Sunday, July 21, 2019

Βαρουφάκης προς Μητσοτάκη: Δεν θα ξεπεράσετε ποτέ τον Τσίπρα στα μάτια των δανειστών


Διπλή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, περιελάμβανε η πρώτη ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στην Βουλή.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης άσκησε κριτική στα «πρώτα δείγματα γραφής» του Μητσοτάκη μιλώντας παράλληλα και για τον  Αλέξη Τσίπρα και κάνοντας μια σύγκριση:«Την αξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα στα μάτια των δανειστών κ. Μητσοτάκη δεν θα την ξεπεράσετε ποτέ. Στην καλύτερη περίπτωση να σας θεωρήσουν άξιο συνεχιστή του». Τα παραπάνω ανέφερε σχολιάζοντας το πώς ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει με την αξιοπιστία του την μείωση πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, εκτιμά πως «Τα ματωμένα πλεονάσματα θα παραμείνουν, λόγω της άρνησης της Γερμανίας για αναδιάρθρωση χρέους».

«Το 4ο Μνημόνιο θα σας αναγκάζει καθημερινά να αυτοκαταργείστε. Θα σας σέρνει σε ολοένα αυταρχικότερες, αντιλαϊκότερες πολιτικές. Βρισκόμαστε ακόμη σε μια πολύ δυσάρεστη θέση, όπου η εφαρμογή του προγράμματός σας απαιτεί ρήξη με τους δανειστές» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας για όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και όσα θα βρει μπροστά της η ΝΔ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον τυχερότερο πρωθυπουργό της μνημονιακής Ελλάδας. «Θυμάμαι την έκδηλη ανακούφιση του κυρίου Σταϊκούρα και του κυρίου Χαρδούβελλη όταν μου παρέδιδαν ένα άδειο ταμείο, με το οποίο έπρεπε να πληρώσω 22 εκατ. ευρώ στους δανειστές». σημείωσε για την περίοδο της δικής του θητείας στο υπουργείο Οικονομικών.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα εξασφάλισε νέα δάνεια, από τα οποία θα προσποιείται ότι αποπληρώνεται το χρέος για τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς η προσωπική σας τύχη συμπορεύεται με τη δυστυχία των πολλών. Το κράτος μας είναι πιο πτωχευμένο από ποτέ, αλλά παράλληλα όσοι αγοράζουν ομόλογα κερδίζουν αστρονομικά ποσοστά» είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25
 LIFO 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget