Sunday, July 14, 2019

Άποψη. Πιστεύετε στο " μακάρι οι πτωχοί τω πνεύματι; " η τα "γαν κινησω";

Του Ι.Θεοδωρόπουλου

Μου λένε με αυτά που γράφω, ότι σπέρνω ζιζάνια διαχωρισμού των πολιτών σε θρήσκους και άθρησκους. Απαντώ δεν υπάρχει κανένας τέτοιος φόβος. Σήμερα οι πολίτες έχουν την απαιτουμένη μόρφωση και έχουν πιο σοβαρά προβλήματα να ασχοληθούν. Πέρασε ο μεσαίωνας που διαχώριζαν το λαό σε εικονομάχους και εικονολάτρες. Το σημερινό πρόβλημα το έχει το ιερατείο που φοβάται μην χάσει την πελατεία του, το ποίμνιό τους όπως λένε.
Μου  λένε  ότι  επαναλαμβάνω  τα  ίδια  και  τα  ίδια.   Ναι  θα τα  επαναλαμβάνω  και  θα  τα  διαλαλώ  μέχρι  που  ο  τελευταίος  Έλληνας πολίτης   γίνει  γνώστης  των  εγκλημάτων  τους.         
    Εκείνο που μου προκαλεί θλίψη είναι ότι ενώ ζούμε την εποχή των επιτευγμάτων του ανθρωπίνου πνεύματος, που είναι τα θαύματα της επιστήμης  και της τεχνολογίας, που τα βλέπουμε και τα απολαμβάνουμε, γιατί είναι γνήσια και όχι σκηνοθετημένα σαν της θρησκείας, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν Έλληνες που είναι θιασώτες του μεσαιωνικού σκοταδισμού. Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων που το παίζουν και διαβασμένοι ξέχασαν τα μνημειώδη γραπτά που μας κληροδότησαν οι προγονοί μας, και αναγόρευσαν ως  ιερά  κείμενα   την  Βίβλο, όπου  περιγράφει  τις ραδιουργίες  τις επιδιώξεις και τα παραμύθια των Εβραίων.


  Αδιαφορούν  ότι  οι  Έλληνες  κατέχουν  τον  Όμηρο  το  αρχαιότερο  ποιητικό  και  λογοτεχνικό  αριστούργημα  που  προηγείται κατά  23  αιώνες  του αμέσως  επόμενου μη   Ελληνικού,  λογοτεχνήματος  αν  θεωρήσουμε  τον  Σαίξπηρ  ικανό  να  συγκριθεί  με  τον  Όμηρο.   
Τα  Ομηρικά  έπη  Πέρα από την λογοτεχνική τους  αξία,  αντλούμε  από  αυτά  πλήθος  αποφθεγμάτων,  παραινέσεων,  και πράξεων  που παρέμειναν αναλλοίωτες  στο  χρόνο.
Είναι τα  έπη  που  προβάλλετε  η  ανδρεία,  το  θάρρος, η ανωτερότητα του ατόμου, η αγάπη για την πατρίδα, την οικογένεια, η  αλληλεγγύη, και ο τρόπος  συμπεριφοράς  σε  μια  κοινωνία.  Όλα αυτά αποτελούν τον  ακρογωνιαίο λίθο  για την δημιουργία εξιδανικευμένων ατόμων  που θα αποτελούν  τα πρότυπα  με τα  οποία  θα  συντάσσονται  τα  μέλη  μιας οργανωμένης κοινωνίας
Τα  ομηρικά  έπη  έπρεπε να  είναι  το  ιερό  μας   βιβλίο.    Και  όχι  η  βίβλος  που  αν  την  μελετήσουμε,  ευκόλως  της  προσάπτεις  το  όνομα  «Εβραιοπορνογραφή».
      Έχουν το θράσος να μιλούν για εκπαίδευση των νέων μας αυτοί που οι προκάτοχοι τους στο Βυζάντιο έκαιγαν τα βιβλία δημοσίως, και με πρώτον διδάξαντα τον Παύλο, στην πρώτη δημόσια καύση βιβλίων  στην Έφεσο.  Αυτοί που οι προκάτοχοι των έκαψαν την  βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, με πρωτοστατούντα τον πατριάρχη Αλεξάνδρειας Θεόφιλο  το  391.
Στην βιβλιοθήκη αυτή πέρα από τα Ιστορικά, τα Επικά, τα θεατρικά, τα  κλασικά και μνημειώδη γραπτά που αποτύπωσαν σε αυτά τις φιλοσοφικές τους θέσεις οι εξέχοντες Έλληνες της διανόησης, υπήρχαν πλήθος περιγραφών τεχνολογικών επιτευγμάτων.  Ας πάρουμε την περιγραφή των μαγνητικών πεδίων. Με την μελέτη των μαγνητικών πεδίων η σημερινή τεχνολογία κατασκεύασε τα ιπτάμενα τρένα.  Όμως οι τότε μηχανικοί προ 2000 ή  και περισσότερο ετών  είχαν επινοήσει την τεχνολογία των μαγνητικών  πεδίων και εντός του ναού Σεράπειον  είχαν τοποθετήσει ιπτάμενο άγαλμα, ΝΑΙ  αιωρείτω.  Πουθενά δεν στηρίζονταν.  Αλλά και άλλες όπως οι πάμπολλες υδραυλικές επινοήσεις του Ήρωνα. Τα επιτεύγματα του Αρχιμήδη στην Μηχανική και στην Οπτική. Και πλήθος άλλων.  Αρκεί να σας υπενθυμίσω  τον πρώτο υπολογιστή της ανθρωπότητας, τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, που εξέπληξε ολόκληρη την ανθρωπότητα, αν και ήταν 400 τουλάχιστον χρόνων παλαιότερος! Φαντασθείτε τι χάθηκε μέσα σ’ αυτό το διασημότερο, πληρέστερο και αρχαιότερο μουσείο  της γνώσης για την  ανθρωπότητα.  Όμως όλη αυτή γνώση για τον Χρυσόστομο ήταν δαίμονες. Και η βιβλιοθήκη κατοικία δαιμόνων.
    Αποτέλεσμα:  έθαψαν για  15  αιώνες την επιστημονική και τεχνολογική επανάσταση  που οι Έλληνες, Αρχιμήδης Ήρων, Ερατοσθένης, Ευκλείδης,  Υπατία, κ.α. σοφοί πρόγονοι μας την πήραν χέρι χέρι, και πάνω που άρχισε να κάνει  τα πρώτα δειλά βήματα της,  την στραγγάλισαν ο Χρυσόστομος,  ο Θεόφιλος με τις ορδές των μοναχών,  και ο  χριστιανισμός με τα γνωστά «πίστευε και μη ερεύνα» και «απαρνήσου τα υλικά αγαθά και σώσε την ψυχή σου». 
Αυτό τον Ναό τον Βιβλίων και της γνώσης, κατάστρεψε με τις εμπρηστικές του δηλώσεις «Δαίμονες οικούσι» ο Ι. Χρυσόστομος… ο υποτιθέμενος προστάτης των γραμμάτων!
Αυτόν το Ναό της γνώσης και των βιβλίων… το μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο της αρχαιότητας, ηλικίας 700 ετών, που μόρφωσε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο… κατάστρεψε με πελεκιοφόρους ο επίσκοπος Αλεξανδρείας Θεόφιλος… υπακούοντας στο κάλεσμα του επισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Ι. Χρυσοστόμου….
 Πως μπορούμε λοιπόν, αυτόν, τον καταστροφέα της Ακρόπολης του ελληνικού πολιτισμού… τον διώκτη της μόρφωσης και της επιστήμης… εμείς να τον αποκαλούμε άγιο και προστάτη των γραμμάτων;
  Το  ιερατείο   οργιάζει,  δίνοντας ΡΕΣΙΤΑΛ  Ανθελληνισμού,  στους  ναούς.
Αναρωτιέμαι  και  σκέπτομαι,  καλά  αυτοί  οι  υποτιθέμενοι  Έλληνες  δεν  ντρέπονται  να  υποτιμούν  αυτούς  τους  γίγαντες  της  Ελληνικής  διανόησης,  χάρις  στους  οποίους  υπάρχουμε  σήμερα  σαν  έθνος.  Μας  προβάλουν  αντ’  αυτών  την  «παναγία»    ως   «σοφίας  δοχείον»  που  τάχα  έχει  κατατροπώσει  τους  Έλληνες  διανοουμένους,  αυτούς  που  είχαν  λάβει  μόρφωση  στις  τότε  σχολές,  αλλά  και  άφησαν γραπτό  λόγο  που  επιβεβαιώνει  την  αξία τους.   Καθ’  ότι  υπήρξαν  οι  γεννήτορες  του  σύγχρονου  Ευρωπαϊκού  πολιτισμού.       
   Για  τους  οποίους   έλεγε   Γκαίτε.  « Μελετάτε τον Μολιέρο, μελετάτε τον Σαίξπηρ, πάνω από όλα  όμως  μελετάτε  τους   Έλληνες  και  πάντα  τους  Έλληνες».   Στην    ίδια  θέση 
     και  γερμανός φιλόσοφος Νίτσε  μας   λέει   :  «δεν θα αποκάμνω να αναπολώ αυτούς τους έλληνες στοχαστές, που κάθε ένας τους είχε μια ασύλληπτη ιδιαιτερότητα.  Και  ο  Αμερικανός  αστροφυσικός Carl  Sagan,  γνώστης  των  σύγχρονων  επιστημονικών  δεδομένων   αλλά  και  γνώστης  των  επιτευγμάτων  του  Αρχαίου   Ελληνικού  πολιτισμού,  θα  δώσει  το  μέγεθος  του  πραγματικού  εγκλήματος  κατά  της  γνώσης  και  του  πολιτισμού  που  διαπράχτηκε  από  τους  χριστιανοπατέρες.  «ΑΝ  ΕΙΧΕ  ΕΠΙΖΗΣΕΙ  Ο  ΑΡΧΑΙΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΣΗΜΕΡΑ  ΘΑ  ΤΑΞΙΔΕΥΑΣΜΕ  ΣΤΑ  ΑΣΤΡΑ.»
Μας  προβάλουν  την  «παναγία».  Πια  είναι  τα  προσόντα  της  «παναγίας» ;  που  σπούδασε  ποιες  είναι  οι φιλοσοφικές  σχολές  που  μαθήτευσε;  Μην  ψάχνετε  να βρείτε  γιατί  δεν  υπάρχουν.   Ήταν  παντελώς μια  Εβραία αγράμματη,  ούτε  να διαβάζει  και  ούτε  να γράφει  γνώριζε,  δεν  άφησε  κανένα  γραπτό.   Ο  Ιωσήφ  την πήρε  γκαστρωμένη.  Από  ποιόν  δεν  ξέρουμε  πάντως  ο  «χριστός»  είναι  «αγνώστου»  πατρός. Αλλά  αυτό  δεν  μας  ενδιαφέρει. 
Κύριοι του  ιερατείου οι  προκάτοχοι σας,   Δεσποτάδες  μαζί με τις ορδές των  καλογέρων,  συνεπικουρούμενοι και από τα εξοντωτικά   αυτοκρατορικά διατάγματα  (κώδικες)   διέπραξαν την μεγαλύτερη γενοκτονία του Ευρωπαϊκού χώρου εις βάρος των  Ελλήνων.  Πάνω από είκοσι  εκατομμύρια Έλληνες θανατώθηκαν.   Έδρασαν  με  στόχο  τον  αφανισμό  των  Ελλήνων  και  του  πολιτισμού  των.  Αλλά  για να  επιτευχθεί  αυτό  έπρεπε  να  εξοντώσουν   τους  διανοούμενους που  ηγούντο  των  Ελλήνων.  Και  αυτό  έπραξαν,  το  βεβαιώνει  και  ο  χριστιανός  ιστορικός  Σωζόμενος  στην  Εκκλησιαστική  ιστορία  του  των  χρόνων  εκείνων. Στον  τόμο  ΣΤ΄  Κεφάλαιο  35  Γραφεί:  ο  αυτοκράτορας  Ουάλης  έδωσε  εντολή  να  εξοντωθούν   όλοι  οι  Έλληνες  του  παλατιού,   και  όλοι  οι  φιλόσοφοι  της  αυτοκρατορίας,   και  όσοι  άλλοι  απλώς  φορούσαν   ρούχα  φιλοσόφων. 
   Ο αφανισμός του Ελληνικού στοιχείου  σταμάτησε την πρόοδο και έφερε την οπισθοδρόμηση. Ο επίσκοπος Θεοδώρητος Κύρος συγκρίνοντας την εποχή των ελλήνων με την εποχή επί Ιουστινιανού διαμαρτύρεται  και γράφει:  «την εποχή της ειδωλολατρίας όλες οι πόλεις ανθούσαν και τώρα που θριάμβευσε ο Χριστιανισμός βρίσκονται σε πτώση κι ερήμωση». 
«Την εποχή εκείνη έγινε μεγάλη σφαγή των ελλήνων με την διαταγή που επέβαλλε να θανατώνονται άλλοι με φωτιά και άλλοι με ξίφος.»  Η Ολυμπία λεηλατείται και κατεδαφίζεται ο ναός του Διός. εδώ ο ιστορικός Γρηγορόβιος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «απώλετο το τελευταίο άνθος της των Ελλήνων χώρας».

      Αν αναλογισθούμε ότι οι Έλληνες το 150 π.χ, είχαν κατασκευάσει την πρώτη ατμομηχανή  (ατμοστρόβιλος του Ήρωνα ), και το  100 π.χ. είχαν κατασκευάσει τον πρώτο υπολογιστή της ανθρωπότητας (υπολογιστής των αντικυθήρων) και αν δεν μας φόρτωναν οι θρησκευτικοί ηγέτες τα 1000 χρόνια του μεσαιωνικού σκοταδισμού, και οπισθοδρόμησης, είναι αδύνατο να συλλάβει ο ανθρώπινος νους που θα βρισκόμαστε σήμερα. Η μικροηλεκτρονική, η νανοτεχνολογία, το DNA, και η βιοτεχνολογία θα είχαν αλλάξει ριζικά τη ζωή των σημερινών ανθρώπων, και το κέντρο των επιτευγμάτων θα ήταν η Ελλάδα αν δεν είχαν επιβάλει δια της βίας στους Έλληνες την χριστιανική νόσο.   
   Αγαπητοί  φίλοι, προσπαθούμε να  ξυπνήσουμε από το λήθαργο που έχουμε  περιπέσει, από το πολύ κουτόχορτο που μας είχαν ταΐσει τα μαθητικά μας χρόνια. 
Κάποιοι από εμάς πιστεύουμε ότι καταφέραμε να το αποβάλουμε. Όμως μερικοί  ούτε που προσπάθησαν. Και τους ερωτώ ζούνε  στην Ελλάδα και είναι  ορθόδοξοι  χριστιανοί, αν ζούσαν στην Αραβία θα ήσαν μουσουλμάνοι, αν ζούσαν στις Ινδίες θα ήσαν ινδουιστές, αν  ζούσαν στη Κίνα θα ήσαν βουδιστές, κ.ο.κ.ε.  τελικά μπορείτε  να μας πείτε  πια είναι η πραγματική θρησκεία. Για εμένα που δεν αποδέχομαι καμία,  δεν έχω πρόβλημα με την λογική μου, εσάς τι σας λέει η λογική σας;   
Το γράφω και το τονίζω  δεν θα μας κάνουν  ΙΡΑΝ. Σήμερα έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας  το  «διαδίκτυο» με το οποίο  έχουμε δημοσιοποιήσει τα εγκλήματα που διέπραξαν οι  χριστιανοπατέρες, με τις ορδές των μοναχών, οι νεκροθάφτες αυτού του λαμπρού Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού. έχουν καταλάβει ότι έχουν πάρει την κατηφόρα, γιατί μέσω του διαδικτύου αρχίζει ο κόσμος και μαθαίνει τα εκατομμύρια εγκλήματα που διέπραξαν οι προκάτοχοι των στο Βυζάντιο εις βάρος των Ελλήνων κατά τον μεσαίωνα. Είδαν αυτό το 96% ορθοδόξων να μειώνετε και να πλησιάζει το 70%, και να μην έχει επιστροφή, γιατί οι νέες γενιές μορφώνονται, και δεν είναι διατεθειμένες να πιστεύουν τις θρησκευτικές βλακείες, και τα παιδαριώδη ψέματα τους. Δες τε το παπαδαριό πως αντιδρά όταν γίνετε θέμα με τα θρησκευτικά στα  σχολεία. Που θα πάει σε λίγα χρονάκια θα καταργηθούν. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Αρκετό κακό έχουν κάνει στην ανθρωπότητα.
     Eσείς  κύριοι που κόβεστε για την ορθοδοξία και την Ρωμανία, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο υπολογιστής που κάθεστε  και γράφετε τις βλακείες σας, το αυτοκίνητο που οδηγείτε, και ένα πλήθος επιτευγμάτων της σύγχρονης τεχνολογίας που απολαμβάνετε,  και για την υγεία σας αν θα κινδυνεύσει εκεί θα εναποθέσετε τις ελπίδες σας, Όλα αυτά είναι επιτεύγματα ευφυών ανθρώπων,  γιατί αν η ανθρωπότητα ακολουθούσε την ρύση του χριστού  «μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι» θα ζούσαμε ακόμη στον μεσαίωνα.
Ι.Θ.

1 comment:

  1. Μεγαλε αρκετή κακια εβγαλες για τον Χριστιανισμο και λες οτι θες και οτι σου συμφερει... Πες μου, ποιος ειπε το πιστευε και μη ερευνα; Εγω παντος δεν το βρηκα γραμμενο πουθενα . Αντιθετα οι Αγιοι πατερες λενε πιστευε και ερευνα.
    Αποκαλεις την Αγια Γραφη κατι το οποιο μου ερχεται να στρεψω αλλα για τα κατορθωματα των θεων του Ομηρου και τις απιστιες τους δεν λες τιποτε, τι δεν σου αρεσει το ,"Αγαπατε αλληλους" το Αγαπα τον πλησιον ως εαυτον;" Το "μην κρινεις για να μην κριθεις;";;;
    Η Μητροπολη Πειρεως ξερεις οτι δινει 7000 πιατα φαγητου καθημερινά και το ενα τρίτο είναι μουσουλμανοι; Διοτι ακριβως εφαρμοζονται αυτα που λεει η Αγια Γραφη που εσυ τοσο αντιπαθεις.
    Η τεχνολογια και η επιστήμη τη σχεση εχει με την θρησκεία; Γιατι ο Χριστιανισμος ειναι η αιτία ολων των κακων; Οι ανεπτυγμενες και πολιτισμενες χωρες δεν ειναι Χριστιανικες; Οι ρωσσοι δεν εχουν ανεπτυγμένη τεχνολογια που είναι και Ορθοδοξοι;
    Ειδες κανενα προσφυγα η μεταναστη να θελει να παει σε μη Χριστιανικη χωρα; Ξεχασες φαίνεται οτι ο Ελλάδα ηταν σχεδόν 500 χρόνια υπο την οθωμανικη καταπιεση και αργοτερα η γερμανικη κατεστρεψε σχεδων τα παντα; Ξέρεις πολύ καλά οτι οι Έλληνες στο εξωτερικό διαπρεπουν και υπαρχουν παρα πολλοί μεγαλοι επιστήμονες σε πανεπιστήμια του εξωτερικου στην ΝΑSA και σε μεγαλα ιατρικα κεντρα και ουδεποτε απερριψαν τον Χριστιανισμο.
    Ζουμε σε δημοκρατία και ο καθένας ειναι ελεύθερος να πιστευει οπου θέλει, τουλάχιστον να έχουμε καποιο σεβασμο στα ιερα των αλλων.

    ReplyDelete

wibiya widget