Saturday, April 9, 2011

Και ξαφνικά...όλοι ανακάλυψαν τον Καντάφι!!!

Ξαφνικά Pedro Olalla. Αθήνα 20/3/2011 Ξαφνικά, ο κόσμος ανακάλυψε πως ο Καντάφι είναι ένας άσπλαχνος τύραννος. Ξαφνικά, οι φαρισαίοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και κηρύσσουν τον πόλεμο επικαλούμενοι χωρίς αιδώ τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ξαφνικά, εγένετο η λήθη.
Έτσι, λόγου χάριν, η Γαλλία ξεχνά τα πάμπολλα συμβόλαια εκατομμυρίων που υπέγραψε με τον Καντάφι τα τελευταία χρόνια. Η Αγγλία λησμονεί ότι εκπαίδευε η ίδια τις επίλεκτες δυνάμεις του δικτάτορα και ότι, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ο David Cameron περιόδευε στη Μέση Ανατολή συνοδευόμενος από τα στελέχη των BAE, Rolls Royce και Thales προωθώντας την πώληση όπλων. Η Ιταλία κρύβει τις φωτογραφίες του Berlusconi να φιλάει το χέρι του συνταγματάρχη σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη λησμοσύνη του αποικιακού της παρελθόντος, για την αγορά αεροπλάνων και ελικοπτέρων και για τις ζουμερές επενδύσεις σε εκατομμύρια πετροδολάρια. Οι ΗΠΑ ξεχνά τα βαρέα όπλα που έχει πουλήσει στον Καντάφι κατά τις τελευταίες δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων και των οκτώ αεροπλάνων C-130 που η εταιρεία Lockheed Martin χρέωσε εδώ και σαράντα χρόνια και ακόμα δεν έχει παραδώσει στον δικτάτορα. Ο Ισραήλ ξεχνά πως η εταιρεία του CST Global μόλις έκανε μια χρυσή δουλειά οπλίζοντας τους 50.000 Αφρικανούς μισθοφόρους που στάλθηκαν να βοηθήσουν τον Καντάφι στην κατάπνιξη των εξεγερμένων. Η Ισπανία ξεχνά τη φιλία και την ηθική υποστήριξη του προέδρου Aznar στον Muammer, τα κυνηγητικά παιχνίδια τους στην Αλ Άνδαλους, το τσάι του δικτάτορα με τον Zapatero στα αντίσκηνα της ερήμου, την επίσημη επίσκεψη του Βασιλιά στον συνταγματάρχη για να ενισχύσει τις ισπανικές επιχειρήσεις στη Λιβύη καθώς και τα όπλα που πουλήθηκαν μόλις πριν από τρία χρόνια έναντι 1.500 εκατομμυρίων ευρώ. Και η Ελλάδα ξεχνά ότι, πριν από εννέα μήνες, ο κ. Παπανδρέου, ξεσκονίζοντας την παλιά φιλία του πατέρα του με τον συνταγματάρχη Καντάφι, κατέφευγε στη Λιβύη για να επαιτεί επενδύσεις διακοσίων δισεκατομμυρίων ευρώ, που να μας βοηθήσουν να βγούμε από την «κρίση» και να εξοφλήσουμε το επονείδιστο χρέος που συνάψαμε με τους τοκιστές της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ. Ξαφνικά, όλη η Ευρώπη μοιάζει να ξεχνά ότι, τα τελευταία χρόνια, τα οπλοποιία της κέρδισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πουλώντας τα ελαφρά όπλα με τα οποία ο Καντάφι κατασφάζει τώρα τον λαό του.
Τώρα, πού σε είδα πού σε ξέρω. Ακόμα και οι ποπ-σταρ που για ένα εκατομμύριο δολάρια εμφανίζονταν στα πριβέ πάρτι της οικογένειας του δικτάτορα (Beyonce, Usher, Mariah Carey, Nelly Furtado...) θέλουν τώρα να ανοίξει η γη κα να τους καταπιεί.
Είναι θλιβερό, αλλά ο Καντάφι έχει σήμερα πολλούς λόγους για να νιώσει προδομένος. Ξαφνικά, έγινε κακός και οι καλοί τού κήρυσσαν τον πόλεμο. Έναν πόλεμο που θα ωφελήσει το δίχως άλλο για να ψαρέψουν στα θολά νερά οι παντοτινοί, για να αλλάξει χέρια το πετρέλαιο, για να ανακατανεμηθεί η εξουσία σύμφωνα με τα συμφέροντα ορισμένων ολίγων, για να παραμένουν τα όπλα τόσο ακριβά και τόσο αναγκαία, και για να πεθάνουν αυτοί που αγνοούν όλα αυτά. Αν δεν αλλάξει τίποτα, αν η ρίζα του συστήματος παραμένει τόσο σάπια, κάθε επίκληση στη δημοκρατία και στη φιλανθρωπία είναι υποκρισία, ύβρις και φάρσα.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget