Τότε τα αρνιά έκαναν $5 και σήμερα $200!!!
--Του--------------------------
ΤΑΣΟ ΣΑΛΤΗ (Μελβούρνη)
---------------------------------
Αγαπητοί φίλοι,σας διαβάζω καθημερινά και χαιρομαι τα όσα γράφετεγια Αυστραλία,
Ελλάδα,και ολου του κόσμου τους Έλληνες..
Θα σας γράψω μια αληθινη ιστορία που συνέβαινε παλιά στη Μελβούρνη,απο το 1967
και έπειτα..
Την εποχη εκεινη ειχε έρθει για μονιμη εγκατάσταση στη Μελβούρνη ένας κουμπάρος μου ,
εργένης .Διασκέδαση τότε δεν υπηρχε σχεδόν τίποτα και το μόνο που ξέραμε ήταν ...ΣΠΙΤΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ!!!
Αυτο στενοχωρουσε τον κουμπάρο κι όλο έλεγε πως κάτι πρέπει να κάνουμε γιατι δεν γίνεται
να περάσουμε μια ζωή εργοστάσιο σπιτι.Σκεφτήκαμε λοιπόν και αποφασίσαμε..ΓΛΕΝΤΙ..αβέρτα!!
Το αρνί την εποχή εκείνη είχε 5δολλάρια και 5δολλάρια ειχε και μια ντουζίνα μπυρα,τα μεγάλα μπουκάλια.. Αυτο ήταν,μια έπαιρνε αυτος το αρνι και εγω τη μπυρα και το αντίστροφο...
Βρήκαμε και μια νεροσωλήνα τη μετατρέψαμε σε σούβλα ,και καθε βδομάδα πήγαινε το γλέντι σύννεφο.. Το ψήσιμο ήταν ευκολη δουλειά αφου στηρίζαμε τη σούβλα σε δυο κασσάκια απο ντομάτες ,το γυρίζαμε και σε τέσσερις ώρες είχαμε έτοιμο αυτο που στην Ελλάδα τρωγαμε μια φορα το χρόνο....
Τωρα αυτά τελείωσαν,γιατι το αρνί έχει φτασει 200 δολλάρια και η μπύρα 50!!! 'Οσο για τα αρθρητικά χτύπησαν στο...ταβάνι.. Έτσι ,μονο το πάσχα βλέπω τωρα να απολαμβανομε το ψητό αρνί και μάλλον τα παλιά θα μας φαίνονται σαν ένα μακρινό όνειρο....
Γειά σου Δημήτρη και Καλό Πάσχα!!!
***
Καλή Λαμπρή, Τάσε και πρόσεχε γιατί στα νοσοκομεια της Ελλάδας αποτι μου λέει φιλος μου καρδιολόγος την ημέρα του Πάσχα βρίσκονται σε συναγερμό, απο το πολυ αρνί που καταβροχθίζουν οι πιστοίμετά τη νηστείατου "ραμαζανιού"..
Και αν ετοιμάζεστε κι εσεις για σούβλα να θυμάστε όλοι αυτα που λέει ο φυσιοθεραπευτής Γιωργος Κόκκοβας: Φατε αρνί αλλα να θυμαστε και το αντίδοτο της χοληστερίνης το καλό μας ΜΑΡΟΥΛΑΚΙ!!!!
--Του--------------------------
ΤΑΣΟ ΣΑΛΤΗ (Μελβούρνη)
---------------------------------
Αγαπητοί φίλοι,σας διαβάζω καθημερινά και χαιρομαι τα όσα γράφετεγια Αυστραλία,
Ελλάδα,και ολου του κόσμου τους Έλληνες..
Θα σας γράψω μια αληθινη ιστορία που συνέβαινε παλιά στη Μελβούρνη,απο το 1967
και έπειτα..
Την εποχη εκεινη ειχε έρθει για μονιμη εγκατάσταση στη Μελβούρνη ένας κουμπάρος μου ,
εργένης .Διασκέδαση τότε δεν υπηρχε σχεδόν τίποτα και το μόνο που ξέραμε ήταν ...ΣΠΙΤΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ!!!
Αυτο στενοχωρουσε τον κουμπάρο κι όλο έλεγε πως κάτι πρέπει να κάνουμε γιατι δεν γίνεται
να περάσουμε μια ζωή εργοστάσιο σπιτι.Σκεφτήκαμε λοιπόν και αποφασίσαμε..ΓΛΕΝΤΙ..αβέρτα!!
Το αρνί την εποχή εκείνη είχε 5δολλάρια και 5δολλάρια ειχε και μια ντουζίνα μπυρα,τα μεγάλα μπουκάλια.. Αυτο ήταν,μια έπαιρνε αυτος το αρνι και εγω τη μπυρα και το αντίστροφο...
Βρήκαμε και μια νεροσωλήνα τη μετατρέψαμε σε σούβλα ,και καθε βδομάδα πήγαινε το γλέντι σύννεφο.. Το ψήσιμο ήταν ευκολη δουλειά αφου στηρίζαμε τη σούβλα σε δυο κασσάκια απο ντομάτες ,το γυρίζαμε και σε τέσσερις ώρες είχαμε έτοιμο αυτο που στην Ελλάδα τρωγαμε μια φορα το χρόνο....
Τωρα αυτά τελείωσαν,γιατι το αρνί έχει φτασει 200 δολλάρια και η μπύρα 50!!! 'Οσο για τα αρθρητικά χτύπησαν στο...ταβάνι.. Έτσι ,μονο το πάσχα βλέπω τωρα να απολαμβανομε το ψητό αρνί και μάλλον τα παλιά θα μας φαίνονται σαν ένα μακρινό όνειρο....
Γειά σου Δημήτρη και Καλό Πάσχα!!!
***
Καλή Λαμπρή, Τάσε και πρόσεχε γιατί στα νοσοκομεια της Ελλάδας αποτι μου λέει φιλος μου καρδιολόγος την ημέρα του Πάσχα βρίσκονται σε συναγερμό, απο το πολυ αρνί που καταβροχθίζουν οι πιστοίμετά τη νηστείατου "ραμαζανιού"..
Και αν ετοιμάζεστε κι εσεις για σούβλα να θυμάστε όλοι αυτα που λέει ο φυσιοθεραπευτής Γιωργος Κόκκοβας: Φατε αρνί αλλα να θυμαστε και το αντίδοτο της χοληστερίνης το καλό μας ΜΑΡΟΥΛΑΚΙ!!!!