Friday, May 3, 2019

Θέρμη υποδοχή του Τσίπρα στην Κρήτη και ξεφαντώματα με τσκουδιες και χορους!



Εκεί επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Τσίπρα με χαμόγελα
 και μαντινάδα που του αφιέρωσαν λέγοντας:
"Πρώτη φορά πρωθυπουργός , τετραετία κλείνει
και ούτε περιθώριο, των αλλωνών αφήνει".


«Ηχηρό μήνυμα νίκης και αναγέννησης της πατρίδας μας» έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά «και την Κρήτη των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, έναν τόπο συνυφασμένο με τη διαρκή μάχη για τη συλλογική πρόοδο, τον τόπο του Ελευθέριου Βενιζέλου και των μεγάλων αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, αλλά και τον τόπο του Ελ Γκρέκο και των Ξυλούρηδων», όπως είπε μιλώντας στο κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου. 

«Είναι μικρά πλέον αυτά τα γήπεδα για να χωρέσουν τον εθουσιασμό για τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 
 Ο ίδιοςτόνισε ότι «η ετυμηγορία του λαού είναι πολύ πιο βαριά έναντιεκείνων που πορεύονται με θράσος και αλαζονεία, που δεν είχαν τη στοιχειώδη εντιμότητα και ευθύτητα να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις τους, για το βάρος μιας τεράστιας κρίσης που σήκωσε ο λαός». 
 Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «αυτοί που για δεκαετίες συμπεριφέρθηκαν ως σαν να τους άνηκε η χώρα, βρέθηκαν το 2015 τρεις φορές μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία και με την ψήφο του βρέθηκαν στο περιθώριο της πολιτικής ιστορίας. Και αυτό ήταν τελικά το μεγάλο, το αποφασιστικό βήμα για να σηκώσει ξανά η χώρα ανάστημα παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες στις οποίες βρέθηκε». 
 «Εμείς, δεν πήραμε το τιμόνι της χώρας γιατί μας το χάρισαν οι ισχυροί ή μας το κληρονόμησαν οι ξακουστοί πρόγονοί μας. Εμάς μας έφερε στη θέση αυτή η συλλογική δύναμη των Ελλήνων και των Ελληνίδων, που μας εμπιστεύτηκε για να κάνουμε πράξη τα δίκια του λαού»σημείωσε οΑλέξηςΤσίπρας. Όπως συμπλήρωσε, οι ανάγκες του λαού είναι η μοναδική έγνοια με την οποία εργάζεται η κυβέρνηση αυτή επί τέσσερα χρόνια. 
 Παράλληλα, υποστήριξε πωςοίδιος και η κυβέρνησή του δέχτηκαν σκληρό πόλεμο τόσο από αυτούς στο εξωτερικό, «αλλά και αυτούς στο εσωτερικό, που δεν χώνεψαν ποτέ την πολιτική τους ήττα και επέλεξαν τον φανατισμό, το ψέμα, τον διχασμό για να υπονομεύσουν όχι το έργο της κυβέρνησης, αλλά την ίδια την ανάκαμψη της χώρας». Όπως υπογράμμισε,«δε λυγίσαμε, δεν ερωτευτήκαμε ξαφνικά την καταστροφική συνταγή των μνημονίων, κάναμε ένα αναγκαστικό δύσκολο συμβιβασμό το καλοκαίρι του '15, με μοναδικό ορίζοντα την υπέρβασή του, το τέλος των μνημονίων, την έξοδο της χώρας από το καθοδικό σπιράλ της ύφεσης και της λιτότητας». Σήμερα, είπε ο κ. Τσίπρας, «αισθανόμαστε δικαιωμένοι, γιατί δεν παραδώσαμε τα όπλα, γιατί μείναμε για το δίκιο των πολλών, γιατί τον Αύγουστο του 2018 βγάλαμε την Ελλάδα από τα μνημόνια». 


 «Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε μαγαζί, σε κάθε επιχείρηση. Όμως, γνωρίζω και γνωρίζετε, ότι πλέον ο τροχός της ιστορίας έχει αλλάξει φορά» ανέφερε, σημειώνονταςότι η οικονομία ανακάμπτει, οι αδικίες της κρίσης σταδιακά αποκαθίστανται και πως "όσο συνεχίζεται η σταθερή πορεία ανάκαμψης, τόσο θα επιταχύνεται και η απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς σε αυτόν τον τόπο» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός. 
 «Ο καθένας και η καθεμιά γνωρίζει στη ζωή και στην τσέπη του τι βίωσε ως το 2014 και τι βιώνει σήμερα» είπε, υποστηρίζοντας πως «όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα, αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές που έρχονται τον Οκτώβρη είναι η οικονομία, δηλαδή το κριτήριο της ίδιας της πραγματικότητας, όχι της προπαγάνδας, όχι της λάσπης και της δολοφονίας χαρακτήρων που επιχειρεί ο τερατώδης μηχανισμός του ψέματος και της παραπληροφόρησης που έχει στήσει το παλιό καθεστώς απέναντί μας». 
 Κατά τον Αλέξη Τσίπρα,«η υπερσυσώρευση τόσων μέσων ενημέρωσης στην υπηρεσία μιας μόνο παράταξης είναι κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Δίνουμε μάχη υπερασπιζόμενοι την αλήθεια, με επιχειρήματα, από τη μια είναι τα όπλα μαζικής διαστρέβλωσης που ανήκουν στα χέρια μερικών οικογενειών ολιγαρχών και από την άλληυπάρχουν οι αλήθειες των πολλών» είπε. 
 "Ό,τι κι αν λένε, ο λαός μας γνωρίζει. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα απ' όλους, η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που έβαλε τέλος στα μνημόνια είναι η εμπιστοσύνη ενός λαού στη δύναμή του» είπε ο πρωθυπουργός. 
 «Απέναντι σε αυτούς που παλεύουν για τη συλλογική πρόοδο και την κοινωνική προκοπή, υπάρχει το παλιό καθεστώς που θέλει να διατηρήσει τα προνόμιά του» ανέφερε περαιτέρω στην ομιλία του στα Χανιάο ΑλέξηςΤσίπρας. 
 Μιλώντας για το κάλεσμα της προοδευτικής συμμαχίας που απηύθυνε ενόψει των Ευρωεκλογών, σημείωσε ότι η ανταπόκριση των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών ξεπερνά τις προσδοκίες και πως η Κρήτη θα δώσει τον παλμό καιτο σύνθημα της νίκης για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Όπως είπε,πάει πολύ να θέλει το «παλιό πολιτικό καθεστώς να παρουσιαστεί ως το καινούριο που ζητά μια ευκαιρία να κυβερνήσει τον τόπο, λες και τα προηγούμενα χρόνια κυβερνούσαν άλλοι. Ο ελληνικός λαός έχει νωπές τις μνήμες και γνωρίζει καλά ποιες πολιτικές οικογένειες διαχειρίστηκαν τις τύχες μας για δεκαετίες, ποιοι και ποιες πολιτικές οικογένειες έγιναν ζάπλουτοι από τη πολιτική, χωρίς να έχουν κάνει άλλη δουλειά στη ζωή τους και κυρίως ποιες ιδέες και ποιες ιδεοληψίες κουβαλάνε». Επιπλέον, υποστήριξεότι «δεν μπορούν να κρύψουν τι θα σήμαινε για τον τόπο η επιστροφή τους» και πως «θα επρόκειτο για πισωγύρισμα και στο οικονομικό και στο κοινωνικό επίπεδο». 
 Κατά τα λοιπά, οκ. Τσίπρας έστειλε και μήνυμα σύνεσης καισυνεργασίαςπρος την Τουρκία,μιλώντας για το στρατηγικό έργο του East Med. Σημείωσε πως«η ενέργεια οφείλει να είναι γέφυρα ειρήνης, διαλόγου και συνανάπτυξης στην περιοχή μας» και πως «και οι γείτονές μας πρέπει να καταλάβουν ότι το μέλλον πρέπει να είναι ειρηνικό, πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι και για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας». 
 Ο πρωθυπουργός υπογράμμισεπωςταυτόχρονα στέλνει και «μήνυμα αποφασιστικότητας σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τους καουμπόιδες στην περιοχή». Υπογράμμισε ότι «το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο οφείλει να γίνεται απ' όλους σεβαστό και θα γίνεται από όλους σεβαστό, γιατί εμείς είμαστε εδώ να υπερασπιστούμε και θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με όποιον τρόπο χρειαστεί, είτε μόνοι μας, είτε με τους συμμάχους μας». «Έχουμε τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και θα υπερασπιστούμε το δίκιο μας και στο Αιγαίο και στην Κύπρο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. 
   Πηγή: ΑΜΠΕ   

No comments:

Post a Comment

wibiya widget