Friday, January 28, 2011

Χρήστος Μπαμπατζιάς :ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ...ολα τα λεφτα τα δίνω.."

Την καλύτερή του είχε ο γνωστός επιχειρηματίας Χρηστος Μπαμπατσιάς  (κέντρο) γνωστός  μερακλης  στα ταξίμια  του κλαρίνου,αφου είναι γνωστος ο στίχος που γράφτηκε γι αυτόν..." όταν παίζει το κλαρίνο...όλα τα λεφτά τα δίνω"

 Πάει καιρός που ξεκίνησα τούτο το κείμενο περισσότερο για να τονίσω τη δύναμη που παιζει η δημοτική μουσική σε απλούς ανθρώπους.Την αφορμή βέβαια την είχα απο το Χρήστο Μπαμπατζιά τον άνθρωπο που γνωριστήκαμε όταν είμαστε αρκετά πιτσιρικάδες και δουλεύαμε στην ΄΄ιδια εταιρία του Θεόφιλου και του Μαράβα,στα Τρίκαλα !!.Αφήνω το ίδιο κείμενο με τη μόνη διαφορά να προσθέσω αυτο εδω το Βίντεο, που εντελώς τυχαία πήρα στις 22 Φεβρουαρίου 2012 στην ταβέρνα του Μπαρμπαντίνου και των παιδιών του, τη βραδιά που δυο λαμπροί νέοι καλλιτέχνες Τσίκος-Καψάλης" έβαλαν φωτιά" στο μαγαζί και τον Κιτσιάρα να "σεληνιαστεί" μόλις άκουσε τα τραγούδια που του αρέσουν κι ούτε λογάριαζε πόσα φευγαν απο το πορτοφόλι του ..Θα τον ιδείτε στα μισά περίπου του Βίντεο..Η κίνησή του αυτή επιβεβαίωνε τον τίτλο μου που είχε γραφεί πολύ ενωρίτερα..Δειτε...ακούστε και χαρείτε.. Δ.Π.



Πέτρος Λούκας και Αντώνης Κυρίτσης,, !!!Ήπειρος και Θεσσαλια κοντα κοντα και στα μουσικά γουστα προσφερουν για δεκαετίες στιγμες κεφιου και χαρας σε χιλιάδες μερακληδες,απλους ανθρωπους αλλα και άρχοντες που στο αιμα τους τρεχουν DNA που κανεις δεν μπορει να τους σταματησει να ακουνε και να πανηγυριζουν με μουσικες που μάλλον ακουγονται στον πλανητη μας χιλιάδες χρόνια..
Τι άλλο μπορω να πω που όταν βρίσκομαι σε γιορταστικές εκδηλωσεις στη Κίνα,νομίζω ότι βρίσκομαι σε Θεσσαλικό ή Ηπειρωτικο γλέντι;Πόσες φορες δεν άκουσα με μικρες παραλλαγες το "Γιάννη μου το μαντηλι σου" στα βόρεια της Κίνας και ποσες φορες όταν οι Κινέζοι που αρεσκονται στο τραγούδι ,σαν τους Έλληνες,όταν μου λενε να τραγουδήσω, το "Γιάννη μου το μαντήλι σου" λεω κι εγω και εισπραττω παλαμάκια..
Τον Πέτρο και τον Αντωνη τους έχω δει αρκετες φορες και στην Ελλάδα και στην Αυστραλια καναμε παρέα,τραγουδήσαμε παρεα και ψάλλαμε και στην Παναγία Καμαριανη του Παπαλευτερη το ξωκκλησι μεχρι και τη...βοσκοπούλα...
Παιδι της διασπορας ο Πέτρος έσμειξε τα ηχητικά μεράκια με τον Αντωνη και για πολλους ανθρωπους "τύφλα ναχουν οι ΘΕΟΙ.." Πριν χρόνια σ ενα τεραστιο χωλ της Μελβουρνης, δεν θα ξεχάσω την ώρα που ο Πετρος 'κεντουσε' με το κλαρινο του όλα τα  μαγικα τοπία της  ορεινης ελλαδας Χρηστος και Γιωργος Μπαμπατζιας(πατέρας και γυιός) προσκυνούσαν και αντι για θυμίαμα πετουσαν ..πενηντάρικα .. Μαζι τους ολόκληρο το κέντρο.. Σε μια άλλη περίπτωση πριν κάμποσα χρόνια πηγαμε με το Χρηστο στο ΠΑΛΛΑΣ του Πετρου Λούκα στην πλατεία Καραισκάκη και ενω στην αρχή τον έβλεπα κουμπωμένο και ανόρεχτο ,όταν άρχισε να παιζει ο Πέτρος τον ειδα να πετάγεται σα ζαρκάδι στην πίστα και τότε ειπα το πολυ απλο¨Αν ο Μπαμπατζιας ΄πάει με λεφτα στα κλαρίνα,όταν φευγει δεν θα έχει...μία!!! Καθένας με τα...χουγια του!!!
Καιρος όμως να πατησετε τα ροζ γραμματα και να ακουσε τε κι εσεις τα ωραία των πάντα ...ωραίων!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ERaFgcYdtL8&feature=related

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget