Thursday, August 30, 2012

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

Ένα βήμα πριν τα όρια της φτώχειας…

* ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΘΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Α’ Δ.Ο.Υ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Του Δημήτρη Βάλλα
Σε δίωρη στάση εργασίας που μετατράπηκε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο και τα γραφεία της Α΄ Δ.Ο.Υ Λάρισας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Ν. Λάρισας εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους για την περικοπή των μισθών τους κατά 50% αλλά και για την υψηλή φορολόγηση των εισοδημάτων τους.
Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 12:30, χθες το μεσημέρι, έξω από το Δημαρχείο διαμαρτυρόμενοι με πανό και συνθήματα για δύο περίπου ώρες, ενώ εξέδωσαν και ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματά τους.
Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου κ. Ζήσης Γκαραλιάκος που μεταξύ άλλων επισήμανε:
«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Ν. Λάρισας, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, βιώνουμε την άγρια αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων – Ευρωπαϊκής Ένωσης - κεφαλαίου.
Μετά τα άγρια μέτρα που πήραν για να σώσουν τα κέρδη των Τραπεζιτών, των Βιομηχάνων και των μονοπωλιακών ομίλων, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτές τις μέρες η νέα συγκυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) μαζί με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που εξήγγειλε και είναι έτοιμη για εφαρμογή, στέλνει και τα εκκαθαριστικά της Εφορίας.
Τα ποσά που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι εξωφρενικά, εξοντωτικά. Μετά τις άγριες περικοπές των μισθών μας έως και 50% μας φέρνουν ένα βήμα πριν τα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Με βάση το εισόδημα τα ποσά ξεκινούν από 400 και φτάνουν έως και 3.500 ευρώ.
Σχεδόν το σύνολο των συναδέλφων αδυνατούν να πληρώσουν τη δόση του στεγαστικού δανείου, έρχεται και το «ραβασάκι» της εφορίας, το ΕΕΤΗΔΕ περσινό φετινό, και απειλούν κιόλας με κατάσχεση.
Φτάνει πια. Να σταματήσει τώρα η φοροληστεία των εισοδημάτων μας.
Η λύση, κατέληξε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, ξεκινά με οργανωμένη δράση, αλληλεγγύη και αγώνα παντού. Να δυναμώσουμε το Συνδικάτο, να φτιάξουμε εργασιακές και σωματειακές επιτροπές παντού. Παλεύουμε για ό,τι δικαιούμαστε και έχουμε ανάγκη. Ενάντια σε αφεντικά, μνημόνια και Ε.Ε.
Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή. Κανένα νέο σχέδιο, με όποια χρώματα κι αν βάφεται, δεν μπορεί να δώσει ανάσα στον λαό. Θέλουν να τσακίσουν τον λαό και τα δικαιώματά του για να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Μια επιλογή έχουμε. Να επιλέξουμε το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα μέχρι την τελική νίκη, της ανατροπής του συστήματος της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της φτώχειας. Μόνο έτσι θα είναι κυρίαρχος, ανεξάρτητος ο λαός, έτσι θα ζήσουμε πραγματικά ευτυχισμένα με εργατική – λαϊκή εξουσία χωρίς τις βδέλλες στον σβέρκο μας».
ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν και τα αιτήματα καθώς και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων που εντοπίζονται σε:
«* Αύξηση του αφορολόγητου στις 20.000 ατομικά και 40.000 ευρώ για το ζευγάρι και 5.000 για κάθε παιδί για όλους τους εργαζόμενους.
* Απαγόρευση διά νόμου κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας.
* Κατάργηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, που αφορά στην κύρια και την πρώτη εξοχική κατοικία.
* Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
* Αύξηση άμεσα του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος στο σύνολο των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου τουλάχιστον στο 45%.
* Την κατάργηση κάθε φοροαπαλλαγής του μεγάλου κεφαλαίου από ΕΦΚ στα καύσιμα που μόνο για το 2008 ωφελήθηκε περίπου 1,2 δισ. ευρώ και από το ΦΠΑ στην τροφοδοσία των».
Δημοσιεύθηκε στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΣΗΣ  Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget