Wednesday, August 10, 2016

Μαρινάκης vs Αλαφούζου για τις τηλεοπτικές άδειες

Μαρινάκης vs Αλαφούζου για τις τηλεοπτικές άδειες
«Δάκτυλο» Μαρινάκη βλέπει ο Αλαφούζος στην απόφαση για δέσμευση της περιουσίας του. Πως εξελίσσεται η σφοδρή κόντρα των δύο επιχειρηματιών
 Η κόντρα Γιάννη Αλαφούζου και Βαγγέλη Μαρινάκη δεν περιορίζεται στον ποδοσφαιρικό χώρο, αλλά έχει μετακυλήσει για τα καλά στον μιντιακό, με μία εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών να αποτελεί το μήλον της έριδος. Στο πρόσφατο παρελθόν, οι δύο επιχειρηματίες έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους, μέσω αιχμηρών ανακοινώσεων και προσωπικών επιθέσεων, έχοντας ως πεδίο αντιπαράθεσης το ποδόσφαιρο και τις ομάδες που ηγούνται, δηλαδή τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Πλέον η διαμάχη έχει περάσει σε άλλη διάσταση και έχει λάβει την μορφή… ακήρυχτου πολέμου με έπαθλο την κυριαρχία στον τηλεοπτικό χώρο, καθώς αμφότεροι οι επιχειρηματίες διεκδικούν μία τηλεοπτική άδεια.
Στενοί συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου τόσο στον ΣΚΑΪ όσο και στην διοίκηση του Παναθηναϊκού, θεωρούν ότι πίσω από την απόφαση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Πάνου Αθανασίου, περί δέσμευσης της περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου, κρύβεται ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκης.
Σε χθεσινό non paper της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «το γεγονός είναι απόρροια της σκληρής μάχης που δίνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός χρόνια τώρα με τα κέντρα που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο και που εσχάτως έχει κορυφωθεί». Επιπρόσθετα και αυτό είναι το άκρως σημαντικό, γίνεται αναφορά και στην σιγουριά και την πληροφόρηση που είχαν «συγκεκριμένοι ποινικά διωκόμενοι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου για την απόφαση αυτή την οποία και είχαν ουσιαστικά προαναγγείλει μέσω των εφημερίδων που ελέγχουν, πολιτικές και αθλητικές ή καλύτερα οπαδικές ερυθρόλευκης απόχρωσης».
«Πηγές» προσκείμενες στον ΣΚΑΙ αναφέρουν ότι η πλευρά Μαρινάκη, μέσω κυρίως της εφημερίδας «Παραπολιτικά» είχε προαναγγείλει με σειρά άρθρων, την χθεσινή εξέλιξη με την δήμευση της περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου. Ο τελευταίος σε προσωπική ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο με την σειρά του «για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στη διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών. Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)».
Παράλληλα συμπληρώνει ότι «το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στη σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν τη διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη».
Από την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχει υπάρξει αντίδραση σε όσα έστω και με έμμεσο τρόπο του καταλογίζει η πλευρά Αλαφούζου. Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι αμφότεροι οι επιχειρηματίες, μέσω των μίντια που διαθέτουν, έχουν στοχοποιήσει και στοχοποιηθεί. 
Επίσης αμφότεροι δίνουν μάχη για να «καπαρώσουν» μία τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. Τόσο ο ΣΚΑΙ ιδιοκτησίας Αλαφούζου, όσο και η εταιρία (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε) συμφερόντων Μαρινάκη, έχουν περάσει στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Η μιντιακή μάχη έχει περάσει και επίσημα στην πιο κρίσιμη φάση της, με το κορυφαίο «έπαθλο», τόσο για τους Αλαφούζο-Μαρινάκη όσο και για τους λοιπούς διεκδικητές, να είναι η εξασφάλιση της πολυπόθητης άδειας.
ΝΩΝΤΑΣ ΒΛΑΧΟΣ/SOFOKLEOUSIN. Gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget