρική γλώσσα (estremeñu), Οξιτανική γλώσσα (occitan) και Ισπανοεβραϊκή γλώσσα (ladino, judeoespañol).
Η Ανδαλουσία, η Καταλονία, η Χώρα των Βάσκων και η Γαλικία είναι αυτόνομες περιφέρειες της Ισπανίας ως «ιστορικές εθνικότητες».
Η Ισπανία είναι ένα πολυεθνικό βασίλειο. Για αυτό στο παρελθόν οι Βάσκοι πήραν τα όπλα διεκδικώντας ανεξαρτησία και πρόσφατα οι Καταλανοί έκαναν το ίδιο με το δημοψήφισμα.
Οι Έλληνες της βόρειας Ελλάδας ανήκουν σε διαφορετικό έθνος; Όχι.
Ως τι θα ζητήσουν λοιπόν ανεξαρτησία;
Από ποιους θα ζητήσουν ανεξαρτησία;
Τι παιχνίδια είναι αυτά;
Διότι πλέον μπορούμε να αρχίσουμε να υποψιαζόμαστε διάφορα.
Ένας πονηρός, δεν χρειάζεται πολύ, αμέσως θα αναφερθεί στο παλιό σχέδιο των Ρώσων διχοτόμησης της Ελλάδας, δημιουργίας ανεξάρτητης Μακεδονίας, για την έξοδο των Σλάβων στο Αιγαίο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τι ακριβώς παριστάνει;
Εξυπηρετεί τα ρωσικά σχέδια για διαμελισμό της χώρας μας;
Για επέκταση του πανσλαβισμού;
Τι παλαβομάρες είναι αυτές;
Ποιοι εξωφρενικοί βρίσκονται στην αυλή του και τον συμβουλεύουν τέτοια τρελά πράγματα;
Διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από μόνος του είναι απίθανο να έκανε τέτοιες σκέψεις.
Αυτά τα βάζουν στο στόμα του είτε τίποτα ακροδεξιοί παλαβοί, που έχει αφήσει τοποτηρητές ο εμμονικός της Κηφισιάς, είτε ποιος ξέρει τι «σάρα και μάρα» έχει διεισδύσει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίχως να ήταν ποτέ κάποιος χαρισματικός, τουλάχιστον επικίνδυνος για τη χώρα δεν ήταν.
Είχε τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του αλλά μέχρι εκεί. Τώρα τι συμβαίνει; Πραγματικά αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει!

Οργή από ΣΥΡΙΖΑ

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στην κ. Μέρκελ ότι δεν θα επιτρέψει την «καταλανοποιηση της Βόρειας Ελλάδας», δείχνει το μέγεθος της εθνικής ανευθυνότητας και του πολιτικού τυχοδιωκτισμου του αρχηγού της Ν.Δ» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημειώνει, «ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να ανοίξει, για μια ακόμα φορά, θέμα μακεδονικής μειονότητας, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του στη συμφωνία των Πρεσπών.
»Ο αρχηγός της Ν.Δ. οφείλει, επιτέλους, να αντιληφθεί ότι τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για ασκήσεις μικροπολιτικής προπαγάνδας και να ανακαλέσει άμεσα τις επικίνδυνες δηλώσεις του».


No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget