Wednesday, May 29, 2019

Τρίκαλα.Η πιο μικρή προεκλ. εκστρατεία στο πιο μικρό χωριό για την Ευρωβουλή

Την πιο μικρή προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές πρέπει να διεκδικεί η γνωστή δημοσιογράφος των Βρυξελλών Aγλα'ί'α Δημ. Παπαγεωργίου από τη Χα'ι'δεμένη Τρικάλων.
Έφτασε στη Θεσσαλονίκη την προπαραμονή των εκλογών, (Παρασκευή 24Μάη) μοίρασε και συζήτησε για λίγη ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους με όσους βρίσκονταν εκεί και το μεσημέρι  έφτασε στα Τρίκαλα.

Στον Αη Θανάση, γραφικό εξωκκλήσι του χωριού με το νεκροταφείο, πήγε να προσκυνήσει τα οστά των προγόνων της που τόσο αγαπούσε, τόσο από την επίσκεψή τους στη Μελβούρνη που την πρόσεχαν με την αδερφή της Ιωάννα -όταν ήταν μικρές- όσο και όταν έρχονταν στη Χαϊδεμένη.
'Αναψε ένα κεράκι για όλους τους χωριανούς που "έφυγαν" και υποσχέθηκε πως σύντομα θα τους ..ξαναδει.

Με φόντο την ΕΕ
Στο καμπαναριό άκουσε τον πατέρα της να της λέει πως μικρός πήγαινε με όλα τα παιδιά του χωριού τα καλοκαίρια και για ώρες κάθονταν κοντα στην καμπάνα στα ξύλινα δοκάρια εκεί που τώρα στηρίζεται με μπετόν αρμέ.

Το Σάββατο επισκέφτηκε όλα τα  σπίτια του χωριού και στα 20 περίπου άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα  έγινε δεκτή με συγκίνηση και αγάπη και πολλές ευχές για νίκη.
Οι ευχές τους "έπιασαν"...
 Μόνο στη Ράξα που ψήφισε χωρίς να προλάβει να δει συγγενείς και φίλους πήρε διπλάσιους ψήφους απ ότι στις προηγούμενες εκλογές πήραν σε όλα τα Τρίκαλα οι φίλοι της..

Ήταν τόσο χαρούμενη που γνώρισε τόσους συγγενείς και φίλους την ημέρα των εκλογών στα δυο χωριά που υποσχέθηκε λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής την επόμενη των εκλογών πως θα έρχεται συχνότερα και όσο μπορεί θα προωθεί σαν αντιπρόεδρος των δημοσιογράφων στο Βέλγιο τα Ελληνικά θέματα....
"Εμεις οι Πράσινοι δεν είμαστε πολιτικοί καριέρας σαν τους άλλους , εχουμε τις εργασιες μας και θελουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο πλανήτης  και το κλίμα του από  τις συμπεριφορές  ηγετών και ανθρώπων. " δήλωσε στην  EFHMERIS .
ΧΆΡΗΚΕ ιδιαίτερα για τις επιτυχίες των Πρασίνων σε Βρυξέλλες,Αγγλία και γενικα σε όλη την Ευρώπη και είπε πως υπολογίζει σύντομα να συμβεί αυτο και στην Ελλάδα  οταν οι διάφορες ομάδες οικολογίας αφήσουν τις διαφορές τους και βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη. .


Με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Παναγιώτη Ζορμπά όπου την ενημερωνει
Τα πάντα επί της κοινότητάς τους.



Με συγγενη της που δεν γνώριζε , σωσία του   ... Γιάννη Βόγλη.


Συνάντηση με το ζεύγος της γνωστής Οικογενειας  Κρηνιτσα παραγωγοί εκλεκτων κρασιων και εύγεστου τσίπουρου στην περιοχή Τρικαλων με έδρα τη Ράξα. 


Με συγγενή στο εκλογικο κεντρο και
 κάτω με το θείο της Σπύρο Μπαντεκα ,το Βασίλη Παπαδημητριου τον Σωτήρη ,το Βασίλη Φασουλα κ.α. για καφέ στου "Τσιαρονικου"  





No comments:

Post a Comment

wibiya widget