Thursday, May 26, 2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


ΑΠΟΨΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  6μμ,θα μιλήσει
στην Κυπριακη κοινότητα Μελβούρνης
και καλούνται όλοι οι Έλληνες να ακουσουν την ομιλία του.

Από αριστερά: Βουλευτίς Μαρία Βαμβακινού, Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, Πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλλαρντ και βουλευτής Στηβ Γεωργανάς
=========================================
Τα κειμενα και οι φωτογραφίες που βλέπετε ειναι απο την Ελληνοκυπριακη εφημερίδα ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΟ ΒΗΜΑ της Νοτίου Αυστραλίας που εκδίδει ο κ.P PPIROS kai μπορειτε ηλεκτρονικα να τη βρειτε εδω> www.greektribune.com.au
                                                         ====================================
25 Μαΐου 2011
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας έφθασε στην Αυστραλία, σήμερα 25 Μαΐου. Ο πρώτος του σταθμός ήταν η Καμπέρα όπου συναντήθηκε με την Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλλαρντ, την Γενική Κυβερνήτη Κουέντιν Μπράις και
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, σήμερα Τετάρτη, 25 Μαΐου, η Πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλλαρντ έδωσε γεύμα στη
με άλλους αξιωματούχους του Αυστραλιανού κράτους.ν Ομοσπονδιακή Βουλή προς τιμήν του Προέδρου Χριστόφια. Στο γεύμα παρεκάθησαν επίσης ο βουλευτής της Αδελαΐδας Στηβ Γεωργανάς και η βουλευτίς της Μελβούρνης Μαρία Βαμβακινού (φωτογραφία).
ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Στις 10 Μαΐου 2011, η Βουλή υιοθέτησε πρόταση του Στηβ Γεωργανά για το Κυπριακό που δευτέρωσε η Μαρία Βαμβακινού.
Το πλήρες κείμενο της πρ
"Αυτή η Βουλή:
(1)
α) Τ
β) τις ισχυρές και διαρκείς σχέσεις ανάμεσα στην Κυπριακή δημοκρατία και την Αυστραλιανή Κοινοπολιτεία και
γ) μια σχέση που χαρακτηρίζεται από φιλία και συνεργασία στηριζόμενη στους δεσμούς των λαών μας και
(2) Επικροτεί,
α) τις συνεχείς προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια για την επανένωση της Κύπρου και
β) την πρόοδο που έγινε μέχρι τώρα στις συνομιλίες και την προοπτική παραπέρα προόδου στο
ότασης αναφέρει:Χαιρετίζει:ην Επίσημη Επίσκεψη στην Αυστραλία, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Αυτού Εξοχώτητας κ. Δημήτρη Χριστόφια,σύντομο μέλλον, για μια συνολική, διαρκή και δίκαια λύση που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα, συμφέροντα και ευημερία όλων των Κυπρίων.
ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΑΙΔΑ
Την Πέμπτη 26 Μαΐου ο Πρόεδρος φθάνει στην Αδελαΐδα προερχόμενος από την πρωτεύουσα Καμπέρα, πρώτο σταθμό του ταξιδιού του, όπου είχε συνάντηση με την Πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλλαρντ, την Κυβερνήτη Κουέντιν Μπράις και άλλους κρατικούς αξιωματούχους.
O Πρόεδρος Χριστόφιας, στο ταξίδι του στην Αυστραλία, συνοδεύεται από τη σύζυγό του Ελση Χριστόφια, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στην Αδελαΐδα ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα γίνει δεκτός από τον Πολιτειακό Πρωθυπουργό Μάικ Ρανν καθώς επίσης και από τον Κυβερνήτη Κεβιν Σκαρς. Επίσης, ο Πρωθυπουργός Μάικ Ρανν, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Κοινότητας Ν.Α. Χρήστο Ιωάννου θα δώσουν δεξίωση προς τιμήν του Κυπρίου Προέδρου στην οποία έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν αρκετά μέλη της τοπικής παροικίας.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, μαζί με τον στενό φίλο και φλογερό υποστηρικτή της Κύπρου, Πρωθυπουργό Μάικ Ρανν, θα τοποθετήσουν τον θεμέλιο λίθο στο πολιτιστικό κέντρο που θα ανεγερθεί δίπλα στο χωλ που αγόρασε πρόσφατα η Κυπριακή Κοινότητα Αδελαΐδας.
Στη διάρκεια της διαμονής του στην Αδελαΐδα όπως επίσης και στην Μελβούρνη και Σύδνεϋ που θα επισκευθεί στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Κύπρου θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώσει τον πολιτικό κόσμο αλλά και την παροικία γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ
Κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας που έγινε στις αρχές Μαΐου στο Ντάργουιν, εγκρίθηκε ομόφωνα, ψήφισμα με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου Χριστόφια στην Αυστραλία. Στο ψήφισμα της Ομοσπονδίας, το οποίο υπογράφουν οι Μιχάλης Χριστοδούλου και Χαράλαμπος Καπνουλας, Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
"Οι Σύνεδροι χαιρετίζουν την επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια, η οποία αναβαθμίζει τις σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Αυστραλίας, αναπτύσσει τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών και ενισχύει τον αγώνα για δίκαια επίλυση του Κυπριακού".
Στο ψήφισμά τους, οι Κυπριακές Κοινότητες Αυστραλίας, "επικροτούν και αναγνωρίζουν το εποικοδομητικό έργο που επιτελεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού, προς όφελος ολόκληρου του λαού".Καταλήγοντας οι σύνεδροι υπογραμμίζουν στο ψήφισμά τους, "την απόλυτη ανάγκη σύμπνοιας, ενότητας και σταθερότητας στόχων", σε ότι αφορά το Κυπριακό.

No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget

There was an error in this gadget