Sunday, February 12, 2012

Και ..τώρα,..Τί γίνεται τωρα;



Ούτε  Ο.Υ.Κ.ας να είμαστε..http://efhmeris.blogspot.com.au/2012/02/blog-post_5260.html
Ούτε μια ώρα δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το πού πάμε..
Σχεδόν πέντε χρόνια τωρα ο Έλληνας αγωνίζεται να σταθεί όρθιος κι αντι για καλύτερα όλο  και πιο βαθειά μπαίνει στην κρεατομηχανή και στη μηχανή που τσακίζει κόκκαλα,μυαλό,θέληση ,δύναμη..
Θέλω να πιστεύω πως όλο αυτο το σχέδιο ήταν προμελετημένο για να μας ξανακάνουν.. ΟΥΚας(!!!)
και να αρχίσει το μυαλό,το φιλότιμο,η αλληλεγγύη και όλα τα άλλα χαρίσματα που χαρακτηρίζουν το έθνος μας να αρχίσουν να εργάζονται για ένα λαό που πριν λίγο καιρό φαινονταν να τα είχε ξεχάσει
όλα ....
Αλλά το ..παραμύθι τράβηξε αρκετά..
Τόσο που δεν πάει άλλο..
Ο απανταχού Ελληνισμός για πρώτη φορά τα έχει κι αυτός χαμένα και οι τόσοι ηγέτες του δεν ξέρουν τι να πούνε και τι να κάνουμε να τερματιστεί η κρίση που σκοτώνει..
Βλέπει ακόμα ότι η Ευρώπη που πιστέψαμε δεν έχει καμμια σχέση με το οσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης της Αυστραλίας,ΗΠΑ,Καναδά.. όπου η μία πολιτεία βοηθά την άλλη και όλες μαζί συγκροτούν το κράτος..
Βέβαια για να φτάσουν αυτές οι χωρες να αποτελέσουν Ομόσπονδα Κρατη δεν προέκυψε σε μια νύχτα.. Έγιναν αγωνες και στις ΗΠΑ  χύθηκε πολύ αίμα..(βόρειοι και Νότιοι).
Οι κοινωνιολόγοι περίμεναν και για την Ευρωπη συγκρούσεις αλλα σκορπωντας χρήματα όλα αυτα τα χρόνια(χωρίς να λένε ότι θα τα ζητήσουν πίσω και με τόκους,διαλύοντας μάλλιστα και την κάθε παραγωγική τους δραστηριότητα( http://efhmeris.blogspot.com.au/2012/02/blog-post_4712.html ) έκαναν και τους κατοίκους να πιστέψουν ότι μια ζωή θα... τρωμε με χρυσά κουτάλια και με 25 κάρτες(!!!) ο  καθένας.. Δυστυχως ούτε ένας πολιτικός δεν έλεγε που βρέθηκε αυτος ο πακτωλός χρημάτων που αρκετα χρήματα άρχισαν να στέλνονται αφειδως και στις οργανώσεις των αποδήμων ίσως για να λένε αργότερα ότι.." μαζί τα φάγαμε".!! Εκατομμύρια διαθέτονταν για συνέδρια εκτός και εντός Ελλάδας και σε πολλα απ αυτά τρωγόπιναν άσχετοι ,φίλοι προέδρων και γραμματέων και όσων είχαν πάρε δωσε με τα Κόμματα...με ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ..
Δυστυχώς, ίσως να είναι άγνωστο σε πολλούς ,αλλά η μοιρασιά σε διορισμούς,ταξίδια,γλέντια γίνονταν και γίνονται αναλογικά σε όλα τα κόμματα σύμφωνα με τη δύναμή τους..
Δεν θα ξεχάσω ποσο χάρηκε φίλος και οπαδός του ΚΚΕ,όταν άκουσε ότι και η Παπαρήγα μπορουσε να τον διορίσει αν είχε το μέσον..Κι έτσι έγινε..
ΟΛΟΙ τους ,ναι ΟΛΟΙ τους είναι στο κόλπο του ξεκοκκαλίσματος αυτων των χρεων που τωρα μας τσακίζουν,με τη διαφορά ότι αυτοί έπαιρναν και μίζες!!!
Δεν θα ξεχάσω μια βραδιά, τον παλιο.. καλό καιρό που χάρι στις υψηλές γνωριμίες ενος φίλου μου απο την Αυστραλία,πήγαμε για φαγητό στη Μεγάλη Βρεττάνια με 7 βουλευτές (ίσως ο 1 υφυπουργός,δεν θυμάμαι).

Όλο το βράδυ μιλούσαν για την πάσα που ο ..δεξιός έκανε στον αριστερό και όλοι μαζί σε κάποιο νομοσχέδιο που τελικά με κομπίνα ΟΛΩΝ πέρασε  κι ας έκαναν πως το αντιμάχονταν..
Φυσικά δεν σας λέω κάτι καινούριο κι ίσως εσεις να γνωρίζετε πολυ πιο άγριες καταστάσεις ,αλλά
σίγουρα άκουσα και περιπτώσεις όπου κάποιος πήγε να λαδώσει το γραμματέα του Απόδημου Ελληνισμού ,ας πούμε, και εκεινος τον πέταξε με τις κλωτσιές έξω..ας μην τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι ..
Πάντως στη μοιρασιά θέσεων,διορισμών,λαφύρων ΟΛΟΙ έπαιρναν πάντα σύμφωνα με τα ποσοστά τους..Και δυστυχως ,όχι με κριτηριο τον καλύτερο-η.
Αλλά τωρα δεν είναι η ωρα για αυτά...
Τωρα η πατρίδα βρίσκεται στο στόχαστρο όλων των αρπακτικών και όλων αυτων που τρέφονται απο το "αίμα" του παγκόσμιου χρηματιστηρίου..και αύριο μπορεί να είναι όλα αλλοιώτικα.
Και δυστυχως ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν έχει καταφέρει να πλησιάσει εργάτες και ομάδες άλλων χωρών να μας υποστηρίξουν στα δύσκολα..
( Η  αναμένουσα, μασες χοντρές, αριστερα κυκλοφορεί με 5 αρχηγούς (!!!) και δεν ντρέπεται κανένας τους ..σε μια Ευρώπη που η ΔΕΞΙΑ λύνει και δένει και οι σοσιαλιστές δεν μπορουν να πάρουν ανάσα..)
Ναι όπου υπάρχει Ιντερνέτ ξέρουν  για τις απειλές Μαγκούφη .. Καρατζαφέρη  και τις απειλές όλων των άλλων  http://efhmeris.blogspot.com.au/2012/02/blog-post_1895.html και όσο προχωρεί η ώρα που η βουλή θα πει το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ τόσο τα κοράκια και οι δράκουλες θα τροχιζουν τις μασέλες τους ή τα ράμφη τους για να αυξήσουν την πραμάτια τους..
Τέτια ωρα που κανείς δεν θα ήθελε να είναι Έλληνας βουλευτής ας βάλλουν καλά το μυαλό τους σε ενέργεια οι"εκλεκτοί", και- αντι να τα βροντουν κατω έντρομοι και να την κοπανάνε-  ας ζυγίσουν καλα την ψήφο τους ..έστω κιαν, όπως λέγεται, η Μέρκελ και το σύστημά της τους ΄΄εχει λαδώσει " και τους έχει δεμένους χειροπόδαρα...και να δωσουν τη σωστή Απάντηση που θα μας βγάλει απο το τέλμα και την ξεφτίλα..
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ
ΤΟ ΝΕΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ  ..
αλλα αν δεν είμαστε έτοιμοι για μάχη  μεσα και έξω απο την Ελλαδα,
ας σταματησουν οι παληκαριές κι ας ετοιμαστούμε για την άλλη φορά..

ΕΚΔΗΜΟΣ
Σημείωση: Αν ίσως δεν τα είδατε ρίξτε μια ματιά και σε τούτα τα κείμενα
ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ: http://efhmeris.blogspot.com.au/2012/02/blog-post_2833.html
ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ:http://efhmeris.blogspot.com.au/2012/02/t_11.html

No comments:

Post a Comment

wibiya widget