Saturday, December 7, 2013

Κύπρος. Απο την έκρηξη του Μαρί.. στην έκρηξη Πολυβίου. Του Όμηρου Αλεξάνδρου


Πόλυς Πολυβίου
Σας μεταφέρω πιο κάτω τα όσα ο Πόλυς Πολυβίου δήλωσε στο SigmaLive (πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο) σε σχέση με την έκρηξη στο Μαρί και τον χρηματισμό κυπριακών κομμάτων από τον Ανδρέα Βγενόπουλο.
Ο Πόλυς Πολυβίου είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος και ένας διαπρεπής δικηγόρος ο οποίος θυμίζω,διορίστηκε από τον πρώην Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια για να διεξάγει έρευνα και να βγάλει ένα Πόρισμα σε σχέση με την έκρηξη στο Μαρί που στοίχισε την ζωή σε 13 ανθρώπους και προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στην κυπριακή οικονομία. Το πόρισμα του απέδιδε πολιτικές και προσωπικές ευθύνες τόσο στον Χριστόφια όσο και σε δύο υπουργούς τουαλλά ανέδειξε επίσης και κάποια βαθύτερα αίτια που μας οδήγησαν στην σημερινή θλιβερή κατάσταση και αυτά έχουν να κάνουν με την σήψη και διαφθορά που χαρακτηρίζει το κομματικό κατεστημένοΣε αντίθεση με προηγούμενες Επιτροπές Διερεύνησης, οι οποίες κατά κανόνα αθώωναν το ελεεινό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, ο Πολύς Πολυβίου ενεργώντας με αντικειμενικότητα και παρρησία απέδωσε ευθύνες εκεί και όπου έπρεπε και τάραξε με αυτό τον τρόπο τα βρώμικα λιμνάζοντα νερά. Είναι για αυτό τον λόγο που εγώ προσωπικά, αλλά πιστεύω και η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού του είμαστε ευγνώμονες. Ο Πόλυς Πολυβίου στην παρέμβαση του στο sigmaLive, συνέχισε από εκεί που τελείωσε το πολυσέλιδο Πόρισμα του το καλοκαίρι του 2011, επισημαίνοντας δηλαδή ότι η άθλια κομματοκρατία ευθύνεται για όλα τα δεινά που βιώνει σήμερα ο τόπος. Κάλεσε επίσης τα κυπριακά κόμματα να δηλώσουν τις πηγές των εισοδημάτων τους και να επιστρέψουν στον κυπριακό λαό τα λεφτά με τα οποία τους δωροδόκησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Τα αμαρτωλά ΜΜΕ, που στο παρελθόν συγκάλυπταν, με το αζημίωτο βέβαια, όλες τις βρωμιές του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, το τελευταίο διάστημα, φοβούμενα το επικείμενο ξέσπασμα των αγανακτισμένων πολιτών, εμφανίζονται κάπως κριτικά στο σύστημα, αλλά από την άλλη μας προκαλούν οργή και αγανάκτηση με το να δίνουν το βήμα σε μοιραία και ανόητα ανθρωπάκια μεταξύ των οποίων και στον ανεκδιήγητο Χριστόφια. Τα ΜΜΕ οφείλουν να δώσουν το βήμα σε απλούς τίμιους και ικανούς ανθρώπους για εκφράσουν τις απόψεις τους στο πώς βγαίνουμε από τα σημερινά τραγικά αδιέξοδα και όχι να συνεχίζουν να μας προκαλούν με το να συνεχίζουν να προβάλουν τους ελεεινούς εκπρόσωπους της άθλιας κομματοκρατίας.     

Η κομματοκρατία και οι ηγετίσκοι της δεν μπορεί πλέον να δώσουν λύσεις στα αδιέξοδα που η ίδια μας έχει οδηγήσει, γιατί απλά οι πολίτες δεν την εμπιστεύονται πια. Άνθρωποι όπως τον Πόλυ Πολυβίου πρέπει να βγουν μπροστά για να βοηθήσουν να γεννηθεί μια νέα πολιτική κίνηση συναποτελούμενη από ικανούς και τίμιους πατριώτες που δεν είχαν και δεν έχουν καμιά σχέση με το κομματικό κατεστημένο, άνθρωποι που να βάζουν τα συμφέροντα του τόπου και του λαού πάνω από τα δικά τους, μόνο έτσι θα γεννηθεί ξανά ελπίδα.

Όμηρος Αλεξάνδρου  
http://omirosalexandrou.blogspot.com.
 <<Πράματα και θάματα ακούστηκαν στις Τομές στα Γεγονότα, με ανταλλαγές πυρών και σκληρών κατηγοριών ανάμεσα σε Πόλυ Πολυβίου και Άντρο Κυπριανού. Ο κ. Πολυβίου μίλησε για υπουργό του Δ. Χριστόφια ο οποίος "εισηγήθηκε στον τέως Πρόεδρο να παρουσιάσει τη έκρηξη σαν δολιοφθορά", αναφέρθηκε σε "χρηματισμό" του ΑΚΕΛ από τον Αντρέα Βγενόπουλο και είπε επίσης ότι "τρίζει" η καρέκλα του Α. Κυπριανού. Από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε ότι "φάνηκε ποιος πραγματικά έιναι ο κ. Πολυβίου ο οποίος αν είχε τη δυνατότητα θα μας έριχνε στους φούρνους" και ότι θα τα "πούνε έντονα" στα δικαστήρια.
Πολυβίου: Έκρηξη-δολιοφθορά εισηγήθηκε Υπουργός του Χριστόφια στον τέως Πρόεδρο
"Υπουργός του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, εισηγήθηκε στον πρώην Πρόεδρο να παρουσιάσουν το θέμα της έκρηξης σαν δολιοφθορά", δήλωσε στις Τομές στα Γεγονότα ο Πόλυς Πολυβίου, προσθέτωντας ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας απάντησε στον Υπουργό του: «για όνομα του θεού, μακάρι να ήταν αλλά δεν είναι».
Ο κ. Πολυβίου έκανε λόγο για φαντασιώσεις, "κουτσομπολιό, ανακρίβειες και ψεύδη" από πλευράς Δ. Χριστόφια.

«Δεν θα κατεβάσω το επίπεδο του Μαρί στο επίπεδο του κουτσομπολιού. Δεν είχα οποιαδήποτε επαφή με τον κ. Χριστόφια από τη μέρα του διορισμού μου μέχρι τη μέρα που παρέδωσα το πόρισμα. Μου τηλεφώνησε μόνο μια φορά για να με ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες μου. Διεξήγαγα μια διαφανή διαδικασία και εξέδωσα πόρισμα 650 σελίδων. Αφήνω άλλους να κρίνουν το πόρισμα», είπε.

Ο νομικός διερωτήθηκε αν είναι δυνατόν, ο κ. Χριστόφιας, να ανοίγει το θέμα της δολιοφθοράς. "Αναφερόμενος στην Ατζυ Λουπέσκου αυτό είπε. Το πρώτο που εξέτασα ήταν το θέμα της δολιοφθοράς και το απέρριψα με βάση πόρισμα ξένων εμπειρογνωμόνων. Ο κ. Χριστόφιας μπορεί να μην το ξέρει", σημείωσε ο νομικός.
"Για όνομα του θεού, μακάρι να ήταν αλλά δεν είναι"

Πρόσθεσε ότι κάποιος από τους υπουργούς του, «του εισηγήθηκε να το περάσουμε σαν δολιοφθορά και ο πρόεδρος απάντησε για ΄΄όνομα του θεού, μακάρι να ήταν αλλά δεν είναι΄΄»

Σε ό,τι αφορά στους χειρισμούς του φονικού φορτίου και των φονικών εμπορευματοκιβωτίων, ο κ. Πολυβίου ανέφερε ότι «ο κ. Χριστόφιας μας είπε στη συνέντευξη του ότι η ιστορία με τον Άσαντ είναι ανόητη».

Η κυβέρνηση του κ. Χριστόφια αρνηθηκε βοήθεια από τους ξένους για τα εμπορευματοκιβώτια και αρνιόταν να τα χειριστεί, είπε ο κ. Πολυβίου. Παρουσίασε μάλιστα επίσημα έγγραφα για να τεκμηριώσει το λόγο του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον νομικό, «υπάρχει πρακτικό ημερομηνίας 31 Αυγούστου του 2009 το οποίο  βρήκα σε συρτάρι του προεδρικού, στο οποίο ο Χριστόφιας λέει  ότι παρά τις πιέσεις αρκετών μεγάλων δυνάμεων για να κατασχεθεί το φορτίου και να τους παραδοθεί, η κυβέρνηση αποφάσισε να το κρατήσει μέχρις οτου το παραδώσει πίσω στον Άσαντ».

Σε άλλο έγγραφο, σύμφωνα με τον κ. Πολυβίου, αναφέρεται ότι «ο Άσαντ ζητησε από τον πρόεδρο Χριστόφια να βοηθήσει τη συριακή κυβέρνηση με το φορτίο και ο πρόεδρος Χριστόφιας αποφάσισε να μην παραδοθεί σε ξένους και να επιστραφεί στον Άσαντ. Άρα λέει ψέματα ο Χριστόφιας».

Ο κ Χριστόφιας, είπε ο κ. Πολυβίου, «έβαλε τα συμφέροντα του Άσαντ πάνω από τα συμφέροντα του κυπριακού λαού. Ο Άσαντ σχεδίαζε να τα χρησιμοποιήσει κατά του Ισραήλ. Δεν σκέφτηκε τα παιδιά της Εθνικής Φρουρας ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος  οδηγήθηκε από αλλότριους σκοπούς με αποτέλεσμα να γίνει η έκρηξη. Με
βάση αυτά τα στοιχειά είναι υπεύθυνος».

Ο κ. Πολυβίου είπε επίσης ότι δεν διακατέχεται από αντιΑΚΕΛισμό. «Δεν έχω αντιακελισμο. είμαι ανεξάρτητος δικηγόρος. Από την ημέρα του πορίσματος δέχομαι καταιγισμό κριτικής, προπηλακισμών, επιθέσεων εναντίον της οικογένειας μου, του επαγγέλματος μου και εμένα προσωπικά, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Έχω μια πικρία, μια απογοήτευση γιατί τα στελέχη του ΑΚΕΛ σε μια συγχορδία κινούνται εναντίον μου. Αυτά όμως είναι μικρά πράγματα για μένα».

Πρόσθεσε ότι «από την άλλη όμως υπάρχουν τα θύματα του Μαρί. Φανταστείτε τους διδύμους να τρέχουν προς το καθήκον , προς τη φωτιά , τους σκέφτομαι και παίρνω θάρρος. Όχι σαν κάποιους άλλους που έτρεξαν μακριά από το καθήκον».

Σε σχέση με το χρηματισμό κομμάτων από τον Αντρέα Βγενόπουλο, ο κ. Πολυβίου υποστήριξε ότι το ΑΚΕΛ πήρε χρήματα από τον κ. Βγενόπουλο.

«Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο κ. Χριστόφιας, αν ο Βγενόπουλος έδωσε χρήματα στο ΑΚΕΛ;», διερωτήθηκε.

Κάλεσε παράλληλα τον «λαλίστατο» Γιώργο Λουκαίδη να απαντήσει αν πήρε χρήματα το ΑΚΕΛ.

«Το ΑΚΕΛ πηρέ χρήματα από τον Βγενόπουλο και τους καλώ να τα επιστρέψουν για τις ευπαθείς ομάδες. Έχω πληροφορίες που επιβεβαιωθήκαν χθες από την αγνοία του κ. Χριστόφια ο οποίος είπε ‘’μα που ξερώ εγώ αν πηρέ το ΑΚΕΛ χρήματα’’»

Όλα τα κόμματα να απαντήσουν ενόρκως αν πήραν χρήματα από τον Βγενόπουλο, είπε ο νομικός.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget