Monday, April 15, 2019

Ιωάννινα. Μαρτυρία για τον νεκρό πεζοπόρο: «Υποχώρησε το χιόνι και έπεσε στο κενό»

Ο Βασίλης Ράπτης, καταδρομέας και φίλος του 39χρονου αστυνομικού, που επιχειρούσε με 8μελή ομάδα για να τον εντοπίσει, μίλησε για τον φίλο του

Μία ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο εκτυλίχθηκε το περασμένο Σάββατο όταν ένας 39χρονος αστυνομικός, πατέρας τεσσάρων παιδιών πήγε για πεζοπορία στο όρος Τύμφη στα Ιωάννινα και έχασε τη ζωή του.
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν ο αστυνομικός επιχείρησε το Σάββατο, ανήμερα των γενεθλίων του, μαζί με δύο φίλους του να φτάσουν στο καταφύγιο της Αστράκας από δύσβατο μονοπάτι. Κάποια στιγμή γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα, σε σημείο κοντά στη Μονή Στομίου, στο μονοπάτι προς το καταφύγιο της περιοχής.

«Υποχώρησε το χιόνι που πατούσε και έφυγε στο κενό»

Ο Βασίλης Ράπτης, καταδρομέας και φίλος του 39χρονου αστυνομικού, που επιχειρούσε με 8μελή ομάδα για να τον εντοπίσει, μίλησε στο δελτίο του Alpha για τον Ηλία Καλαϊτζή και τον τραγικό χαμό του. «Ένα από τα καλύτερα παιδιά. Οικογενειάρχης, με τέσσερα παιδιά, ένα πολύ καλό μέλος της κοινωνίας μας που δυστυχώς δεν είναι πλέον μαζί μας. Είχε μεγάλη αγάπη για το βουνό. Αυτά τα μέρη εδώ που χάθηκε, ήταν μεγαλωμένος εδώ πέρα, περπατούσε, τα ήξερε καλύτερα τα μέρη αυτά», είπε ο φίλος του 39χρονου.
«Δυστυχώς ήταν δυστύχημα, έγινε πολύ γρήγορα, δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε σε κάτι. Υποχώρησε το χιόνι που πατούσε και έφυγε στο κενό. Όλοι φτάσαμε βράδυ, ανέβηκαν τα παιδιά της ΕΜΑΚ με φακούς, βροχή, πολύ δύσκολες συνθήκες, δεν μπόρεσαν σε πρώτη φάση να βρουν κάτι και με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίστηκαν οι έρευνες και δυστυχώς είχαμε το αποτέλεσμα αυτό», ανέφερε ο Βασίλης Ράπτης περιγράφοντας πως η βόλτα στο βουνό εξελίχθηκε σε τραγωδία.




Από τις πρώτες ώρες, στην περιοχή στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή 
τη συμμετοχή διασωστών από την 5η ΕΜΑΚ και τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κόνιτσας και Ιωαννίνων.
Το σημείο, ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα απόκρημνο, με τους άνδρες της ΕΜΑΚ να πραγματοποιούν επικίνδυνη κατάβαση με σχοινιά για να φτάσουν στην περιοχή που τους είχαν υποδείξει οι φίλοι του αστυνομικού. Στις έρευνες συμμετείχαν και εθελοντές διασώστες.
Η σορός του 39χρονου εντοπίστηκε κατά την διάρκεια των ερευνών από δυνάμεις της ΕΜΑΚ και εθελοντές το μεσημέρι της Κυριακής.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget