Denise Gazia |
Η Διονυσία Μούσουρα, το παιδι που εφυγε στα 27 απο τη Ζακυνθο και τωρα ...παιζει μπαλλα,μετά από 53 χρόνια στη Μελβούρνη ,ανάρτησε σήμερα στο ΦΒ μια από τις πιο γλυκιές συνταγές της. Πως να κάνουμε ΜΥΖΉΘΡΑ .
Χρειαζομαστε δυο λίτρα γάλα με πλήρη λιπαρά ΟΧΙ βιολογικό, (Organic)., ένα κουταλάκι αλάτι και τρεις κουταλιές της σούπας, άσπρο ξίδι ή λεμόνι. Βάζουμε το γάλα με το αλάτι σε μέτρια φωτιά, αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ξίδι ή λεμόνι, ανακατεύουμε για λίγο με ξύλινη κουτάλα, σκεπάζουμε με πετσετα κι αφήνουμε για 10-20 λεπτά, ανάλογα πόσο πηχτή θελουμε την μυζήθρα. Κατόπιν έχουμε έτοιμο τρυπητό με τουλουπάνι μέσα, το βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή στο νεροχύτη, αδειάζουμε μέσα το μείγμα για να στραγγίξει, σηκώνουμε το τουλουπάνι από γύρω και μένει η μυζήθρα έτοιμη για φαγητό! Κρατάει στο ψυγείο για τρεις μέρες περίπου! Καλή επιτυχία και καλοφάγωτη όσοι φτιάξετε! Εγώ την φτιάχνω συχνά!
Διονυσία Μουσουρα
No comments:
Post a Comment