Thursday, April 18, 2019

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου, για τα αποτελέσματα των Φιλανδικών εκλογών:


Δήλωση του Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργου Α. Παπανδρέου, για τα αποτελέσματα των Φιλανδικών εκλογών:

 «The excellent results of the Finnish Social Democratic Party in recentelections carry a strong message of hope for all the progressive parties. 

This successful outcome is a result of hard and systematic work. As we have often discussed in the Socialist International family, this proves that a political platform focused on social issues and inequality, connects with the priorities and sentiment of a large number of citizens. 

SDP’s victory highlights a progressive comeback of the left in the Nordic political landscape. Despite these results, our continued challenge as progressives in Europe is to build people’s solidarity which can overcome the rise of nationalistic, xenophobic and extreme right parties. Onnittelut!» 

«Το πολύ καλό αποτέλεσμα για το Φιλανδικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα στις πρόσφατες εκλογές, είναι ένα ισχυρό μήνυμα για όλα τα προοδευτικά κόμματα. 


Ήταν ένα αποτέλεσμα συστηματικής και σκληρής δουλειάς. Όπως έχουμε συζητήσει συχνά και στην οικογένεια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, νίκες σαν αυτή του SDP είναι απόδειξη πως μία πολιτική πλατφόρμα που εστιάζει στα θέματα της κοινωνίας και της ανισότητας, αγγίζει ένα μεγάλο μέρος των πολιτών.

Τέλος, μετά και το αποτέλεσμα της Φινλανδίας, μπορούμε να μιλάμε για μία επιστροφή των αριστερών σοσιαλιστικών δυνάμεων στο πολιτικό τοπίο των Βόρειων χωρών. Η πρόκληση, όμως, παραμένει για τους προοδευτικούς της Ευρώπης, να οικοδομήσουν την αλληλεγγύη των λαών, για να νικηθεί η άνοδος του εθνικισμού, της ξενοφοβίας και των κομμάτων της ακροδεξιάς. Onnittelut!« 

Από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος


ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
George A. Papandreou
«Η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων, στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας των Καθολικών, είναι μία ιστορική καταστροφή που δεν αφορά μόνο τη Γαλλία, αλλά όλο τον κόσμο. Χαιρετίζουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών που κατόρθωσαν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες να διασώσουν ένα μεγάλο κομμάτι του ναού.
Οι συγκρίσεις με οποιοδήποτε άλλο διεθνές ορόσημο λατρείας, πολιτισμού και αρχιτεκτονικής αυτής της κλίμακας, για να αποδοθεί το μέγεθος της απώλειας, είναι περιττές. Μοιραζόμαστε τη θλίψη και τον πόνο του Γαλλικού λαού, αλλά παράλληλα έχουμε κάθε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, να προχωρήσει πέρα από την καταστροφή και να ανοικοδομήσει το παγκόσμιο αυτό μνημείο.»


No comments:

Post a Comment

wibiya widget