Saturday, February 12, 2011

Καλημερόσπερα ..απο Μελβούρνη...Διονυσιακό γλεντι...


Ο ΠΑΠΑΛΕΥΤΕΡΗΣ και η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΜΑΡΙΑΝΗ
Κυριακη πρωι στη Μελβούρνη και ο καιρός προβλέπεται αρκετά καλός..
Πανηγυρια μπόλικα και δυνατά...
Στον Κόκκινο Λόφο ο παπα Λευτέρης περιμενει πολυ λαό στο μαγευτικό τοπίο,που εφτιαξε έναν ωραίο ναό αφιερωμένο στην ...πατριώτισσα του

 Παναγία Καμαριανή και σιγουρα θα γίνει το...έλα να δεις..με το πανηγυρι που οργανωνει σήμερα..
Και πράγματι έτσι έγινε..Συ΄μφωνα με το Νίκο Λούπο και τον Αγγελή Καλοδούκα,που μετέδιδαν απο το Ελληνικο ραδιόφωνο 3ΧΥ την εκδήλωση,πάνω απο 4000 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση.
Οσο για την εκδήλωση; Μάλλον Διονυσιακό γλέντι έγινε,αφου πάτησαν κρασοστάφυλλα για να βγει το νέο κρασί!!!Αν και οι ειδικοί της παροικίας μιλουν ότι τα σταφύλια δεν ειναι ακόμα έτοιμα,οι φίλοι του Παπαλευτερη τα πάτησαν και ήπιαν άφθονο μουστο!!!
Και μιας και μιλάμε για τον πιο ανοιχτόκαρδο παπά της Αυστραλίας να πούμε και 2 λόγια παραπάνω γι αυτόν..

Ο παπαλευτερης στα μεσα της 10ετίας του 70΄έκανε πάταγο με τους εξόρκισμούς του και πηρε επαξίως τον τίτλο του ΕΞΟΡΚΙΣΤΗ...!!Σ αυτο έβαλα κι εγω το χεράκι μου αφιερωνοντας του κάμποσα πρωτοσέλιδα στη "Νεα Ελλάδα" αλλα και απο το 3ΖΖ,ραδιοφωνικό σταθμό που παρουσίαζα το προγραμμα ΄Παροικιακοί αντιλαλοι΄με τη Ρένα Φραγκιουδάκη..
Προπαντός απο μια κασετα που μας ειχε δωσει όπου τα έβαζε με το .διάβολο και άκουγες κατι φρικτες φωνές να βγαινουν απο ένα αδυναμο κοριτσάκι και τον παπα να ουρλιάζει"βγες έξω τρισκατάρατε..πάγωνε το αίμα όσων την άκουγαν..!!!
Οσοι ειδατε το εργο εξορκιστης θα σχηματίσεται μια ιδεα για το τί γινόταν..

Έγινε τόσος ντόρος τότε που έκανε και τον Επίσκοπο Μελβούρνης κ.Αρίσταρχο να με παρακαλέσει να λιγοστέψω την προβολή του επειδη ειχε πρόβλημα με τους άλλους παπάδες,ενω δημοσίως δήλωσε ότι" όλοι οι ορθόδοξοι κληρικοι έχουν το χάρισμα του εξορκισμού"!
Μολις το άκουσε αυτο ο Παπαλευτερης είπε..αν έχουν κωτσια...ας πανε να τα βάλουν με το σατανά να τον διωξουν στα τάρταρα..και τα λέμε"!!!
Εγινε χαμός ..Τότε έρριξε λάδι στη φωτιά και ο γiατρος Δημήτρης Κτενάς,πρόεδρος της Κοινότητας Μελβούρνης.δηλωνοντας στην εφημερίδα μας,ότι "υπάρχουν και αρρωστιες συμφεροντος"αμφισβητωντας ευθεως την ύπαρξη σατανάδων κλπ...
Ελπίζω σύντομα να βρω χρόνο για μια ευρυτερη παρουσίαση του Λεβεντόπαπα ,όπως τον αποκαλουν πολλοί γιατι πράγματι αποτελει μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του Ελληνομεβουρνιώτη..!!!
                                                                *
Γιορτη σήμερα έχουν και οι Μυτιλινιοί της Μελβούρνης  όπου αναπαριστουν ένα αρχαιοελληνικό έθιμο με τη θυσία του ταυρου,που παρέμεινε και γιορτ.αζεται τωρα στον Αγιο Χαράλαμπο!!!!!
Η είσοδος ειναι 10 δολλαρια....
Καλη Κυριακη (SUN DAY =Hλίου μέρα) να έχετε συμπατριωτες όπου κιαν βρίσκεστε και μας διαβάζετε..
Χτες ειχαμε αναγνωστες στο Περού,στη Μαλαισια,Ιαπωνία ,πέρα δηλαδη απο τα μεγαλα κεντρα του Ελληνισμου,ΗΠΑ,Κυπρο,Αγγλια,Γερμανια,Καναδά και φυσικά στην Ελλάδα ..
Να ειστε και να περνατε καλά..
Δημητρης Παπαγεωργίου

No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget