Thursday, January 8, 2015

Αδελα'ί'δα .Γνωρίστε το νέο πρόεδρο της της Ελληνική Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας

Παράγοντας της βιομηχανίας ταξί στο τιμόνι της Ελληνικής Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας


Ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής
Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας
Βασίλης Γκόνης

Ιανουάριος 2015
Ενας ηγετικός παράγοντας της βιομηχανίας ταξί, είναι ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Ν.Α. (ΕΟΚΝΑ) μετά από μια εκλογική αναμέτρηση που έλαβε χώρα στις 7 Δεκεμβρίου στην Αδελαίδα. Στις εκλογές επικράτησε παμψηφεί ο συνδυασμός της "Κοινοτικής Ανεξαρτησίας", στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Κοινότητα Αδελαίδας ήταν, είναι και θέλει να παραμείνει ελεύθερη και ανεξάρτητη. (περισσότερα για τα εκλογικά αποτελέσματα και τους νέους αξιωματούχους της ΕΟΚΝΑ στις σελ. 2, 4 και 16).
Μιλώντας στο Παροικιακό Βήμα, ο κ. Γκόνης είπε ότι οι γονείς του ήρθαν στην Αυστραλία από την Πελοπόνησο (Φοινίκι Μεσσηνίας ο πατέρας και Πύργο Ηλείας η μητέρα) στην εποχή της μαζικής μετανάστευσης το 1956.

"Οπως και πολλοί άλλοι μετανάστες, οι γονείς μου εργάστηκαν σκληρά για να τα βγάλουν πέρα, συχνά κάνοντας δυο δουλειές για να μας δώσουν μια καλύτερη ζωή. Οι ευκαιρίες παιδείας γι' αυτούς ήσαν περιορισμένες εκείνα τα χρόνια αλλά ποτέ δεν σταμάτησαν την προσπάθεια να μάθουν αγγλικά", είπε ο κ. Γκόνης.
"Οι γονείς μου, μου μάθανε την αξία να έχω αρχές, την εργασιακή ηθική και πάνω απ' όλα να σέβομαι τους άλλους και να αναγνωρίζω και να σέβομαι τις διαφορές στους ανθρώπους και στον κόσμο".

"Προσβλέπω να εργασθώ με την Ελληνική Κοινότητα και την ευρύτερη κοινότητα, να επανεξετάσουμε τις δυνάμεις και την ενέργειά μας. Πρέπει να αγωνιστούμε να πετύχουμε κοινούς σκοπούς και συμφέροντα και να επιβεβαιώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινότητα και κυρίως να ελκύσουμε τη νεολαία", είπε ο κ. Γκόνης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γκόνης εργάζεται στο Υπουργείο Σχεδιασμού, Συγκοινωνιών και Υποδομών της Νότιας Αυστραλίας (DPTI) και είναι διευθυντής του Κέντρου Αδειών και Επιβράβευσης.

Ο Βασίλης Γκόνης έχει επιβραβευθεί με το μετάλλιο Medal of the Order of Australia (OAM) για τις υπηρεσίες του στη βιομηχανία ταξί και μεταφορών της Νότιας Αυστραλίας και προς την Ελληνική παροικία.

Τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. είναι εθελοντές με ευθύνη να αποφασίζουν και να επιβλέπουν τη λειτουργία του αρχαιότερου Ελληνικού οργανισμού της Νότιας Αυστραλίας, που ιδρύθηκε το 1930, στην παροχή μιας ποικιλίας υπηρεσιών στην τοπική κοινότητα.

Η ΕΟΚΝΑ διαχειρίζεται το Γηροκομείο Ρίντλεϋτον, αρκετές εκκλησίες, το Ολύμπικ Χωλ στην πόλη και μερικά μικρότερα χωλ, Ελληνικά Σχολεία, σχολές χορού και μουσικής με τη συμμετοχή εκατοντάδων Ελληνοπούλων, και διαχειρίζεται μερικές άλλες υπηρεσίες για την κοινότητα, περιλαμβανομένων των νέων και των ηλικιωμένων. Η Ελληνική Κοινότητα επίσης διοργανώνει μεγάλο αριθμό κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και γιορτάζει όλες τις σημαντικές εθνικές και θρησκευτικές εορτές του Ελληνικού ημερολογίου. Για να τα φέρει όλα αυτά εις πέρας, η ΕΟΚΝΑ έχει ένα εργατικό δυναμικό μερικών εκατοντάδων μονίμων και μερικώς απασχολούμενων υπαλλήλων.


No comments:

Post a Comment

wibiya widget