Thursday, August 9, 2018

Europa League. Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τη Λουκέρνη με 4-0

Επιβλητικός ο Ολυμπιακός, συνέτριψε 4-0 τη Λουκέρνη στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του για τη νέα περίοδο και μάλιστα ευρωπαϊκό, κατακτώντας ουσιαστικά από σήμερα Πέμπτη την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League.
Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη (16/8), αλλά μετά το αποψινό αποτέλεσμα ο επαναληπτικός είναι μάλλον τυπική διαδικασία.
Από δύο γκολ σημείωσαν οι Χριστοδουλόπουλος και Γκερέρο, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς άρεσαν αρκετά.
Ο Ολυμπιακός, με σχηματισμό 4-2-3-1, πήρε αμέσως τον έλεγχο και με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου άνοιξε το σκορ: αφού προειδοποίησε στο 8΄ με διαδοχικά σουτ των Ποντένσε και Καμαρά, στο 10΄ και σε κόρνερ του Τσιμίκα ο Χριστοδουλόπουλος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, στο επίσημο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να ασκούν πίεση, το «καρέ» των Φορτούνη, Λάζαρου, Ποντένσε και Γκερέρο λειτουργούσε άψογα κι αυτό «μεταφράστηκε» σε άλλα δύο γκολ ως τη λήξη του ημιχρόνου.
Στο 33΄ ο Χριστοδουλόπουλος με πλασέ διπλασίασε και στο 36΄ ο Ποντένσε «βρήκε» τον Φορτούνη, αυτός «έστρωσε» έτοιμο γκολ στον Γκερέρο, που -επίσης στο ντεμπούτο του- ανέβασε τον δείκτη στο 3-0.
Απειλητική εμφανίστηκε η Λουκέρνη στο πρώτο πεντάλεπτο του β΄ ημιχρόνου, αλλά ο Γιαννιώτης εξουδετέρωσε το σουτ του Σουρπφ στο 48΄.
Όμως ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι την κατοχή της μπάλας, ο Ποντένσε συνέχισε να «αλωνίζει» από τα άκρα και η ελληνική ομάδα «άγγιξε» το τέταρτο γκολ σε δύο περιπτώσεις, με τον ίδιο παίκτη, αλλά στο 55΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 70΄ με συρτό σουτ, ο Φορτούνης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Πριν και μετά είχε υπάρξει μια σειρά από χαμένες ευκαιρίες, με τους Χριστοδουλόπουλο (57΄), Ποντένσε (59΄), Φορτούνη (60΄), Τσιμίκα (76΄). Τελικά στο 84΄ ο Γκερέρο ελίχθηκε με εξαιρετικό τρόπο, «τσίμπησε» την μπάλα και διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget