Friday, December 6, 2013

Η... άλλη πλευρά της Ελλάδας και στο Άμστερνταμ


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να ενισχυθούν οι επαφές με την Ολλανδική τουριστική αγορά και τα media, και να αναγνωριστεί η συνδρομή τους στην αύξηση των τουριστικών κρατήσεων για το 2013.

Στην εκδήλωση αναδείχθηκε η "άλλη πλευρά της Ελλάδας", με τις σημαντικές επιρροές της σύγχρονης μουσικής, την διαρκή παραγωγή πολιτισμού και την ποιοτική προσφορά της σε κάθε μορφή τέχνης.

Περισσότεροι από 550 προσκεκλημένοι κατέκλεισαν τον συναυλιακό χώρο KERKZAAL (παλιά εκκλησία) και δημιούργησαν μια ζεστή ατμόσφαιρα με ολλανδούς και έλληνες που χειροκροτούσαν ασταμάτητα το ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φίλιππου Πλιάτσικα και θαύμαζαν το κέφι που δημιούργησε ο Κωστής Μαραβέγιας, τις μελωδίες της κρητικής λύρας της Γεωργίας Νταγάκη, την μοναδική φωνή της τραγουδίστριας των Nouvelle Vague, Lisette Alea και το ολλανδικό συγκρότημα "The Nits".

Ο Ολλανδός ηθοποιός Cas Enklaar απήγγειλε ποίηση Καβάφη και Σεφέρη, ενώ η Ελληνίδα ηθοποιός Νάντια Σπηλιοτοπούλου, ερμήνευσε τους αυθεντικούς στίχους.

Παράλληλα, με τη μουσική βραδιά, εξαιρετικά θετικές κριτικές απέσπασε η φωτογραφική έκθεση "Σκιές του Μπλε", με δημιουργίες της Εμμανουέλας Αργυροπούλου. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το κοινό θαύμασε τις αμέτρητες αποχρώσεις του ελληνικού ουρανού και της θάλασσας, μέσα από τις απεικονίσεις ελληνικών προορισμών που παρουσίασε η φωτογράφος.

Αυτή η ιδιαίτερη βραδιά ολοκληρώθηκε με την κλήρωση «Στείλε τον φίλο σου στην Ελλάδα» σε μία προσπάθεια προβολής της Αθήνας, ως ιδανικού προορισμού citybreak και την προσφορά φωτογραφικών έργων σε πολλούς τυχερούς από το παρευρισκόμενο κοινό.

Το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι τουριστικοί παράγοντες, με την παρουσία τους στην ελληνική εκδήλωση στο Άμστερνταμ, επιβεβαίωσε πως η Ελλάδα έχει κατακτήσει και πάλι τις καρδιές τους. Πολλοί νοστάλγησαν περιοχές που είχαν επισκεφθεί και ακόμη περισσότεροι πείστηκαν πως η Ελλάδα παραμένει ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός με διαχρονικές αξίες και ευρύ πολιτισμικό πλούτο. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ NEWSVILLE


Μεγάλη επιτυχία η βραδιά Χορεύοντας στα 
Κύμματα, με την αίθουσα του Bozar κατάμεστη από κόσμο.
Η χοροδιδασκάλα Μαρία Δούβαλη, με τους μαθητές της 
Tradidance και βέβαια τον εξαίρετο βιολάτορα Νίκο
 Οικονομίδη και την αυθεντική φωνή της Κυριακής 
Σπανού εισέπραξαν το δυνατό χειροκρότημα του κοινού.
Εντυπωσιακή έκθεση ξυλογλυπτικής δημιουργίας
 του Γιώργου Λουλακάκη στο Λουξεμβούργο
Με γενικό τίτλο Arts du Bois , ο ελληνικής καταγωγής
 καλλιτέχνης ξυλογλύπτης Γιώργος Λουλακάκης (George
 Loulakakis) από το Λουξεμβούργο, παρουσιάζει την
 πρώτη ατομική του έκθεση, με έργα και δημιουργίες
 του. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του newsville.be 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget