Friday, February 24, 2012

Θεσσαλονικη.Για κακούργημα τα μέλη του κυκλώματος, που παρασκεύαζαν καύσιμο-«βόμβα» για το περιβάλλον


Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζουν τα μέλη του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων η δράση του οποίου αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από έρευνες του ΣΔΟΕ.
Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται 53χρονος ιδιοκτήτης εταιρίας εμπορίας και τυποποίησης λιπαντικών, ο οποίος είναι ήδη στη φυλακή για υπόθεση πλαστογραφίας. Σε έφοδο των διωκτικών αρχών συνελήφθησαν ο γιος του, η λογίστρια της εταιρίας, δύο Πακιστανοί εργαζόμενοι, ένας Τούρκος οδηγός φορτηγού, ενώ αναζητείται και η κόρη του 53χρονου.
Οι εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης άσκησαν σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για λαθρεμπορία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Παραπέμφθηκαν δε να απολογηθούν στη β’ ειδική ανακρίτρια.
Το κύκλωμα κατηγορείται ότι πουλούσε καύσιμο-επικίνδυνο για το περιβάλλον, με το οποίο γέμιζαν πετρελαιομηχανές τουρκικών φορτηγών. Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες παρασκεύαζαν μείγμα ορυκτέλαιων με θείο και το πουλούσαν στη μισή τιμή από το κόστος του πετρελαίου κίνησης.
Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις των οικονομικών διωκτικών αρχών, σε διάστημα δεκατεσσάρων μηνών η εταιρία διέθεσε πάνω από ένα εκατομμύριο λίτρα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί και τα πρόστιμα ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Οι έρευνες του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας άρχισαν ύστερα από καταγγελία ότι στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, που βρίσκονται στο 40ό χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, γινόταν διάθεση του μείγματος ως καυσίμου σε οδηγούς τουρκικών φορτηγών που περνούσαν από το σημείο κατά τη διέλευσή τους προς ή από την Τουρκία. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ βρήκαν υπόγεια κρυφή δεξαμενή -που ήταν καλυμμένη με χώμα- στην οποία γινόταν η ανάμειξη των λιπαντικών με θείο, το οποίο διέθεταν προς πώληση μετά την επεξεργασία.

ΠΗΓΗ: Αγγελιοφόρος.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget