Monday, August 8, 2016

Παπάς κατηγορούμενος για παιδεραστία βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του

Βραζιλία: Ιερέας - κατηγορουμενος για παιδεραστία - βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο κελί του

Ένας βραζιλιάνος ιερέας, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε στην ταινία Spotlight (2015) - στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο Spotlight: Όλα στο Φως - βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί της φυλακής όπου οδηγήθηκε έπειτα από τη νέα σύλληψή του διότι τον βάρυναν κατηγορίες περί παιδεραστίας, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.

Ο πατέρας Μπουνιφάσιου Μπούτσι, 57 ετών, φέρεται ότι απαγχονίστηκε με ένα σεντόνι στη φυλακή της πολιτείας Μίνας Ζεράις όπου μετήχθη μετά τη σύλληψή του την Παρασκευή, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η πολιτειακή κυβέρνηση.

Πριν από μια δεκαετία ο Μπούτσι είχε καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 10χρονου αγοριού στην πόλη Μαριάνα της πολιτείας Μίνας Ζεράις και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης από το 2007 ως το 2015. Καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα μετά τις καταγγελίες σε βάρος του ότι κακοποίησε δύο αγόρια ηλικίας 9 και 13 ετών.

Το όνομα του Μπούτσι συμπεριλήφθηκε στις υποθέσεις παιδεραστίας με έναν κατάλογο των οποίων έκλεινε το Spotlight, η ταινία που πήρε Όσκαρ το 2015 και βασίστηκε στην έρευνα της εφημερίδας Boston Globe σχετικά με σεξουαλικά σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονταν ρωμαιοκαθολικοί ιερείς και τις προσπάθειες της αρχιεπισκοπής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στη Βοστόνη να τα συγκαλύψει. 

Κατηγορίες εναντίον του Μπούτσι είχαν γίνει για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1990 στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα της Βραζιλίας. 

Το 1995 καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση δύο αγοριών στην ενορία του, κοντά στη Μαριάνα, μετά τις καταγγελίες των γονιών τους.

Ο Μπούτσι είχε καταδικαστεί πάντως σε μια συγκριτικά ελαφριά ποινή βάσει όσων ορίζει ο νόμος στη Βραζιλία, ενώ η ρωμαιοκαθολική εκκλησία κατάφερε να εκτίσει μέρος της ποινής του στην έδρα της τοπικής αρχιεπισκοπής
Τα ΝΈΑ. gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget