Thursday, August 16, 2012

3-Ταξιδέψετε Ελλάδα με την Ελένη της Μελβούρνης..


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΡΟΔΟ ΜΕ ΤΑ 2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ
Ρόδος ΦωτογραφίεςΡόδος Φωτογραφίες

Την καλημέρα μας από την πανέμορφη Ρόδο , σε λίγο πάμε για Πανορμήτη και Σύμη. Μέχρι στιγμής ενθουσιασμένη από την πόλη,την  Ιστορία και τις γύρω παραλίες. Ο τουρισμός εδώ βρίσκεται στα ...χάι του..2.5 εκατομμυρια και παραπάνω  υπολογίζουντις αφίξεις των ξένων τουριστων
Eleni Caragounis
Μας ξεναγεί η
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ
απο τη Μελβούρνη,τη Χίο
και την Αλεξάνδρεια..

Τρεις μέρες ήδη στην  Ρόδο και δεν σταματήσαμε. Και που δεν πήγαμε, έχει τόσα να δεις και να απολαύσεις. Στη  Παλιά Πόλη  συναντήσαμε την Ελληνομελβουρνιώτισσα Τζ. Ηλίου χθες συμπτωματικά. ΄Ηδη είμαστε μια παρέα από 10 Ελληνοαυστραλούς και κάνουμε αρκετή παρέα. Σήμερα απολαύσαμε την Λίνδο, Φαλιράκι, Καλιθέα (το κάτι άλλο) και το πιο συγκλονιστικό και αλησμόνητο κολυμπήσαμε στις 8.30μμ στην μαγευτική 

Παραλία του  Άντονι Κουίν .

 Είναι όπως ακριβώς τα εξηγεί η Μαρία στο "Μένουμε Ελλάδα". Η Ρόδος πήζει από τουρισμό παιδιά. Στις 7 Πηγές για καρπουζάκι, προσκύνημα στην Παναγία Τσαμπίκα. Η Ρόδος προσφέρει αρκετά αξιοθέατα για Περιήγηση στον επισκέπτη της. 
Καθώς η Ρόδος είναι τόσο τουριστική, επιλέξαμε χθες ένα παραδοσιακό ταβερνάκι το "Ο Κούκος" και η επιλογή μας ήταν τέλεια καθώς όλη μας η παρέα πέρασε άψογα με λαχταριστούς  μεζέδες, ουζάκι έως τα ξημερώματα, να φυσά το αεράκι εκεί ψηλά στο μπαλκονάκι, και να μας συνοδεύει μια υπέροχη συλλογή μουσικής (ιδιαίτερα τα ρεμπέτικα)

.


 Αύριο πάμε Καστελλόριζο. Φιλιά σε όλους....


Kαστελόριζο ένα βραχάκι, στα νοτιοανατολικά της Ρόδου, πεταμένο στο Αιγαίο

   
Το Καστελόριζο είναι ένας παραδεισένιος βράχος, στην εσχατιά του Αιγαίου. Στην άκρη της Ελλάδας. Είναι η ήδια η Ελλάδα, με την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της. Και έχουν δίκιο όσοι λένεδ πως για να γνωρίσεις κάποιος καλά την Ελλάδα, πρέπει πρώτα να γνωρίσει τις ακριτικές περιοχές της.
Κολυμπήσαμε στο Γαλάζιο Σπήλαιο που η είσοδος του είναι σχεδόν αόρατη, για να μπεις με βαρκούλα πρ
έπει να σκύψεις αρκετά ώστε να περάσεις από το τόσο μικρό πέρασμα (διαφορετικά μπορεί να βγείς και χωρίς κεφάλι).
Νοιώθεις το απόλυτο σκοτάδι για ένα δευτερόλεπτα και μετά αποθεώνεσαι με το εσωτερικό του, βουτώντας στα κρυστάλινα γαλάζια (λουλακί χρώμα) νερά με τις ακτίνες του ηλίου να φωτίζουν την πελώρια σπηλιά. Θαύματα της φύσης. Δειτε ένα βίντεο που άλλοι ετοίμασαν για εμάς.



Τάμα ζωής ήταν φέτος η επίσκεψη μας στο Καστελόριζο καθώς γνωρίσαμε πάτρια εδάφη (της πεθεράς μου). Φυσικά πάτρια εδάφη ήδη γνωρίσαμε στα προηγούμενα μας ταξίδια όπως την μυροβόλο Χίο (πατρίδα του πατέρα μου), την Σμύρνη και Τρίκαλα (συζύγου μου) και φέτος την Σύμη - καταγωγή της μητέρας μου. Είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε.



  Και μια φωτογραφία μας απο την ΜΑΝΤΑΛΑ,στην παλιά πόλη της Ρόδου..είμαστε οι πιο..μαυρισμένοι..και μας αρέσει!!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

http://efhmeris.blogspot.com/2012/07/blo..


No comments:

Post a Comment

wibiya widget