Thursday, April 21, 2011

Γιατί; Γιατί; Γιατι το Χριστό ...κι όχι τό Βαραβάαααα;

Απο τότε που διάβαζα και έψαλλα και όλοι τους ήθελαν να τιμήσω τον Παπαγιωργη τον παππού μου ,ένα ερωτημα με ακολουθεί..
Γιατι ο λαός όταν ρωτήθηκε ποιον να σταυρωσουν "το Χριστό."...τον άνθρωπο δηλαδή ,που .....γιάτρευε,ελεούσε,έδινε παρηγοριά στους φτωχους, ή τον αρχιεγκληματία και τρομοκράτη Βαραββά,έστειλε με οργη και πάθος  στο θάνατο τον ΙΗΣΟΥ;
Τι άραγε περίμεναν απο εκεινον και τους απογοήτευσε;
ΔΠ

2 comments:

  1. Οι απαντησεις μπορεί να είναι παμπολες σε αυτο το ερώτημα.Το θέμα είναι γιατί να μας ενδιαφέρουν τα των εβραίων παθήματα της εποχής.
    Ίσως περιμέναν ένα εβραίο για αρχηγό που θα ήταν ποιό δυναμικός, να όπως ο Βαραβάς που θα μπορούσε να οδηγήσει τον λαό των λεπρών σε απαλευθέρωση,ίσως ο Γεσουά ήταν τέτοιος απατεώνας που κάθε άλλο παρά καλό έκανε στον κόσμο, ίσως και κατα πασα πιθανότητα όλα αυτα είναι παραμύθια για να ασχολούμαστε, μιας και αν τα ψέξει κανείς υπάρχουν πολλά σημεία που φασκουν και αντιφάσκουν...και το παραμυθι τους δεν έχει τέλος.

    ReplyDelete
  2. Γιατί αν "σταυρωναν το Βαραββά"το παραμύθι τελείωνε.. και πως θα τα αρπάζαν χοντρά οι ρασοφόροι και όλα τα άλλα ερπετά σε καθημερινή βάση;

    ReplyDelete

wibiya widget