Saturday, March 26, 2011

ΠΩΣ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ..................


Μετα απο  έξι χρόνια απουσιας,το τελευταιο  εξάμηνο ανεβοκατέβηκα  στην Αυστραλία 2 φορές  και παρα το σκληρό χειμωνα που- όλοι λενε -η Μελβούρνη ειχε φετος και παρα τις 2 απανωτες πουντες που άρπαξα το διάστημα αυτό,αισθανομαι ευτυχης..
Εξι χρόνια …!!Πως πέρασαν …
Πως βλεπει κανεις την πόλη «του» που έζησε τις πιο όμορφες στιγμες τις ζωης του μετα απο 72 μηνες μακρυά;
Η πρωτη εντυπωση ήταν ότι στις γειτονιες της Μελβουρνης ,τίποτα δεν άλλαξε ..
Δρόμοι,σπιτια, πάρκα,σχεδον τα ίδια.
Εκει που χάθηκα αρκετες φορες ήταν στα "φρη γουέης"  πηγαινοντας για το σπιτι μου προς την περιοχη του αεροδρομιου και εβλεπα συχνα να παω προς Μπεντικο αντι αεροδρομιο..
Στο Σιτυ ,χανομαι ακομα…Προπαντος έγιναν τοσες αλλαγες κοντα στο Καζινο που μπερδευομαι τελειως..
Εκει υψωθηκαν  και τα πολλα κτηρια..

Κατι άλλο που δεν μου άρεσε καθολου,ήταν η αυτοματοποίηση των παντων ¨λογαριασμοι,πρόστιμα,παρκινγκ…
Οι προσωπικη επαφη εχει σχεδον χαθει. Ολα πρεπει να γινονται με πατημα αριθμων…;Μπήκαμε ήδη στην μεταανθρωπινη εποχή!!!Oλοι θέλουν τα χρήματά μας χωρίς να απασχολούν υπαλλήλους..Ως πού θα τραβήξει αυτό;

Οσο για τα προστιμα ,πεφτουν σαν το χαλαζι…Και αρκετες φορες ειδα να με φωτογραφιζουν στα φαναρια που μαλλον σημαινει ότι πηξαμε στις μηχανες..

Μπορει να κανω και λάθος, αλλα έχω την εντυπωση ότι η Αυστραλια ειναι το προτυπο της παγκοσμιοποίησης  και οι κατοικοι της χρησιμοποιούνται και γινονται πειραματοζωα για τη λειτουργια των μελλοντικων κοινωνιων…
Δεν μ αρέσει αυτό και πρωτη φορά βλέπω την τεχνολογία να μην έχει σκοπό να βοηθήσει τον άνθρωπο,παρά να τον καταστήσει ..εξάρτημα μηχανημάτων που τον εκμεταλλεύονται...!!!
Mia ευχάριστη έκπληξη,αυξήθηκαν σημαντκά τα ελαιόδεντρα που βλεπει κανεις σε  πολλές αυλές και σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Μελβούρνης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ

Μπερδεμένα συναισθηματα.
Πρωτη μου διαπιστωση ότι αυξηθηκε αρκετα η χρηση της αγγλικης γλωσσας  σε Ελληνικες παρεες,ακομα και σε ανθρωπους μεγάλης ηλικιας,πραγμα που δεν συνεβαινε παλαιοτερα..
Ακομα και οι παπουδες και οι γιαγιαδες που πρωτα μιλουσαν Ελληνικα στα εγγονάκια,τωρα τους μιλουν αγγλικα-της κακιάς ώρας- κιαν θυμηθουν ριχνουνκαι κανενα Ελληνικο.. Και μιλαμε για Ελληνογεννημενους που τα αγγλικα τους δεν ειναι η πρωτη τους γλωσσα.. με αποτέλεσμα τα παιδιά να μη γνωρίζουν στο τέλος αν ειναι Ελληνάκια,αυστραλάκια ή ένα καινούριο κράμα που μάλλον δεν αντιπροσωπεύει τίποτα..

Πριν 6 χρόνια, στο συνολο σχεδον οι προσκλησεις για δειπνο΄ή γευμα γινονταν σε σπιτι..
Τωρα αρκετοι  σε καλουνε σε ταβερνα ή εστιατόριο ,που με δυσκολια βρισκεις παρκινγκ,αλλα και να βρεις και να πληρωσεις οι διαφορες εταιριες προσπαθουν να βρουν τροπους να σ αρπαξουν κι αλλα ,δηθεν δεν πληρωσες σωστα. (Σε παρκινγ των COLES στο Φιτζρου,,ενω πληρωσα τα 6 δολλαρια που μου ζητουσαν και ενω εβαλα την απόδειξη μπροστα για να τη βλεπουν ,ειπαν ότι δεν φαινονταν καλα και με τιμωρησαν με 66 δολλαρια προστιμο. Αυτο ειναι απατη καραμπινατη…)
Πρωτα σε όλα τα πάρκινγκ υπηρχε ταμείας και πλήρωνες φευγοντας..Τωρα προπληρωνεις κι αν δεν υπολογίσεις σωστα το χρόνο,την... εβαψες.!!!

Κατι άλλο που μου έκανε εντυπωση ειναι το σφιχταγκάλιασμα του "ποιμνίου"της  Ελληνικής (;)εκκλησίας με προπαγάνδα απο Ραδιόφωνα και εφημερίδες και με τροπο που συχνά  υποτιμα τη νοημοσυνη..

Ολες τις ωρες του 24ωρου παπαδες ή θρησκοληπτοι ψάλλουν,κηρύττουν πραγματα που ο κοινος νους τα απορριπτει,ενω εκεινοι φαινεται να τα πιστευουν!!!
Ακόμα και στην ωρα που ασχολούνται με θέματα της Μακεδονίας μας μπορει να ακούσεις τους άμισθους εκφωνητές να σου τραβήσουν ένα ...φιλιππικό υπέρ Χριστου,Παναγίας,ή και καποιου Αγίου,φυσικά φίρμα..
Αρθρογράφοι περιωπής,αφιερώνουν σελίδες ολόκληρες για να κατηγορήσουν Παλαιοημερολογίτες και να υποστηρίξουν την απο Ισταμπούλ καθοδηγούμενης Ιερά αρχιεπισκοπή Αυστραλίας..
ενω δεν διστάζουν να συκοφαντούν και μεγάλες Ιστορικές Κοινότητες  (Σύδνευ,Αδελαίδας,και μικρότερες στη Μελβούρνη),επειδή δεν ...προσκυνουν τον "επίσημο θρησκευτικό μας φορέα"!!!
Βασικα δεν βλέπω μεγαλη διαφορα της παροικιας μας με κλειστες Ισλαμικες χωρες στο θεμα προωθησης της θρησκειας τους..
Και ενώ το ΠΑΣΟΚ επι Ανδρέα και Πάγκαλο ειχε βάλει μια σειρά με τον πολιτικό γάμο και δεν εξευτελιζονταν πλήρως ΄οσοι βαπτιζονταν ή στεφανώνονταν σε μη αρχιεπισκοπική εκκλησία ,εσχάτως διαρρέει έντεχνα στα ΜΜΕ,ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι με "χίλια"υπέρ του κ.Στυλιανού τον οποίο ο μιστερ Δόλλης  επισκέφθηκε ήδη σαν υφυπουργός και λέγεται του έταξε..πολλά.!!
Ο Άγιος Αυστραλίας όστις ου μετ αυτού εστί ...είναι εχθρός και μετά χαράς θα έγε τα λόγια του κυριου ημών ...οποιος δεν πιστέψει σε μένα "κατασφαξετέ τον"..
Τεσπά,το εκκλησιαστικό πρόβλημα στην Αυστραλία είναι μια διαρκής πληγή και ενώ ο λαός ζητά να γιατρευτεί δε νομίζω ότι το ίδιο θέλουν και οι εκπρόσωποι της Ισταμπούλ!!!!!

Περι αυτού όμως εν καιρώ..

Η Κοινότητα Μελβούρνης με τη νέα ηγεσία που δεν φαίνεται να συγκινείται απο την ιστορία της λέγεται ότι  παραδίνεται με χέρια και πόδια στον Σεβασμιότατο κάτι που δεν συνέβαινε μεχρι πρόσφατα..

Τα επιστημονικα θεματα ή προγράμματα λιγoστευουν επικινδυνα ή ειναι σχεδον ανυπαρκτα..

Αυτα προς το παρων και τα ξαναλέμε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


1 comment:

  1. τα λες οπως κι εγω τα λεω για αρκετα χρονια για να γλυτωση ο πλανητης μονο αν κλεισουν τα πανεπιστημια μπορει να γινει οσο για τις εκκλησιες ειναι αναποφευκτο να μην αρπαξει τις περιουσιες απο τις κοινοτητες αφου οι νεοι δεν ασχολουνται μ αυτες

    ReplyDelete

wibiya widget