Wednesday, March 28, 2012

OI TOYPKOI 40 XPONIA ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Just celebrated a book launch to mark the 40th anniversary of Turkish migration to Australia in Parliament House. With us are the president of the Moreland Turkish Education and Social Centre Cemal Akdeniz and the Immigration Minister Chris Bowen .


Στην Ιστοσελίδα της Ελληνόαυστραλέζας βουλευτή στην Καμπέρρα Μαρίας Βαμβακινού διαβάζουμε ,ότι στην Κοινοπολιτειακή βουλή,έγινε η παρουσίαση βιβλίου το οποίο αναφέρεται στα 40 χρόνια της Τουρκικής μετανάστευσης στην Αυστραλία.
-Μαζί μας ,λέει η κ. Βαμβακινού,βρίσκεται ο πρόεδρος του Τουρκικού Εκπαιδευτικούκαι Κοινωνικού Κέντρου της περιοχής Μόρελαντ Κεμάλ Ακντενίζ και ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης Κρίς Μπόουεν..
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Αυστραλία άργησε να δεχτεί Τούρκους μετανάστες λόγω και της Μάχης της Καλλιπολης όπου χιλιάδες Αυστραλοί έχασαν τη ζωή τους..
Γενικά οι Τούρκοι μετανάστες θεωρούνται φιλήσυχοι και διατηρούν καλες σχέσεις και με τους Έλληνες ,ενω συχνά αντιμάχονται με πάθος  στο.. τάβλι.. 
Ο αναγνώστης μας Ηρακλής Καραγκούνης μας έλεγε πρόσφατα ότι Τουρκος υπάλληλος που πήγε απο Αυστραλιανή  εταιρία να εγκαταστήσει μια τηλεοπτική συσκευή καυχιώνταν ότι είναι ο καλύτερος στο τάβλι κι όταν ο Ηρακλής έχανε με 3-0 πανηγύριζε,αλλα όταν του πήρε τα υπόλοιπα και έχασε με 4-3,έφυγε με .."κατεβασμένα τ αυτιά"!! Τα γνωστα δηλαδή με όλους τους Ταβλαδόρους..!!



No comments:

Post a Comment

wibiya widget