Monday, May 30, 2011

31-5-11 Μου άρεσαν στο Φαίης Μπουκ

 

Την ειδα στο ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΟ ΒΗΜΑ Αδελαίδος ,μου άρεσε το ευσεβες βλέμα του μακροχρόνιου ηγέτη του Βορρά και τη μεταφερω. Ευτυχως ή δυστυχως και εν ενεργεία και εν αργία ο Πανίκας είναι ένας..Σωσον κύριε..

Μανώλης Αναγνωστάκης "ΦΟΒΑΜΑΙ"

by ΝΙΚΗ ΤΣΕΛΙΚΑ on Τρίτη, 31 Μάιος 2011 στις 1:00 π.μ.
O Μανώλης Αναγνωστάκης έγραφε τον Νοέμβρη του 1983 το ποίημα με τον τίτλο "ΦΟΒΑΜΑΙ":

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ ἑφτὰ χρόνια ἔκαναν πὼς δὲν εἶχαν πάρει χαμπάρι
καὶ μία ὡραία πρωία μεσοῦντος κάποιου Ἰουλίου
βγῆκαν στὶς πλατεῖες μὲ σημαιάκια κραυγάζοντας «δῶστε τὴ χούντα στὸ λαό».
Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ μὲ καταλερωμένη τὴ φωλιὰ πασχίζουν τώρα νὰ βροῦν λεκέδες στὴ δική σου.
Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ σοῦ κλείναν τὴν πόρτα
μὴν τυχὸν καὶ τοὺς δώσεις κουπόνια καὶ τώρα
τοὺς βλέπεις στὸ Πολυτεχνεῖο νὰ καταθέτουν γαρίφαλα καὶ νὰ δακρύζουν.
Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ γέμιζαν τὶς ταβέρνες
καὶ τὰ σπάζαν στὰ μπουζούκια κάθε βράδυ καὶ τώρα τὰ ξανασπάζουν
ὅταν τοὺς πιάνει τὸ μεράκι τῆς Φαραντούρη καὶ ἔχουν καὶ «ἀπόψεις».
Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ ἄλλαζαν πεζοδρόμιο ὅταν σὲ συναντοῦσαν
καὶ τώρα σὲ λοιδοροῦν γιατί, λέει, δὲν βαδίζεις ἴσιο δρόμο.
Φοβᾶμαι, φοβᾶμαι πολλοὺς ἀνθρώπους.
Φέτος φοβήθηκα ἀκόμη περισσότερο."
                                                 ****

Τι ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ..?

by ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ on Τρίτη, 31 Μάιος 2011 στις 2:29 π.μ.


Αναρωτιέμαι και εγώ στα αλήθεια τι δουλειά έχει εκεί ......Ρωτήστε  καλύτερα όμως για αυτό την κα Λιάνα Κανέλλη να σας απαντήσει, την ηγέρια του Μαρξισμού Λενινισμού, που σήμερα αίφνης εμφανίσθηκε εν χορδαίς και οργάνοις στο πρωτοσέλιδο  της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την εφημερίδα που κατά κύριο λόγο στηρίζει τον κο ΑΝΤΏΝΗ ΣΑΜΑΡΑ προσωπικά, να μιλάει εφ' όλης της ύλης.
Έτσι είναι συντροφοι, όπως σας τα λέω. Αλλά κάποιοι νομίζουν ότι "κολλάμε μπρίκια", ότι περί άλλων τυρβάζουμε, πως όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι, εμείς κοιτάμε το δάχτυλο. Μπορεί να είμαστε πλήρεις ελαττωμάτων μικρών τε και μεγάλων, ηλίθιοι πάντως δεν είμαστε.... !

Ο κύριος ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ o αυριανός πρωθυπουργός του" δραχμής" λελογισμένα ετοιμάζεται για τον επόμενο γύρο. Είνα αποφασισμένος να εκμεταλλευθεί κάθε ευκαιρία από τις πολλές που του δίνουν οι ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ των κυβερνώντων για να επανέλθει εκ νέου στη εξουσία.ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΩ. Και για το σκοπό αυτό δεν σκοπεύει,όχι να συναινέσει, όχι να σννενοηθεί, μα ούτε του" αγγέλου του νερό να δώσει".Αλλά γνωρίζει καλά πως οι δυνάμεις του μάλλον δεν επαρκούΝ,οπότε πρέπει να στραφεί προς τους φυσικούς του συμμάχους [το φυσικούς χωρίς εισαγωγικά], να προλειάνει το έδαφος, να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα....
Το τελευταίο οχυρό της παλιάς ένδοξης καθεστηκυίας τάξης εκεί ετοιμάζεται να στήσει τείχη. Στη εκούσια συνεργασία της Λαικής Δεξιάς και της Κομμουνιστικής Αριστεράς.... "κομμουνιστικής" τρόπος του λέγειν, μη σπεύδετε αμέσως να με παρατηρήσετε....! 'Αλλωστε ΚΑΙ ο Αλέξης Τσίπρας το προανήγγειλε  και δεν σταματάει να το επαναλαμβάνει.. "Για να απαλλαγούμε απο αυτή την Κυβέρνηση του Μνημονίου της εθνικής ταπείνωσης και υποδούλωσης, της "κυβέρνησης Πινοσέτ" η μόνη λύση είναι ένας Συνασπισμός Εξουσίας από την Κομμουνιστική Αριστερά μέχρι την πατριωτική  Δεξιά"... Ειρήσθω εν παρόδω γιατι το μυαλό μου τρέχει στο παρελθόν όταν τα γράφω αυτά, εκεί στο μακρινό 89....Θυμήστε μου σας παρακαλω εσείς οι παλιότεροι.!
Ετσι είναι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ μου σύντροφοι.... Έτσι αποκτάς ξαφνικά ρόλο στο πολιτικώς γίγνεσθαι της χώρας, όταν είσαι στο περιθώριο επι δεκαετίες, έτσι μπορείς να διαμοιράσεις και να διανείμεις ευκολότερα τα ιμάτια ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου, που ηγεμόνευσε ιδεολογικά και πολιτικά στη χώρα επί μακρόν και που σήμερα πολιτικά ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΖΕΤΑΙ.  Βέβαια οι συνεργασίες για την Στάση Πληρωμών για την "ολική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου", για την" έξοδο" από το ευρώ, για την επιστροφή στο 89 και βάλε, θέλει τους εκατέρωθεν συμβιβασμούς της. Όλοι θα απωλέσουν κάτι, αλλα από την συνολική απώλεια που προδιαγράφεται για όλους αυτούς με τα σημερινά δεδομένα, οτι μπορεί να διασωθεί κέρδος είναι. Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ. Με δεδομένη λοιπόν την σημερινή απαξίωση του πολιτικού συστήματος τη οποία το ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ με την καθημερινή του συμπεριφορά, είναι άκρως πιθανόν η επόμενη Βουλή, όποτε αυτή προκύψει,να μη διαθέτει κονοβουλευτική πλεοιψηφία, οπότε θα την διακυβέρνηση θα αναλάβει ο υφαινόμενος και διαπλεκόμενος εν κρυπτώ σήμερα "Συνασπισμός Εξουσίας"  Δεν ξέρω τότε αν η παράσταση που θα παιχτεί μπροστά στα μάτια μας θάναι κωμωδία ή δράμα, μάλλον ενας πικρός τραγελαφος μου προιωνίζεται.Δεν ξέρω αν θα έχετε το κουράγιο να αγανακτήσετε καν.
Να λοιπόν που η αλεπού  στο παζάρι, πάντα τελικά έχει κάτι να κάνει ,....Πουλάει και αγοράζει πότε με πίστωση πότε τοις μετρητοίς...Αλλά ως γνωστόν εκατό χρονών η αλεπού, εκατό δέκα το αλεπουδάκι....Για αυτό όταν όλα αυτά συμβούν, γιατί θα συμβούν,   μη πείτε πώς δεν σας το φώναξα, πως δεν σας τόπα, μη μείνετε να κοιτάτε αποχαυνωμένοι το δάχτυλο...!
ΓΙΑ ΤΟ Π80
ΕΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ

==============================================

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των πτήσεων
Απο ¨ΚΟΣΜΟΣ
Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των πτήσεων και των αφίξεων στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου και χθες Κυριακή, καταγράφηκε ως μία ημέρα με την μεγαλύτερη κίνηση από το ξεκίνημα της θερινής περιόδου...

Δεκαοκτώ προγραμματισμένες πτήσεις μετέφεραν συνολικά 3.000 ταξιδιώτες από Αγγλία, Ρωσία και Δανία.
Από τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων εκφράζεται αισιοδοξία ότι φέτος, μετά από αρκετά χρόνια. η Ζάκυνθος θα καταγράψει αύξηση στον αριθμό των αφίξεων τουριστών

No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget

There was an error in this gadget