Monday, May 2, 2016

Ένα ματς που δεν θα ξεχαστεί ποτέ! (vid)

Ήταν 2 Μαΐου του 2009 και στο ΟΑΚΑ Ολυμπιακός και ΑΕΚ έδιναν ραντεβού σε έναν από τους καλύτερους τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος όλων των εποχών. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φτύσιε αίμα για να βρεθούν στο ΟΑΚΑ αφού στον δρόμο τους είχαν συναντήσει ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, την ώρα που η ΑΕΚ είχε πιο βατούς αντιπάλους με τον Πανσερραϊκό να είναι ο αντίπαλος στα ημιτελικά. 
Ο τελικός ξεκινάει ιδανικά για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αφού με δύο γκολ του Μπλάνκο στο 4' και στο 8' η ΑΕΚ παίρνει σοβαρό προβάδισμα τίτλου.
Στην ανάπαυλα ο Ερνέστο Βαλβέρδε κάνει κίνηση ματ και ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο τον Ντάρμπισαϊρ και ο Άγγλος τον δικαιώνει. Στο 47' με κεφαλιά βάζει ξανά στο παιχνίδι τον Ολυμπιακό, για να έρθει ο Ντουντού στο 70' και να φέρει το ματς στα ίσια. 
Τα καλύτερα δεν είχαν έρθει. Στο τελευταίο λεπτό ο Νάτσο Σκόκο με ένα εντυπωσιακό σλάλομ περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του και πλασάρει τον Νικοπολίδη για το 3-2. Κι ενώ στην ΑΕΚ ετοιμάζονται να παηγυρίσουν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντάρμπισαϊρ με νέα κεφαλιά ισοφαρίζει σε 3-3 και στέλνει τον τελικό στην παράταση. 
Εκεί ο Ολυμπιακός με τον Γκαλέτι στο 102 παίρνει κεφάλι στο σκορ με τον Αργεντινό να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου της παράτασης είναι η σειρά του Παπαδόπουλου να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια. Οι Πειραιώτες με εννιά παίκτες δεν μπορούν να κρατήσουν και ξανά ο Σκόκο σκοράρει για το εντυπωσιακό 4-4!
Οι δύο ομάδες οδηγούνται στην ρώσικη  ρουλέτα των πέναλτι όπου μετά από 34 πέναλτι και ήρωα τον Νικοπολίδη (απέκρουσε το πέναλτι του Πελετιέρα και στη συνέχεια ευστόχησε στο δικό του) οι «ερυθρόλευκοι» κατακτούν το Κύπελλο.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget