Wednesday, February 26, 2020

Αυγέρη σε Πλεύρη: Σε λίγο θα βάλετε τα ΜΑΤ να σταματήσουν τον κοροναϊό


Πολιτική αντιπαράθεση για το προσφυγικό και την υπόθεση Novartis είχαν οι βουλευτές Θάνος Πλεύρης (ΝΔ) και Δώρα Αυγέρη (ΣΥΡΙΖΑ), μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag»
«Πιστεύουμε στις αποτρεπτικές διαδικασίες και στα κλειστά κέντρα για να σταματήσουμε τις ροές.
»Δεν πιστεύουμε μόνο στην αποσυμφόρηση των νησιών.
»Κάποιοι θα πρέπει να είναι σε καθεστώς ημιελευθερίας, προκειμένου να δίνεται μήνυμα ότι η χώρα δεν είναι φιλικός προοροισμός σε όποιον δεν έχει προσφυγικό προφίλ» σημείωσε ο κ. Πλεύρης.
Παραδέχθηκε ότι «υπήρχε καθυστέρηση στην υλοποίηση κλειστών δομών» και πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών διότι «νομίζουν ότι θα γίνουν πολλές Μόριες στις περιοχές τους.
»Με τα κλειστά κέντρα, όμως, θα είναι ασφαλής και η τοπική κοινωνία».
Ακόμα, χαρακτήρισε το προσφυγικό-μεταναστευτικό ως «θέμα κοινωνικής συνοχής και εθνικής ασφάλειας».
«Ντροπή η Μόρια με 5.000 πρόσφυγες. Σκεφτείτε πόσο μεγαλύτερη ντροπή είναι τώρα η Μόρια με 20.000» υποστήριξε η κ. Αυγέρη.
Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «αποτυχημένο» το σχέδιο της κυβέρνησης, λέγοντας πως «σε λίγο θα βάλουν τα ΜΑΤ να σταματήσουν και τον κοροναϊό».
«Η τόνωση του αισθήματος της ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών δεν είναι να τους δέρνεις και να τους στέλνεις τα ΜΑΤ» είπε και ζήτησε αναλογικό μοίρασμα προσφύγων «σε Ευρώπη και Ελλάδα. Και να πιέσει η κυβέρνηση για αυτό».

Τα.. παντελόνια της Κελέση και η νίκη της δημοκρατίας

Σχετικά με τις καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι «οι μάρτυρες εξετάστηκαν με τεχνικά μέσα όπως επιθυμούσαν, αν και διαφωνούσαμε».
«Η Κελέση δεν δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις.
»Μας είπε σας ορκίζομαι στα παντελόνια που φοράω, με ειρωνεύτηκε.
»Έχει σχέση με το αδίκημα του Παπαγγελόπουλου» πρόσθεσε.
«Ο ‘’Μάξιμος Σαράφης’’ ήρθε ο άνθρωπος και απάντησε. Τον αξιολογώ διαφορετικά» συμπλήρωσε.
Για διασπορά «fake news από την πλευρά της πλειοψηφίας» προκειμένου να «δημιουργηθεί κλίμα για τις καταθέσεις των μαρτύρων» έκανε λόγο η Δώρα Αυγέρη.
Τέλος, χαρακτήρισε ως «νίκη της δημοκρατίας» τον τρόπο που κατέθεσαν οι μάρτυρες παρά «τη λυσσώδη προσπάθεια ΝΔ και ΚΙΝΑΛ».
Tribune. 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget