Monday, May 30, 2011

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΡΘΕΙΤΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ;

Δηλωσεις Ελληνοαυστραλού
 πρ. υπουργού  της Μελβούρνης

Θέλετε να ρθειτε διακοπές στην Αυστραλία και να μπορειτε να εργάζεστε για  2 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα;
Αν η Ελληνική κυβέρνηση δεχτεί την πρόταση Αυστραλων βουλευτων που βρισκονταν πρόσφατα στην Ελλάδα για τους εορτασμους της Μάχης της Κρήτης σύντομα οι Έλληνες θα μπορουν με άνεση να έρχονται για εργασία και διακοπές στην Αυστραλια,όπως συμβαίνει με κατοίκους άλλων χωρων.
Φυσικά αυτο θα ισχύει και για Αυστραλούς που θα ήθελαν να έρθουν για διακοπές και εργασία στην Ελλάδα χωρίς πολλες διαδικασίες.
 Τάδε έφη ,απο το ραδιοφωνικό σταθμό 3ΧΥ-Ράδιο Ελλας και απο την εκπομπη των Μαυρομάτη-Σταθόπουλου ο πρωην Εργατικός υπουργός Γιάννης Πανταζόπουλος  ο οποίος ήταν ο επικεφαλης ,ομάδας 17 Αυστραλων βουλευτων που επισκέφθηκαν πρόσφατα την Ελλάδα για τη Μάχη της Κρήτης. Ενδιαφέρον...

                                               ***

Founding members of the NSW Parliamentary Friends of Greece Group. Among others, MPs Mr. John Pantazopoulos, George Souris, Matthew Morris, Sophie Kotsis, the NSW Attorney General, John Hatzistergos, Consul General Vassilis Tolios and the Coordinator of SAE Oceania, Mr. George Angelopoulos.
Ελληνες πολιτικοι στα Αυστραλιανά κοινοβούλια...Ο κ Πανταζόπουλος ,δευτερος απο δεξιά στην πρωτη σειρά...
================
Ο ΕΛΛΗΝΟΑΥΣΤΡΑΛΟΣ  πολιτικός ανέφερε ακόμα ότι η Ελλάδα έχει να κερδίσει πολλά αν αρχισει να προβάλει νεκροταφεία και τοποθεσίες που πολέμησαν και βρίσκονται θαμενοι Αυστραλοί,τοσο στην Κρήτη, όσο και στη Λάρισσα,στην Κόρινθο, Καβάλα και αλλού.
Μέχρι στιγμής ,ειπε ,οι Αυστραλοί τουρίστες αγνοούν την ύπαρξη περιοχων και ιστορικ΄ων γεγονότων όπου Έλληνες και Αυστραλοί πολέμησαν μαζί και κανεις δεν πάει εκει, ενω οι Τουρκοι που στην κυριολεξια κατεσφαξαν χιλιάδες  στην Καλλιπολη, συγκεντρωνουν πάνω απο 300.000 Αυστραλούς τουρίστες.
Στόχος μας είπε να προβάλουμε αυτα τα γεγονότα κι όσοι αυστραλοί έρχονται Ευρωπη να έρχονται να προσκυνούνε και τα Ελληνικά χωματα όπου χαθηκαν οι προγονοί τους..
Πολυ σωστός ο Τζων και ελπίζουμε να μη μεινουν όλα αυτά ..λόγια.

                                           ****

Ο ίδιος βέβαια υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει και πιστευει ότι και ο πρωθυπουργός ,σαν απόδημος που είναι θα προωθησει όλα τα παραπάνω, αλλά πιο πολύ ελπίζει στον πρωην συνάδελφότου υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη- ήταν συνάδελφοι στην ίδια βουλή  και στο ίδιο Κόμμα ,στο Εργατικό Βικτωρίας,όπου ο κ. Δόλλης ήταν υπαρχηγός του Κόμματος πριν βάλει πλώρη για την Ελλάδα ..


                                              *****

Στη ν Ελλάδα ξελλαρυγγιάζονται πολλοί και αγωνίζονται να κόψουν κάθε δικαίωμα ακόμα και στους νόμιμους μετανάστες να αναμιχθούν στην πολιτική ζωή του τόπου..
Σήμερα ,η Λαική τράπεζα Κύπρου που εμφανίζονταν μέχρι πρόσφατα τράπεζα του...Βγενόπουλου,και πέρασε  πρόσφατα σε Λιβανέζους επιχειρηματίες και ονομάζεται πλέον Μπάιρούτ (Βηρυττός) Λαική τράπεζα,ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει τη διεύθυνση της, ο πρώην πρωθυπουργος της Βικτωριας κ. Μπράξ.Το νεο δεν ειναι αυτό . Ειναι ότι ο κ. Μπράξ επιλέχθηκε να αναλάβει την τράπεζα λογω της Λιβανέζικης καταγωγής των γονιών του.. Άραγε οι Νεοέλληνες θα φτάσουν ποτέ στο σημειο να δεχτούν να τους διοικεί ένας Αλβανός ή Λιβανεζος μετανάστης; Κάλτσα και κουλτούρα...

                                                            *****

Διαβάζω την κατάληψη των πλατειών από φίλους μου στο Φαιης Μπούκ και συχνα στις φωτογραφίες που αναρτούν γράφω LIKE,αυτο που έκανε τον Πάγκαλο να πει ότι επαναστάσεις δεν γινονται με LIKE kai UNLIKE..  Mπορει να έχει δίκαιο εν μέρει ο αντιπρόεδρος αλλά αφου κατάφερε ο ΓΑΠ που του ειχαν αδυναμία οι Μπλογκερς και οι άλλοι ...λαικιάρηδες να τους βγάλει στις πλατείες και να φωνάζουν ομαδικά "κλέφτες-κλέφτες"  αυτο είναι  ...αμπιστέβομπουλ!!!
Και σίγουρα θα στρεψει το ενδιαφέρον των κοινωνιολόγων επάνω τους-των ξένων δηλαδή μιας και η Ελλάδα φρόντισε να εξαλείψει απο την πιάτσα αυτη την επιστήμη.
Και το λέω αυτο γιατί βλέπουμε ένα ολόκληρο κίνημα προχωρει χωρίς μπούσουλα και χωρίς δομές και κατευθύνσεις και κινδυνευει να να γίνει έρμαιο στα χέρια κάποιων αετονύχηδων λαοπλάνων, ή και ανθρωπων και ομάδων που επιβουλεύονται και επιδιωκουν να χειραγωγήσουν το -κατά τον Πλάτωνα- "χυδαίο λαό" και να τον φέρουν στα δικά τους "λούκια" και χωράφια..προς ίδιον όφελος.
Και όπως γράφω και σε άλλη στήλη http://efhmeris.blogspot.com/2011/05/blog-post_418.html Μητσοτάκηδες και Θεοδωράκηδες είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν καταστάσεις παρόμοιες του 1965 όταν αιματοκύλισαν την Αθήνα ,και άνοιξαν διάπλατα την πόρτα στην '"εθνοσωτήριο κυβέρνηση του Παπαδόπουλου".

                                                   *****
Εξ άλλου σίγουρα κι ο Πάγκαλος δεν το είπε τυχαία ότι οι μαυρογορίτες κινούν τα σενάρια για την επιστροφή της Ελλάδας  στη δραχμη http://efhmeris.blogspot.com/2011/05/blog-post_8013.html

Κι ολα αυτα λόγω της ρευστής κατάστασης που επικρατεί και ο σοφός λαός μας δεν έπλασε τυχαία την παροιμία ΄"ο λύκος στην αντάρα (ομιχλη)ή στην αναμπουμπούλα χαίρεται".
- Μα θα μας φάει ο λύκος; ¨Οχι...απο  το ζωάκι του βουνού δεν κινδυνεύουμε ,ούτε και η κοκκινοσκουφίτσα πια αλλά έχει κάτι δίποδους λυκους που όχι μόνο ειναι έτοιμοι να κατασπαράξουν ,όλους μας αν μπορέσουν αλλα και ολόκληρη την Ελλάδα..
Τι λέει η διαφήμιση; ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...

                                                  *****
Αναρωτιόμουν αν στην κρίση που περνάμε, οι ρασοφόροι εντος και εκτός Ελλάδας δέχθηκαν καποιο ψαλλίδισμα στο μισθό τους, μιας και είναι ...δημόσιο υπάλληλο!!!
Και τελικά κληρικός που ήρθε για επισκεψη χωριανων και φιλων του στη Μελβούρνη μου είπε σήμερα ότι όλοι οι παπάδες θα έχουν μείωση μισθού κατά 500 Ευρώ...!!! Κατι είναι κι αυτό...

                                                    ***
Καθε μετανάστης  κι ενα ...βιβλίο,με τις ιστορίες του.
Σε πρόσφατη γιορτή ,οι 3 διπλανοί μου ειχαν πολλά να πούν.
Ο Λάμπρος απο την Αρτα ,μου είπε ότι το 1962-3 για να γίνει χωροφύλακας ,έπρεπε να εγκρίνει ο αριστερός βουλευτής της ΕΔΑ Σπάης,δεξί χέρι του Φλωράκι.Η συμβουλή του δόθηκε απο χωριανότου αξιωματικό, όταν για εβδομάδες δεν λαβαινε καμμια ειδοποίηση αν περνουσε στη χωροφυλακή,ή όχι.Και πράγματι την επομένη της συνάντησησς με τον Σπάη και μαι συζήτηση που ειχαν του ρθαν μυνήματα να παει για εκπαίδευση..
Κια κάτι ακόμα . Ο Λάμπρος μας ειπε ότι οΝικος Πλακιάς ειναι πατέρας του  Καραισκάκη ,απο την Σκουλεκέρα Αρτας, αλλα στα έξι χρόνια τον δολοφόνησαν τα σόγια της Καλογριάς  μάνας του (Ίσκου στο επίθετο)και για να αποφυγει μεγαλυτερες βεντέτες τον πηρε και πηγε στο Μαυρομάτι Καρδίτσας .
Και το Καραισκάκης προέκυψε απο το μαυρο χρωμα του πατέρα του και το επίθετο της καλογριάς ΄Καρα-ίσκος...

                                                ***
Ο άλλος μας εξιστόρησε την περιπέτειά του να ξαναπαντρευτει  μετά απο 20 χρόνια γάμου επειδή ο παπάς που τον πάντρεψε δεν ανήκε στην αρχιεπισκοπή,παρά στην παλιά κοινότητα .. Ειναι μια παλιά ιστορία που καίει και έκαιγε αλλά όπως ειπε και ο ίδιος ευτυχως ήρθε ο Ανδρέας κατοχύρωσε τον πολιτικό γάμο κι έτσι γλύττωσαν πολλοί απόδημοι τον εμπαιγμό και την ξεφτίλα!!!
  Καλημερόσπερα φίλοι μου και να θυμάστε η Ελλάδα δεν έχει σύνορα  μέχρι τη...Ραφήνα!!!

1 comment:

 1. "Αναρωτιόμουν αν στην κρίση που περνάμε, οι ρασοφόροι εντος και εκτός Ελλάδας δέχθηκαν καποιο ψαλλίδισμα στο μισθό τους, μιας και είναι ...δημόσιο υπάλληλο!!!
  Και τελικά κληρικός που ήρθε για επισκεψη χωριανων και φιλων του στη Μελβούρνη μου είπε σήμερα ότι όλοι οι παπάδες θα έχουν μείωση μισθού κατά 500 Ευρώ...!!! Κατι είναι κι αυτό..."

  Αυτό πρώτη φορά από εσάς το διαβάζω, δε νομίζω να ισχύει. Οι ιερείς εδώ απολαμβάνουν μία εξωφρενική φορολογική ασυλία. Όχι μόνο δεν τους έκοψαν φράγκο μισθό ή συντάξεις(απεναντίας, έχουν παρουσιαστεί στοιχεία ότι τα τελευταία τρία χρόνια το συνολικό μισθoλογικό κόστος τους ανεβαίνει σταθερά) αλλά εξαιρέθηκαν και από το νέο "έκτακτο" χαρατσόσημο στα ακίνητα των 3 ώς 20 € ανά τετραγωνικό που μας επέβαλλε η λατρεμένη μας κυβέρνηση. Αρχικά είχαν πει για 0,5 έως 10 € για 2 έτη, μετά έγινε 3 ώς 20 € για 2 έτη, τσεκάρανε αντιδράσεις..είδαν πως δεν τα σπάσαμε όλα και πλέον έγινε 3 έως 20 € για 4 έτη..."και βλέπουμε"!

  Η Εκκλησία θα πληρώσει μόνο για κάποια ακίνητα που αξιοποιεί εμπορικά αλλά και στις περιπτώσεις αυτές είμαι βέβαιος πως όχι μόνο δεν θα πληρώσει όσο προβλέπεται αλλά το συντριπτικό μέρος του φόρου θα το γλυτώσει πάλι. Ενώ από τους κοινούς θνητούς πληρώνουν ακόμη και οι μακροχρόνια άνεργοι, ακόμη και όσοι δεν παίρνουν επίδομα, με κυριολεκτικά 0 έσοδα!

  Η κατάσταση εδώ δεν περιγράφεται, η κυβέρνηση μοιάζει να κάνει τα πάντα για να προκαλέσει πλήρη κοινωνική έκρηξη με όλες τις συναφείς της συνέπειες. Κατά καιρούς απειλούν για στρατιωτικούς νόμους, έχουν αρχίσει να εκπαιδεύουν μυστικά (δεν κυκλοφορεί μόνο στο δίκτυο, μου το επιβεβαίωσαν τρεις φίλοι στρατιωτικοί) τον στρατό σε "urban warfare", καταστολή αστικών εκρήξεων κλπ.

  Ξέρω πως δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση μικρό βήμα, και σαφώς "δεν θα τα βρω όλα ρόδινα", ίσως δεν πληρώ καν τα κριτήρια (για μακροχρόνια διαμονή εκτός Ευρώπης) αλλά σκέφτομαι να μελετήσω τις προϋποθέσεις για μετανάστευση -έστω για 1-2 χρόνια- κατά προτίμηση στην Αυστραλία.

  Παρατήρησα πως έχετε μερικά αρθράκια πάνω σε αυτό, σας "φακέλωσα" στα feeds μου για να τα ξεκοκκαλίσω μετά :)

  Κοριός

  ReplyDelete

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget

There was an error in this gadget