Tuesday, January 18, 2011

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ- " Έβαλε" φωτια το μαντρί στην Οιχαλια και τωρα θριαμβεύει στην Αυστραλία!!!

Ο κ.Δημήτρης Όικονόμου ευχαριστει για τη βράβευσή του..
                                   
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ προορίζονταν απο
τον πατέρα του να γίνει ένας τέλειος «τζιουμπάνους».

Του έφτειαξε μαντρί,  του αγόρασε "καμμιά 200ρια προβατα με κουδουνια", πηραν σκυλια καλα κι ολα έδειχναν πως η Οιχαλία τρικάλων (το χωριό που έστειλε τον πρωτο πολεμιστή στον Τρωικό πόλεμο*)θα ειχε ενα ακομα καλο παιδι να παντρευτει στο χωριο και να αποκτησει παιδιά και εγγόνια!!!

Αμ δε..!!!

Ο Μητσάρας δεν φαινόταν και πολύ χαρούμενος με τις επιλογές του πατέρα του κι ένα πρωί μάλλον ένα βράδυ «έβαλε» φωτιά στο μαντρί μαζι με τα προβατα και την «κοπάνησε» για την Αυστραλία!!!

Πήρε και τη "16άρα", την πολυαγαπημένη του Βάγια και σήμερα…γελάει βλέποντας το εστιατόριο του να είναι φίσκα κάθε βράδυ και να μη βρίσκουν καρέκλα να καθίσουν ,μεγαλοδικηγόροι ,επιχειρηματίες και γενικά  οι πελάτες του,σε μια από τις αριστοκρατικότερες περιοχές της Μελβούρνης..
                                                                ***
- Όταν είδα το μαντρί στις φλόγες και τα πρόβατα να καίγονται σα λαμπάδες τα έχασα, έτρεξα ξυπόλητος στο χωριό για βοηθεια αλλα ολοι κοιμουνταν και μονο ενας ξαδερφος τσοπάνος με κάλεσε να παω στο μαντρι του μεχρι να καταλαγιασει η φωτια και να μη με βρει εκει η αστυνομία..τυχερος που δεν κάηκα κι εγω,,,

-Τι εγινε δηλαδη Δημητρη;

-Να σου πω..ειχε πολυ ζεστα και φυσουσε λίβας εκεινο το βραδυ,όταν αναψα φωτια να βρασω γάλα για να φαω..Δεν είχα και τίποτα άλλο για φαι.. Μετα,έσβησα τη φωτια κι έγειρα όπως ήμουν να πλαγιάσω αλλα κάπου «κρατούσε» φαινεται και , ενω εγω ειχα ριξει μια βρεγμενη πετσετα στο προσωπο να μη καιγομαι απο το ζεστο αερα που φυσούσε κάποια σπίθα πετάχτηκε στα στεγνά χορτάρια και στα σαλώματα κι έγινε το κακό!!! Όταν με ξύπνησε ο καπνός αφου δεν μπορουσα να ανασάνω είδα το μαντρι λαμπαδιασμένο..οι φλογες έφταναν στον ουρανό και τα προβατα προσπαθουσαν να φυγουν αλλά απο τον τρομο, επεφταν πανω στις φλογες και ψηνονταν ζωντανα…!!!!

΄Επαθα σοκ….Φώναξα βοήθεια αλλα ποιος να με άκουγε .. Τα άλλα τα μαντρια ήταν μακρυά και το χωριο μακρύτερα…Έτρεξα ξυπόλητος και μεσα στ αγκάθια έφτασα στο χωριό ειδα τον πατερα να κοιμαται ήσυχα με τη μανα μoυ,φοβήθηκα να τους ξυπνησω και πηγα σ έναν ξάδερφο που ειχε το μαντρι στο βουνό…Αυτος προσπάθησε να με παρηγορησει..«Κατσε εδω μου λεει γιατι όπου ναναι θα πλακωσει και η αστυνομία..»
Ασε άσε τα λέω και τσουτσούρωσε η τρίχα μου πάλι....Τέτοιο θέαμα ευχομαι να μη ξαναδω στη ζωή μου και ποτε κανενας άλλος ..»!!


Σήμερα τον χαιρετουν προσωπικα οι πελατες του ,οι καλυτεροι δικηγόροι της Μελβούρνης,επιχειρηματιες, «μεχρι και ο κυβερνητης της Αυστραλιας έφαγε και ευχαριστηθηκε με τα φαγητα μου», λεει με καμαρι ο Δημητρης… ενω προσφατα βραβευτηκε απο το εμπορικο επιμελητηριο της περιοχης Ελστερνγουίκ ,μια Εβραιοκρατούμενη περιοχη, σαν ο καλυτερος επιχειρηματίας…και σεφ…
O Δημήτρης με την ανηψιά του Κατερίνα ,σερβιτόρα..


-Εγω δεν ήξερα τίποτα ..Την ώρα που ετοιμαζα τζατζικια και ταραμοσαλάτες ήρθε ο πρόεδρος απο το «Ρόταρυ κλάμπ» και μου  λεει,Τζίμμυ σε θελω αυριο βραδυ στο χορο μας που θα βραβευσουμε και επιχειρηματίες..

-Δεν μπορω γιατι έχω πολυ δουλεια..

-Άσε κάποιον άλλο στη θέση σου και΄έλα θα έχουμε πολυ καλο κόσμο και θα σ αρέσει..

-Ε φανταζεσαι την πλάκα που έπαθα όταν με φωναξαν να με βραβευσουν..Κόμπιασα …ίδρωσα ..δεν ήξερα τι να πω..

Ευτυχως ειχε αρκετο θόρυβο ,πολλα παλαμάκια..και τους αρχισα στα ¨ θενκ κιου και βερυ μάτς κι όλα πηγαν βέρυ γκουτ..»
Mάρθα,μια ακόμα ανηψια  του Δημητρη,που μόλις
γυρισε απο την Οιχαλία βοηθα στο σερβίρισμα...

Μεχρι να μας τελειωσει την ιστορία του ο καλυτερος πρεσβευτης των Ελληνων στην Αυστραλια ,όλοι σχεδον που έρχονταν και έφευγαν τον χαιρετουσαν προσωπικα και του έδειχναν μια απεραντη εμπιστοσύνη.
 -Σ αγαπούν πολύ  οι πελάτες σου του λέει ο  φίλος μου   Γιώργος   Αβτζόγλου  (επιχειρηματίας) που άκουγε με φοβερο  ενδιαφέρον την ιστορια του..--

Ο Δημητρης Οικονόμου (κέντρο) με το Γιωργο
Αβτζόγλου(αριστερα) και τον γράφοντα.

   -Πραγματικά..ειμαστε φίλοι και οι ίδιοι                                                                                  με αναγκαζουν να παω διακοπες 2 -3 βδομάδες ,«έστω κιαν υποφερουμε που δεν θα βρισκουμε το φαί σου» μου λένε…

Στην ταβερνα «Μεντιτερρανια» ,όλα τα φαγητα και τα ορεκτικα γινονται απο την οικογενεια. Τον  Δημήτρη, τη σύζυγο του Βάια, την κόρη τους Μερσίνα που πηγαίνει τα πρωινά για προετοιμασία και το βράδυ στο σερβίρισμα βοηθά η Αννα, η μεγαλύτερη κόρη με το σύζυγο της και μια ξαδέλφη της…

Αν ποτέ βρεθείτε στο 511 GLENHUNTLY RD του Ελστερνγουικ μπείτε χωρίς σκέψη μέσα,κιαν βρειτε θέση, σίγουρα θα θυμάστε για καιρό τα θαλασσινά που είναι φρεσκότατα και μαγειρεμένα με τον πιο νόστιμο ελληνικό τρόπο, στα κάρβουνα, το «γυρο»,φτειαγμένο με αρνίσιες μπριζόλες και όλα τα τα άλλα ορεκτικά!!!!!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

www.efhmeris.blogspot.com

dp8899@hotmail.com




Η ταραμοσαλάτα γινεται και δοκιμάζεται απο τον ίδιο

Ο 'γυρος"made in Μήτσος...


Η σύζυγος κ Βάια (αριτερά)με την κόρη τους Μερσίνα ετοιμάζουν
κάθε πρωί ορεκτικά και φαγητά όπως στο σπίτι τους.

Μελιτζανοσαλάτα και πιπεριές γινονται στην κουζίνα τους.

2 comments:

  1. γεια σου ρε μητσαρα ΡΙΖΟΣ ΑΠΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

    ReplyDelete

wibiya widget