Tuesday, July 23, 2019

Της Ομογένειας το Κάγκελο στις .. ΗΠΑ.

Με σημερινό e-mail στην EFHMERIS το, γνωστό  ΚΑΛΑΜΙ  της Αμερικής  τα λέει ..χύμα και τσουβαλάτα προς ..γενίτσαρους και άλλων πατριωτων μας. Θενξ BOYS

Ο ''ανθύπατος'' Πάϊαττ, επεμβαίνει τώρα και στην Ομογένεια!
Με την φόρα που έχει πάρει ο πρέσβης- ''ανθύπατος'' Τζέφρι Πάϊαττ, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι ''υπάκουες'' ελληνικές κυβερνήσεις εκτελούν αδιαμαρτύρητα τις ''επιθυμίες'' του, τώρα μας λέγει ότι «ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είναι ένα ισχυρό χαρτί που με την στρατηγική του θα δημιουργήσει ακόμη πιο ισχυρούς δεσμούς σε αυτές τις σχέσεις» (Ελλήνων της διασποράς με την Αμερικανική πολιτεία).
Απαντώντας σε ερώτημα σε συνέντευξή του στο ''Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία'', σχετικά με τις εντυπώσεις του γιά το νέο Αρχιεπίσκοπο, ο πρέσβης των ΗΠΑ, δήλωσε ''πολύ ενθουσιασμένος'' για τον Ελπιδοφόρο, τον οποίο, όπως είπε, έχει συναντήσει ''πολλές φορές'' και «καταλαβαίνω ότι είναι ένας σημαντικός εκπρόσωπος για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα». Και πρόσθεσε: «Ξέρω επίσης ότι θα είναι ένας μεγάλος ηγέτης της διασποράς, με προοπτική. Είναι μια σημαντική δύναμη για την ένωση της ελληνικής διασποράς και θα παίξει ρόλο στην εμβάθυνση των ισχυρών δεσμών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας».
Μάλιστα... Και ''ηγέτης (όλης) της Διασποράς''!!! 'Οχι εκκλησιαστικός, αλλά γενικά ''ηγέτης της Διασποράς''!!! (δηλ. και σε παγκόσμιο επίπεδο), αφήνοντας, o πρέσβης, να εννοηθεί ότι ο Ελπιδοφόρος ήρθε στις ΗΠΑ γιά ''μετεκπαίδευση'' σε ''Υπηρεσίες'' φανερές και μυστικές, πριν γίνει πατριάρχης, ελεγχόμενος από την Ουάσιγκτον και κατευθυνόμενος στην κόντρα που οι ΗΠΑ έχουν με την Ρωσία!!!. Την ''διασπορά'' την ρώτησε ο ''πραίτορας'', αν τον θέλει γιά...''ηγέτη'';;;
Είπε ακόμα: «Η Ορθοδοξία κράτησε τον Ελληνισμό μέσω της οθωμανικής κατοχής και υπήρξε το κλειδί γιά τη συνύπαρξη των Ελλήνων κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Η ελληνική Ορθοδοξία διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των ανθρώπινων δεσμών μας και στη σύνδεση της ελληνικής Διασποράς με την πατρίδα τους».
ΠΩΣ η Ορθοδοξία κράτησε τον Ελληνισμό μέσω της οθωμανικής κατοχής, αφού συνεργάτηκε με τους κατακτητές και καταδίκασε την επανάσταση του '21;;; ΠΩΣ η Ορθοδοξία στις ΗΠΑ συντελεί στην ''σύνδεση'' όταν κατάργησε και την ελληνική γλώσσα στις εκκλησίες και η Αρχιεπισκοπή, μας θέλει ''ραγιάδες'' του φιλοχρήματου-αρπακτικού πατριάρχη;;; Φυσικά, ο ''ανθύπατος''-πραίτορας πρέσβης, έπλεξε το εγκώμιο και του Βαρθολομαίου σε ότι αφορά τον ρόλο του στην Ουκρανία, δηλ. την εξαγορά του γιά παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της. Κι έτσι, ο Πάϊαττ, προδόθηκε γιά τους σκοπούς των δηλώσεών του, αφού και ο ίδιος ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία, έπαιξε βρώμικο ρόλο (2014) και ''τα 'κανε σαν τα μούτρα του''.
Από που ως που και με ποιό δικαίωμα ο ''ανθύπατος'' επεμβαίνει στα της Ομογένειας ΗΠΑ και θέλει να μας ''καθιερώσει'' τον ''διαπλεκόμενο πολιτικάντη'' Ελπιδοφόρο ως... ''ηγέτη της Διασποράς'';;; Mα οι Ομογενείς στις ΗΠΑ γνωρίζουν άριστα ότι η Αρχιεπισκοπή είναι θυγατρική εμπορική επιχείρηση του πατριάρχη Βαρθολομαίου, με διαχειριστές τους Ελπιδοφόρο και Καρλούτσο. 'Αρα, αυτά τα χαζά του ''ανθύπατου'', πρέσβη Πάϊαττ, τι σκοπιμότητα έχουν;;; Σε ηλίθιους νομίζει ότι απευθύνεται;;;
Και φυσικά, το ''βούλωσαν'' στο θλιβερό υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας. Αποδεχόμενοι -φαίνεται- ότι η ''ελληνική Δασπορά'' είναι ''ιδιοκτησία'' των νεογενίτσαρων του Φαναρίου και του φιλοχρήματου πατριάρχη, ενώ η Ελλάδα δεν έχει λόγο!!!. Αλλά ποιός να αντιδράσει;;; Ο αστείος-άσχετος υφυπουργός γιά τους Απόδημους ή η -''κατεβάζω και τα σώβρακα''- κυβέρνηση;;;
Οι δηλώσεις Πάϊαττ και η ''πιστοποίηση'' ότι συναντήθηκε πολλές φορές με τον Ελπιδοφόρο, επιβεβαιώνουν αυτό που το ''Κ'' υποστηρίζει: Η αποστολή Ελπιδοφόρου στις ΗΠΑ δεν είναι προς όφελος της Ομογένειας, αλλά προς όφελος συμφερόντων πολιτικών και οικονομικών που ΔΕΝ έχουν σχέση με την Ελλάδα και την Ομογένεια. Μην ξεχνάμε ότι ο Ελπιδοφόρος, ως αρχιεπίσκοπος, ηγείται MONO ποσοστού 15% της Ομογένειας ΗΠΑ, όσα και τα μέλη των ενοριών της Αρχιεπισκοπής. Ενώ το πατριαρχείο, μας θέλει ''ραγιάδες'', ενδιαφερόμενο ΜΟΝΟ γιά το χρήμα της Ομογένειας.
Με Ελπιδοφόρο-Καρλούτσο στην Αρχιεπισκοπή και Διαματάρη στο υφυπουργείο Εξωτερικών, βγάλτε συμπέρασμα γιά το που θέλουν να οδηγήσουν, ειδικά την Ομογένεια ΗΠΑ, τα συμφέροντα και οι ''πραίτορες'', εκμεταλλευόμενοι την αδιαφορία και αφασία-απραξία ελληνικών κυβερνήσεων.
Σημ.: ''Υπάκουα'' ομογενειακά και αθηναϊκά ΜΜΕ, φυσικά, αναμετάδωσαν τις δηλώσεις του ''ανθύπατου'', χωρίς σχολιασμό.
Αστόρια Ν. Υόρκη: Εφημερίδες γιά...''λάδωμα''
'Ηταν και είναι τέτοιο το ''γλύψιμο'' σε Ελπιδοφόρο και Μητσοτάκη, που είχε ως αποτέλεσμα να προδοθούν γιά τις προθέσεις τους: ''Κονόμες'', ενώ δημοσιογραφία και Ομογένεια ''να πάνε να πνιγούν''. Πρόκειται γιά τον ''Εθνικό Κήρυκα'' του υφυπουργού Εξωτερικών, με κυκλοφορία 2.000 φυλ. ημερήσια και γιά την εβδομαδιαία ''παντός καιρού και κατάστασης'' (GreekNews) με κυκλοφορία 400 φυλ.
Ξέρει ποιά ''λιβανιστήρια'' λαδώνει ο ''φάδερ 'Αλεξ'' (με καταχωρήσεις Αρχιεπισκοπής, ενοριών κλπ) γιά να προβάλουν επιζήμιους γιά την Ομογένεια νεογενίτσαρους ρασοφόρους-αρπακτικά και γιά να συγκαλύπτουν απάτες (π.χ. τα 10 εκατ. δολ. γιά ανοικοδόμηση άγιου Νικόλαου που κατάληξαν στον πατριάρχη). Και ποιά ''λιβανιστήρια'' φροντίζουν οι αμαρτωλές-διαπλεκόμενες ελληνικές κυβερνήσεις με χορηγίες (π.χ. ΕΟΤ). Αλλά δυστυχώς, απότυχαν. Η απήχησή τους στην Ομογένεια -που ξέρει καλά τι ρόλο παίζουν οι δύο εφημερίδες- είναι απειροελάχιστη.
Σημ.: Ενδεικτικό και το δημοσίευμα στον ''Εθνικό Κήρυκα'' (22 Ιουλίου '19) με τίτλο ''Ανέπνευσε η Ελλάδα, ανέπνευσε και η Ομογένεια'' (επειδή πρωθυπουργός έγινε ο Κούλης και αρχιεπίσκοπος ο Ελπιδοφόρος). Ενδεικτικό και το ''γλύψιμο'' της GreekNews στον υφυπουργό Διαματάρη και στον αρχιεπ. Ελπιδοφόρο.
Εμφανίστηκε ο υφυπουργός Διαματάρης και ησυχάσαμε
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, της -σε κατρακύλα ευρισκόμενης- εφημερίδας του (''Εθνικός Κήρυξ'') στην Αστόρια Νέας Υόρκης, ο ιδιοκτήτης της, υφυπουργός Εξωτερικών ''αρμόδιος γιά απόδημους'', Αντ. Διαματάρης, προσωπική επιλογή Κ. Μητσοτάκη, εξαιτίας διαχρονικών επιχειρηματικών σχέσεων υφυπουργού-''άγιας οικογένειας'', εμφανίστηκε και είχε... ''σημαντικές συναντήσεις'': Με τον παγκόσμιας ακτινοβολίας πρώην πρόεδρο του ''Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ), δηλ. αυτόν που το έκλεισε πριν 8 χρόνια, Στέφανο Ταμβάκη, με την παγκόσμιας ακτινοβολίας προεδρίνα από Νέα Υόρκη Στέλλα Κοκκόλη (δεν χρειάζονται σχόλια και γέλια) και με τμήμα ΑΧΕΠΑ-τζήδων Αθήνας.
Εμφανίστηκε και στο Σύνταγμα -20 Ioυλίου- καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο ''άγνωστου στρατιώτη'' γιά την επέτειο 45 χρόνων από την εισβολή Τουρκίας στην Κύπρο. 'Εκανε και δηλώσεις ''γιά την μεγάλη τιμή να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση''.
Ευτυχώς, επειδή είχαμε ανησυχήσει. Αλλά οι φωτογραφίες από τις ''ιστορικές συναντήσεις'' και την ''κατάθεση στεφάνου'', του υφυπουργού, μας ηρέμησαν. Πιστεύουμε ότι θα δεχθεί σε ακρόαση και δύο παγκόσμιας ακτινοβολίας προέδρους από ΗΠΑ τους κ. Γαλάτουλα και Καφκά, ώστε να ''ενημερωθεί ολικά''.
Η Ομογένεια όμως ανυπομονεί να ακούσει τις ''βαθυστόχαστες σκέψεις'' του κ. υφυπουργού, όπως και τα... ''οράματά'' του, περί απόδημου Ελληνισμού και των θεμάτων του. Επιβάλεται, επειδή η πλειοψηφία της Ομογένειας στις ΗΠΑ πιστεύει ότι είναι συμφεροντολόγος και ημιμαθής στα ζητήματα απόδημου Ελληνισμού.
O υφυπουργός, θα πρέπει να εξηγήσει και την μεγάλη ''κωλοτούμπα'' της ΝΔ γιά την υπόθεση ''συμφωνίας Πρεσπών'', ως κυβέρνηση, επειδή παλαιότερα, με τα γραπτά του, καλούσε τους ''μακεδονομάχους'' στις ΗΠΑ να ''καταδικάσουν'' την ''προδοτική'' κυβέρνηση Τσίπρα κι έκανε σφοδρές επιθέσεις στον Ν. Κοτζιά.
Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' εκτιμά ότι ο ''follow the money'' υφυπουργός, θα... ''διαπρέψει'', γι' αυτό παραθέτει και ορισμένα ιστορικά αποσπάσματα από το μεγαλείο γραφής της εφημερίδας του:
- «Για παράδειγμα, ένα σημαντικό μέρος της Ομογένειας αποδέχτηκε την χούντα, γιατί ήταν η κυβέρνηση της χώρας» (σχόλιο Αντ. Διαματάρη, 8 Απρ. '19). Σημ.: Η εφημερίδα του, η ΑΧΕΠΑ και η Αρχιεπισκοπή στήριξαν και αποδέχτηκαν την χούντα. Η Ομογένεια, όχι.
- «Γενικά η (ελληνοαμερικάνικη) κοινότητά μας, θεωρεί ως ''Ευαγγέλιο'' τον ''Εθνικό Κήρυκα''...» (συνέντευξη Αντ. Διαματάρη στην ''Καθημερινή'' Αθηνών, 22 Μαίου 2017)
Δύο ακόμα -από τις πολλές- ενδεικτικές γραφές του κ. Aντώνη Διαματάρη στην εφημερίδα του, τα τελευταία 3 χρόνια:
- «'Οτι είναι οι New York Times γιά τους Αμερικανούς, είναι ο ''Εθνικός Κήρυκας'' γιά την Ομoγένεια».
- «'Εχουμε Κυριακή της Ορθοδοξίας, Κυριακή της ΑΧΕΠΑ. Η Αρχιεπισκοπή να καθιερώσει και Κυριακή ''Εθνικού Κήρυκα''...».
- Στις 30 Ιανουαρίου 2017, σε άρθρο του ιδιοκτήτη της ημερήσιας εφημερίδας Αστόριας Νέας Υόρκης και τώρα υφυπ. Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, διαβάζουμε (και) το ακόλουθο, που δείχνει και το μέγεθος του...''ναρκισσισμού'': «...Ο ''Εθνικός Κήρυκας'', όπως είναι φανερό, την περίοδο αυτή γράφει μια από τις σημαντικότερες σελίδες της μακροχρόνιας Ιστορίας του... 'Οπως μας είπε ένας ομογενής πρώην δημοσιογράφος μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας (σ.σ. δεν κατονομάζει τον ''ημέτερο''... Ν. Γκατζογιάννη), πρέπει να απονεμηθεί στον ''Εθνικό Κήρυκα'' το βραβείο Πούλιτζερ -το ανώτερο βραβείο στη δημοσιογραφία...».
Και η αποθέωση από τον ''εκκλησιαστικό συντάκτη'' της εφημερίδας (Θεόδωρο Καλμούκο, που συνεργάζεται άψογα με φάδερ 'Αλεξ και αγιογράφους) την περασμένη δεκαετία: «Αν κάτι δεν δημοσιευτεί στον ''Εθνικό Κήρυκα'', δεν είναι είδηση». O ίδιος, λίγες ημέρες μετά (21 Οκτωβρίου 2009), ''πέθανε'' καθηγητή πανεπιστήμιου (Πέτρο Διαμαντόπουλο), με μεγάλο δημοσίευμα και το απόγευμα τηλεφώνησε ο ''μακαρίτης'' καθηγητής στην εφημερίδα, γιά να... διαμαρτυρηθεί !!!
Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' εκτιμά ότι ο -της αυτοπροβολής (το πιστοποιούν και οι καταχωρήσεις στην εφημερίδα του, ''ημέτερων'' Ομογενών με ''άξιος'', με ''συγχαρητήρια'' κλπ)- υφυπουργός θα είναι μόνιμα πρώτο θέμα του, επειδή ''οι φελλοί πάντα επιπλέουν''.
Υ.Γ.: Ο υφυπουργός, καθιέρωσε και νέα μορφή επικοινωνίας, καταργώντας ανακοινώσεις και ''δελτία τύπου''. Γιά την ακρίβεια, ανακοινώσεις και ''δελτία τύπου'' δίνονται ΜΟΝΟ στην εφημερίδα του, γνωστό διαχρονικό παραμάγαζο της οικογένειας Μητσοτάκη. Πιστεύει δηλ., ότι, εκτός Ελλάδας όλα τα ομογενειακά ΜΜΕ συνοψίζονται σε ένα όνομα: ''Εθνικός Κόρακας''. Κατά συνέπεια, γιά τις ''δραστηριότητές'' του, οφείλουν να διαβάζουν ''Κόρακα'', δηλ. την εφημερίδα του... Να τον χαιρόμαστε. 'Αξιος και άξια η επιλογή του από τον πρωθυπουργό... (19/20 Ιουλίου '19)

No comments:

Post a Comment

wibiya widget