Tuesday, April 12, 2011

MAΛΛΟΝ Η ΚΙΝΑ ΘΑ μας σωσει!!!! οικονομικά!!!!

Την στήριξη της Κίνας ζητά η Ελλάδα - στο Πεκίνο ο Παμπούκης

Στην Κίνα στρέφεται η Ελλάδα προκειμένου να αναζητήσει στήριξη στην προσπάθειά της να ξεπεράσει την κρίση χρέους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το οποίο αναφέρεται στην επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη στο Πεκίνο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Παμπούκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κινεζική εφημερίδα 21st Century Business Herald δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η αγορά ελληνικών ομολόγων από την Κίνα θα βοηθήσει την οικονομία μας να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κρίση χρέους και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη στις διεθνείς αγορές. Θα βοηθήσει επίσης και στην σταθερότητα της Ευρωζώνης, καθώς μια σταθερή Ευρωζώνη θα ενισχύσει με τη σειρά της στην σταθερότητα της κινεζικής οικονομίας».

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο πάντα δημοσίευμα, ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα θα ανοίξει τους κλάδους της μεταφοράς, του τουρισμού, των τηλεπικοινωνιών καθώς και τον τραπεζικό κλάδο απέναντι στους Κινέζους επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα έχει εκφράσει στο παρελθόν την στήριξή της απέναντι στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας καθώς και την πεποίθηση ότι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την κρίση, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι η ίδια έχει αγοράσει ελληνικό και ισπανικό χρέος και θα επαναλάμβανε την κίνησή της αυτή αν κάτι τέτοιο κρινόταν αναγκαίο.

Το Reuters αναφέρει ότι ο κ. Παμπούκης θα πραγματοποιήσει σήμερα σημαντικές συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους στο Πεκίνο.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget