Tuesday, March 8, 2016

Πρόσφυγες. «Σφράγισε» η Ειδομένη - Ασφυξία στον Πειραιά



Ερμητικά κλειστά παραμένουν τα σύνορα της Ειδομένης για τους πρόσφυγες, την ώρα που χιλιάδες ακόμη φτάνουν στον Πειραιά ενώ, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, ο αριθμός των εγκλωβισμένων στη χώρα μας έχει ξεπεράσει τις 34.000.
Το πρωί ομάδα περίπου 80 ατόμων από μετανάστες και πρόσφυγες πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά, από την πύλη Ε-1 προς την Ε-2, μπροστά από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Κρατώντας πλακάτ και μικρά παιδιά στην αγκαλιά φωνάζουν συνθήματα όπως «ανοίχτε τα σύνορα, είμαστε άνθρωποι».
Η πορεία των μεταναστών και των προσφύγων διεξήχθη συνοδεία ανδρών του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν ατύχημα.
Μετά και τη σημερινή άφιξη τριών πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά με 1.330 μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου,περίπου 3.000 άτομα φιλοξενούνται σήμερα στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ.
Την ίδια στιγμή η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ εξακολουθεί να παραμένει κλειστή από χθες το πρωί, όπου χιλιάδες πρόσφυγες ζουν υπό άθλιες συνθήκες, μετά και τη χθεσινοβραδινή βροχή που μετέτρεψε και πάλι τους καταυλισμούς σε έναν απέραντο βαλτόποτο.
«Σφράγισε» η Ειδομένη - Ασφυξία στον Πειραιά
Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως στον καταυλισμό στην Ειδομένη βρίσκονται συγκεντρωμένοι περίπου 13.000 άνθρωποι. Επικαλούμενη λόγους κυκλοφοριακής συμφόρησης στο σημείο, η αστυνομία επιτρέπει τη στάθμευση των αυτοκινήτων των δημοσιογράφων και των επισκεπτών, ένα χιλιόμετρο μακρύτερα από τον καταυλισμό.
Σύμφωνα με στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης οι πρόσφυγες που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια ανέρχονται σε τουλάχιστον 34.183.
Από αυτούς οι 6.835 βρίσκονται στα νησιά (Λέσβο, Σάμο, Χίο, Μεγίστη, Κω, Λέρο και Κάλυμνο). Οι 8.341 φιλοξενούνται στην Αττική, και συγκεκριμένα στο Σχιστό (1.780), στον Ελαιώνα (710), στο γήπεδο του μπέιζμπολ (1.282), στο γήπεδο του χόκεϊ (1.419), στην αίθουσα αφίξεων του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό (1.200), στο λιμάνι του Πειραιά (1.844) και στο Λαύριο (106).
«Σφράγισε» η Ειδομένη - Ασφυξία στον Πειραιά
Επίσης, 210 διαμένουν σε ξενοδοχείο στη Φθιώτιδα, 2.200 στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά, 3.489 στο κέντρο φιλοξενίας του Χέρσου Κιλκίς, 3.256 στην αντίστοιχη δομή στη Νέα Καβάλα Κιλκίς, 709 στη Νέα Καρβάλη, 200 στην Ελευθερούπολη και 393 στην Κοζάνη. Εντός του camp στην Ειδομένη οι πρόσφυγες υπολογίζονται σε 8.550.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget