Thursday, September 27, 2012

Εξώδικο στη Βουλή από το 2010 για τον Μεϊμαράκη



Από το 2010 γνώριζε το προεδρείο της Βουλής το «σκάνδαλο Καρούζου» σύμφωνα με εξώδικη ενημερωτική επιστολή που τους είχε στείλει ο κ. Γιώργος Ζωγραφάκης, εκ των πρωταγωνιστών της υποθέσεως και συνιδιοκτήτης της κτηματομεσιτικής εταιρείας μέσω της οποίας έγινε το ξέπλυμα μαύρο χρήματος όπως αναφέρουν οι καταγγελίες
Πρώτο θέμα.

Ειδικότερα, ο κ. Ζωγραφάκης στην επιστολή του προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αυτή η ενημέρωσή σας είναι η προτελευταία μου ελπίδα για να αποτραπεί ένα τεράστιο έγκλημα που είναι σε εξέλιξη το οποίο βλάπτει οικονομικά το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και ηθικά την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων, ένας εκ των οποίων είμαι και εγώ…».



Επιπροσθέτως χρησιμοποιεί βαρύτατες καταγγελίες για τους πρώην συνεργάτες του και κυρίως για τον κ. Ιωάννη Καρούζο λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ξεφορτώθηκαν τα νυχτερινά μαγαζιά μαζί με τις αμαρτίες τους όπως -όπως και άρχισαν να ιδρύουν δεκάδες ανώνυμες εταιρίες με αντικείμενο εργασιών την εκμετάλλευση ακινήτων. Εκεί στήθηκε το μεγάλο φαγοπότι. Προσέλκυσαν διάφορους βουλευτές, υπουργούς και γενικά οποιονδήποτε επώνυμο και ανώνυμο μπορούσε να βοηθήσει στο μεγάλο κόλπο και άρχισαν την μεγάλη λεηλασία του Δημοσίου και τραπεζών».
Σημειώνει ότι «με αυτό το μεγάλο κόλπο κατάφερε όχι μόνο να κλέψει το Δημόσιο τόσα εκατομμύρια αλλά και να αρπάξει από τράπεζες δάνεια 300.000.000 ευρώ» και συμπληρώνει «όπως καταλαβαίνεται κύριε Πρόεδρε όλα αυτά δεν τα διέπραξαν μόνοι τους είχαν και βοηθούς και οι βοηθοί ήταν: οι παλιοί που τους γλίτωσαν από την φυλακή, επίσης παλιοί τους συνεργάτες (λογιστές κλπ) που προϋπήρχαν από την εποχή των νυχτερινών μαγαζιών, αλλά και νέοι όπως υπουργοί, Βουλευτές (των προηγούμενων κυβερνήσεων) τραπεζίτες και κάθε λογής παρατρεχάμενοι».
Ι. Λιβανός: Εχω καταθέσει σοβαρά στοιχεία
Στο μεταξύ ο κτηματομεσίτης που «έδωσε» τους Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη μίλησε χθες στο ΣΚΑΙ για την υπόθεση. Ο κ. Ιωσήφ Λιβανός στην ουσία και παρά τις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου αν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του αφορούν στα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση:
«Υπάρχουν γεγονότα και ενδείξεις. Εχω καταθέσει σοβαρά στοιχεία και έχω ρητή απαγόρευση μέχρι να καταθέσω να μην μιλήσω για την υπόθεση. Δέχομαι απειλές. Κατέθετα επί 14 ώρες και αυτά που έχω να πω είναι τόσα πολλά που θα χρειαστούν 3 μέρες επί 14 ώρες για να τα καταθέσω. Υπάρχουν στοιχεία που αφορούν και το ΣΔΟΕ και τις εισαγγελικές αρχές. Στις επόμενες μέρες θα βγουν κάποιες ανακοινώσεις. Εχω ήδη καταθέσει 5.000 τραπεζικά έγγραφα. Οι λογαριασμοί τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό έπρεπε να είχαν ανοίξει από καιρό»
Ο κτηματομεσίτης έγινε ακόμα πιο αινιγματικός: «Οταν φτάσει η ώρα θα μιλήσω. Θα περιμένω το πόρισμα του ΣΔΟΕ».
Ο κ. Λιβανός αναφερόμενος στη σχέση του κατασκευαστή κ. Καρούζου με τον κ. Μεϊμαράκη είπε: «Ο Καρούζος ήταν κατηγορούμενος σε 95 υποθέσεις. Ο Μεϊμαράκης παρασύρθηκε. Δεν θα μπορούσε να κάνει κουμπαριά με κάποιον που ήταν κατηγορούμενος σε 95 υποθέσεις».
 Πρώτο θέμα.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget