Monday, May 2, 2016

Πολύ ξύλο στην Τούρκικη Βουλή..





Δεκάδες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν επιτέθηκαν και χειροδίκησαν κατά συναδέλφων τους του φιλοκουρδικού κόμματος  υπέρ της ελευθερίας HDP μέσα στην αίθουσα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.
Αιτίας της έντασης που κατέληξε σε συμπλοκή, ήταν η συζήτηση στη συνεδρίαση της επιτροπής συνταγματικών υποθέσεων του αιτήματος τη κυβέρνησης για ομαδική άρση ασυλίας βουλευτών με σκοπό να τους ασκηθούν διώξεις σχετικά με δηλώσεις και θέσεις τους στο κουρδικό ζήτημα.
Ενδεικτικό της έντασης είναι ότι περισσότεροι από 100 βουλευτές παρέστησαν στη συνεδρίαση της επιτροπής που αποτελείται από 26 βουλευτές. Περίπου 60 βουλευτές του AKP και 30 του ΗDP.
Η συζήτηση βγήκε εκτός ελέγχου μετά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, που κατηγόρησε τους Κούρδους βουλευτές ότι προκάλεσαν τα προηγούμενα επεισόδια, την Πέμπτη, σύμφωνα με το NTV.
Λόγω της έντασης, εικόνες της οποίας μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV,  διακόπηκε η συνεδρίαση.
Σύμφωνα με το NTV, πολλοί βουλευτές βγήκαν από την αίθουσα αιμορραγώντας καθώς είχαν τραυματιστεί στα χείλη τους ή σκίσει τα βλέφαρά τους.
Στις φωτογραφίες που ανήρτησαν σήμερα ορισμένοι βουλευτές στο Twitter απεικονίζονται συνάδελφοί τους να έχουν ανέβει πάνω στα έδρανα για να μπορούν να επιτεθούν εναντίον των αντιπάλων τους, ενώ άλλοι, που έχουν απομακρυνθεί από το πλήθος που ανταλλάσσει γροθιές, μαγνητοσκοπούν το σκηνικό ή πετάνε αντικείμενα.
Η ΙSIS ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο Γκαζιαντέπ
Την ίδια στιγμή, και ενώ η ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Κυριακής στο Γκαζιαντέπ,  όπου έχασαν τη ζωή τους 2 αστυνομικοί, οι τουρκικές αρχές ανέφεραν πως έχουν αποτρέψει 85 «σοβαρά περιστατικά» από τον Ιανουάριο, σε πολλά εκ των οποίων εμπλέκονταν βομβιστές αυτοκτονίας.
«Καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες στη μάχη κατά της τρομοκρατίας» δήλωσε ο Νουμάν Κουρτουλμούς σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στην πρωτεύουσα Άγκυρα.
«Έχουμε αποτρέψει 85 σοβαρά περιστατικά από τον Ιανουάριο. Τα 49 εξ αυτών είχαν να κάνουν με επιθέσεις αυτοκτονίας» πρόσθεσε
Presspublica.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget