Wednesday, April 3, 2019

Ο δήμαρχος της Πόλης μιλά και χορεύει ποντιακά στα Γιαννιτσα


Ο Εκρέμ Ιμάμογλου όμως είναι και ελληνόφωνος, μιλά ποντιακά, και διατηρεί σχέσεις με τους Πόντιους στα Γιαννιτσά της Μακεδονίας.
Στις 10 Μαΐου 2016 ο Εκρέμ Ιμάμογλου ανάρτησε βίντεο στη σελίδα του στο Facebook, στο οποίο τον βλέπουμε να χορεύει ποντιακά σε γλέντι στα Γιαννιτσά.
Το βίντεο «μοιράστηκε» στη σελίδα του στο Facebook ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Γιώργος Γεωργιάδης, που ως Πόντιος γνωρίζει άριστα τα ποντιακά θέματα.
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου ανήκει στο κεντροαριστερό κεμαλικό κόμμα (CHP). Εντάχθηκε σε αυτό το 2008.
Μετά την εκλογική του νίκη στην Κωνσταντινούπολη, στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής 31 Μαρτίου, λέγεται ότι θα διεκδικήσει και την τουρκική προεδρία το 2023.
Να σημειωθεί εδώ ότι η εθνική καταγωγή στην Τουρκία δεν παίζει κάποιο ρόλο. Η Τουρκία είναι ένα πολυεθνικό κράτος.
Καλός «Τούρκος» θεωρείται όποιος δηλώνει Τούρκος και το υπερασπίζεται.
Έτσι εκτουρκίστηκαν («τούρκεψαν») εκατομμύρια Έλληνες τα τελευταία χίλια χρόνια.
Και όχι μόνο Έλληνες αλλά και Αρμένιοι και Λαζοί και Κιρκάσιοι και Άραβες και Ασσύριοι και Κούρδοι, συνολικά 70 έθνη και εθνότητες.
Μη λησμονούμε ότι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ελληνική ποντιακή καταγωγή έχει. Βεβαίως εκείνος παριστάνει τον «Λαζό», ενώ η γυναίκα του είναι Αράβισσα.
Παλαιότερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει ότι υπολογίζονται σε 2 εκ. σχεδόν οι Ελληνόφωνοι Πόντιοι μουσουλμάνοι στην Τουρκία.
Η περίπτωση του Εκρέμ Ιμάμογλου, ωστόσο, είναι λίγο διαφορετική από του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεν διαψεύδει την καταγωγή του.
Δίχως να την επιβεβαιώνει, χορεύει σε γλέντια στα Γιαννιτσά της Μακεδονίας.
Που τους βρήκε τους Πόντιους στα Γιαννιτσά να χορεύει μαζί τους; Εκείνος και εκείνοι ξέρουν.

Δείτε το βίντεο:

No comments:

Post a Comment

wibiya widget