Δύο ισχυρότατες εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά από τις 8 το πρωί, στο διεθνές αεροδρόμιο Zaventem του Βελγίου, στις Βρυξέλλες, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για 17 νεκρούς. Φόβους για μπαράζ με πολλαπλούς στόχους εκφράζουν δημοσιογραφικές πηγές, μεταδίδοντας ότι ακολούθησε έκρηξη και σε σταθμό του μετρό, στο κέντρο των Βρυξελλών.
Το επίσημο βελγικό πρακτορείο ειδήσεων επιβεβαιώνει ένα νεκρό και 25 τραυματίες, παρά το γεγονός ότι άλλα τηλεοπτικά δίκτυα, επικαλούμενα πυροσβέστες, μεταδίδουν ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 12.
Οι βελγικές αρχές ανακοίνωσαν ότι «εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα», αφήνοντας αδιευκρίνιστη την αιτία των εκρήξεων. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν τραυματίες στην αίθουσα αναχωρήσεων στον πρώτο όροφο του αεροδρομίου, ενώ έχουν αναβληθεί όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.
Πολύ κοντά στο check -in της αεροπορικής εταιρείας American, αναφέρουν έκρηξη αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τους οποίους κατέρρευσε η οροφή και οι τζαμαρίες, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η εκκένωση της αίθουσας.
Μαύρος καπνός υψώνεται πάνω από το κτίριο του τερματικού σταθμού, ενώ τις εκτεταμένες καταστροφές πιστοποιούν τα μηνύματα μέσω Twitter.
«Ακούστηκαν πυροβολισμοί αλλά και φωνές στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις», μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.
Σύμφωνα με Twitter δημοσιογράφου του βελγικού δικτύου RTBF, «βρέθηκαν και άλλες βόμβες» από την πυροσβεστική και σε άλλα σημεία του αεροδρομίου.
Σε πανεθνικό συναγερμό, στο επίπεδο 4, τέθηκε το Βέλγιο, καθώς τέθηκε σε ισχύ το κρατικό σχέδιο «αντιμετώπισης καταστροφής», την επόμενη ημέρα από τη σύλληψη του «αρχιτρομοκράτη» Σαλάχ Αμντεσλάμ, που διέφευγε από τις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι.