Wednesday, August 24, 2016

Μέλβόύρνή - Στην ουρά για ένα κλαμπ σάντουιτς από τον τόπο τους ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Το κατάστημα βρίσκεται στο ισόγειο του ουρανοξύστη του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας.


Γέύσή από πατρίδα κι ας είναι και μπέργκερ... Ουρές σχηματίστηκαν τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του καταστήματος Goody’s Burger House στην καρδιά της Μελβούρνης, του πρώτου εστιατορίου της αλυσίδας στην Αυστραλία. Δεκάδες ομογενείς αλλά και νέοι Ελληνες μετανάστες από όλες τις γειτονιές της πόλης συρρέουν από την προηγούμενη Δευτέρα στο ισόγειο του υπερσύγχρονου ουρανοξύστη του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, στη συμβολή των οδών Lonsdale και Russel, για να απολαύσουν ένα γρήγορο γεύμα και να μεταφερθούν λίγο στην Ελλάδα.

Προς το παρόν, η εξέλιξη δικαιώνει τον όμιλο εστίασης Vivartia, στον οποίον ανήκει η Goody’s, και τη Mediterranean Fast Casual Restaurants Ltd, την εταιρεία που επιλέχθηκε για την αποκλειστική ανάπτυξη του σήματος στην Αυστραλία, πίσω από την οποία βρίσκεται ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας Κώστας Ταγκαλάκης. Σύμφωνα με το πλάνο, θα ανοίξουν τουλάχιστον άλλα δέκα καταστήματα Goody’s Burger House σε όλη χώρα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η άφιξη ήταν πολυαναμενόμενη. Είχαν φροντίσει γι’ αυτό οι εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης, που είχαν ντύσει το θέμα του νέου «ενοίκου» του ισογείου με πέπλο μυστηρίου. Το όνομά του ανακοινώθηκε τελικά πριν από ενάμιση χρόνο, όταν έκλεισε το deal, προκαλώντας γενικό ενθουσιασμό. «Θα πίστευε κανείς ότι άνοιγε στη Μελβούρνη παράρτημα του Μουσείου της Ακρόπολης!», σχολιάζει στην «Κ» Ελληνας κάτοικος της πόλης.

Η περιοχή όπου βρίσκεται το κτίριο λέγεται greek precinct, ελληνικός τομέας, αλλά δεν αποτελεί πια την καρδιά της ελληνικής κοινότητας που έχει μεταφερθεί σχεδόν σύσσωμη στην περιοχή Oakleigh. Το Oakleigh έχει αναπτυχθεί περίπου όπως μια τυπική ελληνική συνοικία, με πάρα πολλά καφέ, ζαχαροπλαστεία και σουβλατζίδικα από τα οποία ξεχύνονται οι μελωδίες γνωστών λαϊκών ασμάτων. Λίγα μαγαζιά ελληνικού ενδιαφέροντος έχουν απομείνει σήμερα στο greek precinct, με πιο γνωστό σημείο συνάντησης των ομογενών το εστιατόριο «Μελίνα» στο ρετιρέ του κτιρίου της Ελληνικής Κοινότητας. Στο ίδιο κτίριο βρίσκεται και παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας. Πάντως η γειτονιά σημαιοστολίζεται στις εθνικές επετείους, ενώ τα Χριστούγεννα γεμίζει λάβαρα με το «Χρόνια Πολλά» στα ελληνικά, όπως αντίστοιχα συμβαίνει σε άλλες γειτονιές, όπως την ιταλική.

Ολα δείχνουν πάντως ότι τα Goody’s θα δώσουν νέα πνοή σε αυτήν τη γωνιά ελληνισμού στο κέντρο της πόλης. Το εστιατόριο θα είναι ανοικτό καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα είναι ανοικτό επί 24ώρου βάσεως. Εκεί θα σερβίρονται όλα τα πιάτα που έκαναν επιτυχημένη την αλυσίδα, με το δημοφιλές κλαμπ σάντουιτς να προσφέρεται στην τιμή των 10 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 7 ευρώ) και οι τιμές των μπέργκερ να ξεκινάνε από 4 δολάρια. Μάλιστα εντός των επομένων δύο εβδομάδων θα μπουν στο μενού η μπίρα και το κρασί.

Στόχος είναι η προσέλκυση του ενδιαφέροντος όχι μόνο των ομογενών αλλά και των Αυστραλών. Η Αυστραλία θεωρείται σήμερα Γη της Επαγγελίας των απανταχού foodies, η χώρα με ορισμένα από τα καλύτερα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στον κόσμο.

Η Goody’s δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1975 και σήμερα διαθέτει περισσότερα από 150 εστιατόρια σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, ΠΓΔΜ και Λευκορωσία, ενώ αναμένεται η επέκτασή της σε Κόσοβο και Σαουδική Αραβία.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ. Gr
Έντυπη

1 comment:

  1. Από που κι ως που το 4οροφο της Lonsdale στρητ έγινε ουρανοξύστης; ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ Μουσείο της Ακρόπολης; Κι από που κι ως που το φαςφουνταδικο του goodies Προςφερει ποιοτική διατροφή; Από τα κανάλια της αποπληροφόρησης και της τσόντας φτάσαμε στην' Καθημερινή' της βλακείας; Ποιος πληρωμένος διαφημιστικός PR συντάσσει και σερβίρει τέτοιες ανοησίες; Και καλά ας πούμε ότι αυτός είναι βλάκας; Τι φταινε όμως οι Ελλαδίτες να διαβάζουν τέτοιες ανοησίες; Κατάπτυστα κείμενα, από αγράμματους PR; ´η μήπως πρόκειται για καλοστημένη διαφημιστική φάρσα για ανύποπτους αναγνώστες;

    ReplyDelete

wibiya widget