Thursday, March 29, 2012


Διευθύντρια του γραφείου του Ευάγγελου Βενιζέλου η Χριστίνα Μανωλοπούλου απο την Πάτρα

Η Πατρινή δικηγόρος Χριστίνα Μανωλοπούλου αναλαμβάνει διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
Το όνομα της Χριστίνας Μανωλοπούλου είχε ακουστεί αρχικά για τη θέση της εκπροσπώπου Τύπου του κινήματος, θέση που ανέλαβε τελικά η Φώφη Γεννηματά. 
Ως διευθυντρια του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του  ΠΑΣΟΚ, η νεαρή δικηγόρος αναλαμβάνει μια σημαντική θέση, συμμετέχοντας στην ηγετική ομάδα του κινήματος.
Βέρα πατρινή και κόρη του Βασίλη Μανωλόπουλου, η Χριστίνα Μανωλοπούλου έφυγε στα 18 της από την Πάτρα για σπουδές στηΝομική Σχολή της Αθήνας. Ακολούθησαν μεταπτυχιακά στοεμπορικό δίκαιο και τις τηλεπικοινωνίες στην Αγγλία. Ολοκλήρωσε την άσκηση της άδειας και βρέθηκε στις Βρυξέλλες να δουλεύει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η ίδια μιλώντας παλιότερα στο περιοδικό BEST ανέφερε σχετικά: «Γνώρισα έναν κύκλο ανθρώπων με διαφορετικό backround , από διαφορετικές χώρες, με διαφορετικές αντιλήψεις. Αυτό με επηρέασε.
Εργαζόμουν στην επιτροπή που παρακολουθούσε όλες τις εκδηλώσεις και τα σεμινάρια όσων συμμετείχαν στο πρόγραμμα stage. Ταξίδεψα πολύ, βρέθηκα στην Ιρλανδία, την Ολλανδία, το Στρασβούργο. Εκεί ανακάλυψα τον εθελοντισμό.
Το 1999 γινόταν μια αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στο Μαυροβούνιο. Είχαν ξεκινήσει οι βομβαρδισμοί στο Κόσσοβο και η αποστολή είχε στηθεί στα σύνορα Μαυροβουνίου-Κοσσόβου. Έψαχναν έναν άνθρωπο που να μπορεί να διαχειριστεί το κομμάτι της αποστολής φαρμάκων και να γνωρίζει ξένες γλώσσες. Έδωσα μια συνέντευξη και τελικά αποφάσισαν να στείλουν εμένα».

No comments:

Post a Comment

wibiya widget