Sunday, September 9, 2012

ΦΕΣΤΙΒΛΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ. Το «Πάθος» του Μπράιαν Ντε Πάλμα


«Passion», δηλαδή «Πάθος», είναι ο τίτλος του θρίλερ του Μπράιαν Ντε Πάλμα, που προβλήθηκε στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Η ταινία διερευνά τη σεξουαλική έλξη και την επαγγελματική αντιζηλία ανάμεσα σε δύο φιλόδοξες γυναίκες, στελέχη επιχειρήσεων, που θα έκαναν τα πάντα για να πετύχουν στο χώρο της διαφήμισης.
Η Καναδή ηθοποιός Ρέιτσελ Μακ Ανταμς υποδύεται την Κριστίν, φιλόδοξη και καταπιεστική μάνατζερ σε μεγάλη διαφημιστική εταιρία, η οποία νιώθει τόσο να έλκεται όσο και να απειλείται από την ταλαντούχα συνάδελφό της Ιζαμπέλ (την υποδύεται η Σουηδή Νούμι Ραπάς).
Οταν η Κριστίν κλέβει μία ιδέα της Ιζαμπέλ, η σχέση μεταξύ τους αρχίζει να καταρρέει.
Η Ραπάς είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι κάποιες από τις καυτές σκηνές του φιλμ, τις οποίες μοιράστηκε με τη συμπρωταγωνίστριά της, βασίστηκαν σε αυτοσχεδιασμούς. «Ηταν κάτι που περισσότερο ανακαλύπταμε επιτόπου παρά προετοιμάζαμε βάσει σεναρίου», δήλωσε.
«Κάναμε διάφορες λήψεις και μερικές ήταν πιο ερωτικές, ενώ άλλες ήταν πιο ψυχρές, καθώς πιστεύω ότι αυτές οι δύο γυναίκες χρησιμοποιούν το σεξ ως όπλο», είπε.
Ο ίδιος ο Ντε Πάλμα είπε ότι ξαφνιάστηκε από κάποιες σκηνές. «Οι ηθοποιοί με εξέπληξαν, διότι ώθησαν το υλικό που τους δόθηκε σε διάφορες κατευθύνσεις», δήλωσε ο 71χρονος σκηνοθέτης.
Η αυλαία του 69ου Φεστιβάλ Βενετίας πέφτει αύριο με την τελετή απονομής των βραβείων.
Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget