Saturday, February 1, 2020

Πέτσας: Πιθανότατα λόγω «καιρού» η είσοδος του Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Στην πιθανότητα εισόδου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Ορούτς Ρέις» στην ελληνική ΑΟΖ «λόγω των καιρικών συνθηκών», αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση.
Ερωτηθείς εάν αυτή η ενέργεια ήταν εσκεμμένη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «δεν χρειάζεται κανείς να μας τεστάρει, είμαστε έτοιμοι».
Παράλληλα, ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Υπενθυμίζεται πως το «Ορούτς Ρέις» πραγματοποιούσε έρευνες δυτικά της Κύπρου σε περιοχή που είχε δεσμεύσει η Τουρκία, εντός της ΑΟΖ της κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά τελικά κινήθηκε δυτικότερα στην ελληνική θαλάσσια ζώνη, με την ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», να σπεύδει στο σημείο.
Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, το τουρκικό σκάφος «εξήλθε του ελληνικού FIR, τις πρωινές ώρες σήμερα, με πορεία σταθερά ανατολική. Η κίνησή του παρακολουθείται από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού».

Τribune



No comments:

Post a Comment

wibiya widget