Thursday, February 9, 2012

Ξενα MME: Δεν πείθεται η Ευρωζώνη...Greece deal fails to convince, EU demands more



Greece deal fails to convince, EU demands more

BRUSSELS/ATHENS (Reuters) - Greek political leaders said they had clinched a deal on economic reforms needed to secure a second EU bailout, but euro zone finance ministers demanded more steps and a parliamentary seal of approval before providing the aid. The EU and the International Monetary Fund are exasperated by a string of broken promises by Athens and weeks of disagreement over the terms of a 130 billion euro ($172 billion) bailout, with time running out to avoid a default. ...


"Δεν πείθεται η Ευρωζώνη" γράφει ο διεθνής Τύπος για την νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας

"Δεν πείστηκαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης από τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα για τα νέα μέτρα λιτότητας", εκτιμά σχεδόν στο σύνολο του ο διεθνής Τύπος, στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup.
"Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στα νέα μέτρα λιτότητας, αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης", γράφει το Spiegel.
Ο ανταποκριτής του ΒΒC στις Βρυξέλλες αναφέρει, επίσης, πως το κλίμα στην Ευρωζώνη έχει αρχίσει να αλλάζει και πως, ενώ η επίσημη άποψη είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να σωθεί, εντούτοις πληθαίνουν οι συζητήσεις και οι φωνές που λένε ότι τελικά η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα είχε και τόσο καταστροφικές συνέπειες.
"Οι απαιτήσεις των υπουργών Οικονομικών δημιουργούν περαιτέρω αβεβαιότητα για την πολυαναμενόμενη διάσωση της Ελλάδας", γράφει η Wall Street Journal, υπογραμμίζοντς πως η Ευρωζώνη απαιτεί ψήφιση της νέας σύμβασης από τη Βουλή και γραπτές δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.
Ο Guardian τονίζει πως το Eurogroup ανέβαλε για μία εβδομάδα την απόφασή του για την Ελλάδα, τη στιγμή που ο χρόνος κυλά αντίστροφα προς μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας.
"Η Ευρωζώνη απέρριψε την συμφωνία για τα νέα μέτρα και έστειλε τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο πίσω στην Αθήνα με ένα νέο πακέτο απαιτήσεων και έχοντας θέσει ασφυκτικές προθεσμίες", υπογραμμίζουν οι Financial Times.
Το Associated Press μεταδίδει πως λίγες ώρες αφότου η Ελλάδα είχε υποκύψει στις πιέσεις για νέες περικοπές σε θέσεις εργασίας και δαπάνες, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έκριναν ότι οι αποφάσεις της Αθήνας δεν είναι αρκετές και απαιτούν να κλείσουν ώς την επόμενη εβδομάδα μέτρα για την εξασφάλιση 325 εκατ. ευρώ.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget