Tuesday, August 21, 2012

Έλληνες της Αυστραλίας -NTINOΣ ΠΑΠΠΑΣ-Ο ΣΕΦ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




Ο ΝΤΙΝΟΣ παππάς,ή Κόν Πάππας ή Κωνσταντάην 

   
αποτελει σήμερα μια απο τις πλέον συζητημένες  προσωπικότητες στο χωρο της γαστρονομίας στη Μελβούρνη και όσοι πάνε στο πολυτελες (αλλα με λογικές τιμές) εστιατόριό του δεν ξεχνάνε τις στιγμες που πέρασαν  εκει μέχρι την επόμενη επίσκεψη.

Κι όμως ο άνθρωπος που τάισε και μαγείρεψε για πρωθυπουργούς,και για πάμπολλες φίρμες, που ειδε αξιωματα πολλα και διακρίσεις ,που παρουσίασε πολλα προγράμματα μαγειρικής στην Τηλεόραση,που τον υμνουν εφημερίδες,ραδιόφωνα,
τηλεοράσεις,ο άνθρωπος που νομίζεις οτι απο την ωρα που γεννηθηκε δεν σταμάτησε να χαμογελά,στις πολύωρες συζητησεις μας, ξεχνά τα της μεγάλης ζωής γεγονότα και γυρίζει στα πιο δύσκολα αλλα και πιο όμορφα χρόνια της νιότης.
Πρωτα-πρώτα ,αν υπηρχε τρόπος να καταγραφούν σε χρώματα  οι παλμοί της καρδιάς και να παρουσίαζαν μια φωτογραφία,στου Κωστα  θα ήταν ζωγραφισμένη η Ήπειρος και η γενέτειρά του  το ορεινό χωριο Βαριάδες που το στολίζoυν ο Τόμαρος και ο Λύτσικας με τις πολλές βουνοκορφές και τις ομορφιές τους.!!!
Το χωριό που απο πολύ νωρίς εγκατέλειψε και παρά τις δυσκολίες που περνούσαν οι γεωργοκτηνοτροφοι γονείς του,Θωμας και Μαρία με τα 7 παιδιά τους το μυαλό του συχνά περιπλανιέται σε εκεινα τα χρόνια..

Ο Πολυβραβευμένος σέφ,μπορεί να έζησε και να ζεί πολλές καταστάσεις τιμής και δόξας και να φόρεσε παπιόν και στολές αρχόντων,αλλα δεν ξεχνάει ποτέ,ότι:

*Στα 13 χρόνια του, φόρεσε παπούτσια!
*Στα 12 κουβάλησε ένα ολόκληρο τραγο 
απο μια  ξενη στρούγγα που τους τον ειχαν κλέψει..και τον ξαναφερε στο μαντρι τους
*Στα 11 πηρε το δίκανο όταν ειδε ένα τεράστιο φίδι να "αρμέγει" τη γίδα τους και κέρδισε το.. γάλα της ..
Να εδώ που έχω το δάχτυλο ,λέει ο Κωσταντής αντάμωσα μια μερα ένα λύκο  ,όρμηξα  επάνω του με ένα ξύλο, ,  τον κυνήγησα και το έβαλε στα πόδια..

Πριν ακόμα πιάσει τα 14 μας λέει ο΄τι ‘‘ μάλλωσα με  λύκο και τον κέρδισα!!!!!! 




*Στα 7 έμαθε πως γεννιούνται με πόνο τα παιδια όταν η δασκάλα τους έστειλε να πάνε στα μαντρια τους,για να μην ακούνε το "αγριο βέλασμα" μιας νεαρης βοσκοπούλας που παιδευονταν μόνη της,χωρίς μαμμη και γιατρό να φερει στον κόσμο το πρωτο παιδί της...
Ιστορίες που κιένα ολόκληρο βιβλίο δεν είναι αρκετό για να περιγραφουν..
Ο ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΣ
Θυμάται σαν τώρα ο Κωνσταντίνος την ώρα που αποχαιρέτησε και τον αποχαιρέτησαν οι χωριανοί για να φύγει για την Αθήνα όπου βρίσκονταν ο μεγάλος αδελφός του και άλλοι συγγενεις.
«Μόλις τέλειωσαν οι εξετάσεις στο σχολείο κι εγώ είχα πει κι ένα ωραίο ποίημα για τη «γαλανή μας πατρίδα ..την πολυαγαπημένη» αποχαιρέτησα όλους και κινήσαμε με τον πατέρα ποδαρόδρομο για να φτάσουμε στο κεντρικό δρόμο όπου θα περνούσε το πρωί το λεωφορείο που πήγαινε για Αθήνα.Στο λεωφορείο που έρχονταν απο τα Γιάννενα  θα ήταν και μια συγγενής μας η οποία γνωριζε απο την πρωτεύουσα κι έτσι δεν θα κινδύνευα να χαθω...»
Ηταν το 1963 που έφτασε στο κλεινό άστυ ο νεαρός Κωστάκης και χάρη στις γνωριμίες των δικών του βρέθηκε μετά απο κάμποσο καιρό να εργάζεται ως βοηθός στην κουζίνα του "Κίνγκ Τζώρτζ.."
Χαρη στο μεράκι,στην ευγένειά του , στην εργάτικότητά του που τον διακρίνουν μια ολόκληρη ζωή, και χάρη στη διαρκή στήριξη της ευγενεστατης συζύγου του Άντζελας,κατάφερε γρήγορα να φορέσει το ψηλό καπέλλο του σεφ που τον βλέπουν σήμερα τα εγγόνια του η Έρικα και ο Κωστας και εκστασιάζονται, ενώ ο μικρός κωσταντίνος μόλις βρεθει κοντα στην κουζίνα με τον παππού του αρπάζει την κουτάλα και κάνει πως μαγειρεύει.. Γελάει με ικανοποίηση ο παπους του που τωρα επιβλέπει και βοηθάει τα παιδιά του Μαρία,Σωκράτη,Δημοσθένη και Ελένη και μας λέει "ελάτε να σας γνωρίσω το νέο σέφ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΠΑ."!!

ΞΕΝΗΤΕΜΟΣ
Στα 1967,ο Κωστας Παππάς αναχωρεί για την Αυστραλία ακούγοντας πολλούς που του έλεγαν ότι "στην Αυστραλία εσύ με τα νόστιμα φαγητά που κάνεις θα γίνεις ....βασιλιάς"!!!
Βασιλιάς δεν έγινε αλλά σίγουρα απόκτησε μεγάλη φήμη στα μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία που εργάστηκε ,ενω απο το 1977 έως το 1987 ήταν ο αρχιμάγειρας των εστιατορίων του διεθνούς αεροδρομίου  Μελβουρνης, με 35 άτομα προσωπικό!!!
Όπου κιαν πήγαινε ο Κωνσταντής μόνο θριάμβους γνώριζε. Το ίδιο και στα 4 δικά του εστιατόρια που οργάνωσε σε διάφορες περιοχες στη Μελβούρνη για να καταλήξει πριν λίγα χρόνια μαζί με τα παιδιά του στο εστιατόριο "Παπαντίνος" στο 518 Μπέλλ στρήτ Πρέστον,το καυχημα του Ελληνισμού ,ενώ οι πελάτες του είναι απο όλα τα στρώματα της Αυστραλιανής κοινωνίας. Εκει συναντήσαμε,και συναντούμε βουλευτές,προξένους,προέδρους,
δεσποτάδες,ιερεις,επιστήμονες και γενικά ανθρωπους που τους αρέσει το νόστιμο μεσογειακό  και μερακλήδικο φαγητό..
Εκει πάνε για φαγητό και οι καλλιτέχνες που έρχονται απο την Ελλάδα κι όταν μερακλωθούν δεν αργούν -και με τις ευλογίες ττου Κώστα και της κόρης του Μαρίας – να το γυρίσουν σε ένα τρικούβερτο γλέντι..
Ενα τέτοιο έκτακτο γλέντι τριγυρνά στο διδίκτυο και στο ΥΟΟTUBE» έχει κάνει τον εκδότη του περιοδικού ΠΙΣΤΑ τον κ Γιωργο Σπανό να γράψει "συγχαριτήρια παιδιά.. Τα έκτακτα είναι τα καλύτερα.."
Τα θερμα συγχαριτηρια έδωσαν και δίνουν όλοι οι καλλιτέχνες του Ηπειρώτικου τραγουδιού που επισκέπτονται κάθε χρόνο για να διασκεδάσουν τους Ηπειρωτες και τους πολλούς φίλους τους στον πανηγυρικό ετήσιο χορό τους..
Για το Ντίνο τονΗπειρωτη έχουν γραφτεί πολλά κι απο πολλούς και πάλι λίγα είναι.. Αν είστε ή αν πάτε στη Μελβούρνη μη ξεχάσετε να πάτε μέχρι το 518 Bell st. Preston για να καταλάβετε γιατί τον παινεύουν όλοι. Και να μη ξεχάσετε να ζητήσετε να σας φέρουν το Τσιγκέλι για να αισθανθείτε τι εστί Ελληνική γεύση..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Βασ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

efhmeris@gmail.com

Δειτε και ακουστε στο ΥΟΟΤUBE το έκτακτο γλέντι στην ταβέρνα ΝΤΙΝΟΣ


Δυο κορυφαιοι κλλιτέχνες που τιμουν το Δημοτικο τραγούδι εντός και εκτός Ελλάδας.
Εδω στην Ελληνική Ταβέρνα Παπα Ντίνος ,στο Μπέλ στρητ ,Πρέστον ,όπου για μερικούς 
φίλους πηγαν να πουνε λίγα τραγούδια και άρχισε ένα τρικούβερτο γλέντι και χορός..




Η Μαρία Παππά είναι απο τους ιδιοκτήτες της Ταβέρνας Παππα Ντίνος κι όταν πηγαν εκει για φαγητό οι Έλληνες καλλιτέχνες Γιάννης Καψαλης και Μάκης Τσίκος δεν άρ γησε να αρχίσει ένα τρικούβερτο γλέντι . Χόρεψε τραγούδησε και θυμηθηκε τους Βαριάδες το υπέροχο Ηπειρωτικο χωριό του πατέρα της.

ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΡΟΚ..Τασιά. Γ.Καψάλης -Μάκης Τσίκος



Το νέο αηδόνι της Ηπείρου Γιάννης Καψάλης με τον ..λαλίστατο Μάκη Τσίκο απο τη Κρύα βρύση Γιαννιτσων "έβαλαν φωτιές" τις πρωτες ώρες που πάτησαν στη Μελβουρνη 23-2-12 στο εστιατόριο Ντίνος που πηγαν για φαγητό.Εδω, περα απο τα άλλα, ερμηνευουν και την Τρικαλινή Τασιά..κοινώς το θεσσαλικό Ρόκ..Χορός Χρ. Μπαμπατζιας,Δ.Παπαγεωργίου


















ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΤΟ ΘΕΟ ..ΤΣΙΚΟΣ-ΚΑΨΑΛΗΣ στης Μαρίας την ταβέρνα
u/2012/02/blog-post_4406.html
τιά στη Μελουρνη Στου Ντινου το Μαγαζί κ.α. http://efhmeris.blogspot.com.





au/2012/02/blog-post_23.html

ΕΝΑΣ ΣΕΦ ΜΕ ..ΠΙΠΙΛΑ( ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ)
au/2011/11/blog-post_2002.html

ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ-ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ μερακλώθηκαν στου ΠΑΠΠΑ ΝΤΙΝΟΥ
com.au/2012/05/httpefhmeris.
html

ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 Ο Σωκράτης Παππάς,εκ των διευθυντων της Ταβερνας Ντίνος,και ποδοσφαιριστης,ακολουθωντας τα αχναρια του πατέρα του φτειαχνει κατι πίτσες που πάνε για.. πρωτάθλημα. Σας συστηνω την πίτσα με σπανάκι και φέτα.

Ο Σεφ του Ντινος ρεστωραντ χόρεψε και γλεντησε  κι αυτους αφου πρωτα τα φαγητά του  έκαναν τους πάντες  να χαιδεύουν ηδονικά τα στομάχια. καθήμενος εκπρόσωπος της Μπειρούτ Μπάνκ..
Κι εδώ οι μεγαλύτερες φίρμες του παρόντος και του μέλλοντος.Ο Κώστας Παπάς με τη θεία του  Μαρία , πού αλλού.. στο εστιατόριο που μιλούν πλέον όλοι γι αυτό το" Παπα Ντίνος" 523 Bell street Preston. ;Hδη ο νεαρός, ανακοίνωσε στο διάσημο σέφ παππού του,ότι σύντομα θα αναλάβει αυτός τις κουτάλες και σίγουρα θα μαγεύει όλα τα λαρύγγια με τις νοστιμιές του.. Τυχαίο; ..Δε νομίζω!!
Καλά ο βετεράνος σέφ Ντίνος Παππάς πάντα δίνει τις οδηγίες του και πάντα υποδέχεται κάθε φίρμα που πάει στην ταβέρνα "ΠαππαΝτίνος" που τα παιδιά του διατηρουν στο 518 Bell str. Preston.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget