Monday, November 4, 2019

Ένα μπέργκερ «φρέσκο» μετά από δέκα χρόνια: Η σοκαριστική αποκάλυψη


Το 2009 μπήκε «λουκέτο» σε ένα υποκατάστημα πασίγνωστης αλυσίδας φαστ φουντ στην Ισλανδία. Ωστόσο, 10 χρόνια μετά, στη χώρα υπάρχει ένα γεύμα σχεδόνάθικτο.
Την αργή του αποσύνθεση, μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε μέσω ενός live streaming που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει ως στόχο να αποκαλύψει στους καταναλωτές τι συμβαίνει σε ένα γεύμα της γνωστής αλυσίδας μετά από μία δεκαετία.
«Αποφάσισα να αγοράσω ένα τελευταίο γεύμα για την ιστορική του αξία, καθώς τα φαστ φουντ έκλειναν» δήλωσε ο Hjortur Smarason στο RT, ο οποίος αγόρασε το τελευταίο γεύμα από κατάστημα της Ισλανδίας.
«Είχα ακούσει ότι τα συγκεκριμένα δεν αποσυντίθενται ποτέ, οπότε ήθελα να δω εάν ήταν αλήθεια ή όχι» πρόσθεσε.
Ο Smarason αρχικά κράτησε το γεύμα στο γκαράζ του, ενώ λίγο μετά το δώρισε στο Εθνικό Μουσείο της Ισλανδίας. Ωστόσο, από εκεί μεταφέρθηκε σε ένα ξενοδοχείο και έπειτα στο «σπίτι» που παραμένει έως και σήμερα σε γυάλινη προθήκη, σε ένα τουριστικό θέρετρο στην περιοχή Hella.
«Άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται εδώ για να δουν το μπέργκερ» αναφέρει ο ιδιοκτήτης του Snotra House, όπου στεγάζεται το πλέον… ιστορικό γεύμα.
Ένα μπέργκερ «φρέσκο» μετά από δέκα χρόνια: Η σοκαριστική αποκάλυψη -1© CNN Greece Ένα μπέργκερ «φρέσκο» μετά από δέκα χρόνια: Η σοκαριστική αποκάλυψη -1
Πηγή: Screengrab/snotrahouse.com
Έξι χρόνια πριν, η συγκεκριμένη εταιρεία δήλωνε ότι, παρά τις φήμες, τα μπιφτέκια της δεν παραμένουν αναλλοίωτα και ότι στο «σωστό περιβάλλον» αποσυντίθενται, όπως άλλωστε και τα περισσότερα τρόφιμα.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget