Wednesday, January 19, 2011

Της ημέρας...Οι λεμονιές της Παλαιστίνης Και η ασφάλεια του Ισραήλ !!!


Η πρωταγωνίστρια στο κτημα με τις λεμονιες της
που φυτεψε με τον πατερατης μικρη..

"-Στη ρεμματιά τη νύχτα ουρλιάζουν λύκοι και με κρατούν συντροφιά .. Όταν δεν ουρλιάζουν αυτοί έτσι μου έρχεται να ουρλιάξω εγω..."

Το είπε η πρωταγωνίστρια  σε φίλμ που προβαλε χτες το απόγευμα η ΝΕΤ και παρουσίαζε την τραγωδία μιας Παλαιστίνιας που το κτημα  με  το σπιτι και τις λεμονιές της συνόρευε με το σπιτι του Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ.!!!
"ΤΑ ΛΕΜΟΝΟΔΕΝΔΡΑ" ηταν ο τίτλος και παρ οτι φαινεται να έδειχνε την καλη πλευρά των Ισραηλινων΄στιγμες-στιγμες ειχες την εντύπωση ότι στη χωρα αυτη λιγόστεψαν κατα πολυ τα ανθρωπινα συναισθήματα..

Το φιλμ της ΝΕΤ που ελάχιστα έδειξε απο τη ζωή των Παλαιστινίων ,προσπάθησε να παρουσιάσει κάποιες καλες πτυχες των μη αξιωματούχων ,πως σκεπτονται οι απλοι άνθρωποι,μου θύμισε  μια παληα κουβεντα με Ισραηλινής καταγωγης εργοστασιάρχη στη Μελβούρνη, που του προμήθευα κάποια προιόντα και συχνα μιλούσαμε  για όλα..Ειναι ένας πολυ ευγενικός και χαρουμενος άνθρωπος και γυρίζει όλο τον κόσμο και ειναι χάρμα να τον ακούς..ιδιαιτερα σε οικονομικά και ταξιδιωτικα θέματα ..
Μια μέρα που ο παγκόσμιος τύπος έγραφε και κατέκρινε τη στάση του Ισραήλ ,που βομβάρδιζε με ρουκέτες άμμαχους Παλαιστίνιους και παρουσίαζαν φρικτό θέαμα τα διαμελισμένα πτωματα μικρων παιδιών ¨τον ρώτησα:
-Που θα παει αυτη η κατάσταση ,Εράζ, με τις συγκρούσεις στη Γάζα;
Χαμογέλασε και ρωτησε "τι εννοείς";
-Δεν διάβασες εφημερίδες; Πολλοι άνθρωποι έχασαν πάλι τη ζωή τους χτες και προχτες..και όλοι ρίχνουν ευθύνες στο Ισραήλ..
-Σοβαρολογείς φίλε μου; Είναι αυτοι ...άνθρωποι;!!!

Συρματοπλεγματα και απαγόρευση εισόδου στο κτημα της..
...............................................
Δεν τον ξαναβρηκα απο τότε ,μιας και περισσότερο είμαι Ελλάδα ,αλλα σήμερα μου ήρθε ξανα στη μνημη μου η απάντηση του νεαρου σχετικά Μελβουρνιωισραηλίτη  και αναρωτιέμαι ποσο θα τραβήξει αυτη η κατάσταση..;
Της Παλαιστίνιας, της "κόντεναν"  τις λεμονιές ,μετα απο δίκη στο ανωτατο δικαστήριο της χωρας, να μην κινδυνευει η ασφάλεια του Ισραηλ και αυτο θεωρηθηκε σαν μεγάλη υποχωρηση και με προσωπικη ανάμειξη συζυγου υπουργου...!!!! Οι μόνοι που φάνηκαν παντοδύναμοι και τους τρέμουν και υπουργοι εθνικής άμυνας ειναι οι "μυστικες υπηρεσίες ασφαλείας.."
...............................................
Κλεινω. .. Με δυο μόνο λόγια για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ.Γ.Α.Παπανδρέου ,ο οποίος ..παιζει με πολυ άνεση μπάλλα, στην παγκόσμια εθνική ομάδα και σκοράρει κι όλας..(ΕΕ,Ερζερούμ κλπ).

Ανακοινωθηκε ότι προγραμματίζεται σύντομα κοινη υπουργική σύσκεψη Ελλάδας-Ισραήλ...
"Μαγκιά" και μάλλον επιτυχία παληου φίλου και συνεργάτη Ελληνομελβουρνιώτη πολιτικού Δημήτρη Δόλλη  που ο κ. Παπανδρέου τοποθέτησε στον πρόσφατο ανασχηματισμό υφυπουργό εξωτερικών..
Δε γνωριζω τίποτα αλλο για το θεμα αυτό αλλα απλά σκέπτομαι μετά τα "Λεμονόδεντρα" και τα πολλα δημοσιευματα Ελληνικου και ξενου τύπου ότι ενω η Μοσάντ ειναι πανίσχυρη και άκαμπτη η δική μας ΕΥΠ   ειναι ΄της ...πλάκας και υπό διάλυση,κατα τα λεγόμενα του προιστάμενου υπουργού της ,τον πολυ αγαπητό και δραστήριο κ. Χρυσοχοίδη...!!!

 Μήπως πάμε "ξυπόλητοι στ αγκάθια";

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
20-1-2010

No comments:

Post a Comment

wibiya widget