Monday, November 19, 2012

Συναντήθηκαν μετα απο 50 χρόνια στη Μελβούρνη!!



Η Στιγμή της συνάντησής τους μετα απο 50 χρόνια.Χώρισαν πιτσιρικάδες με κοντά παντελόνια και ξανασμίγουν με άσπρα μαλλιά
Πενήντα ολόκληρα χρόνια είχαν να συναντηθουν δυό καλοι φίλοι και εξαδέλφια απο το Μυλότοπο Γιαννιτσών. Ο Γιώργος Αβτζόγλου,γνωστός επιχειρηματίας της Μελβούρνης σήμερα (δεξιά) και ο Σάββας Λύρας ,καλλιτέχνης και πατέρας του γνωστού τραγουδιστή Αντώνη Λυρα δεν μπορούσαν και οι ίδιοι να το πιστέψουν ότι αυτόν που είχαν  απέναντι ήταν ..εκείνος ο πιτσιρικάς που στο χωριό παιζανε  και τρεχανε σαν ζαρκάδια και συχνά μετριώνταν ποιος είναι... ψηλότερος!!!!
Με δάκρυα στα μάτια μετα την πρωτη χειραψία,αγκαλιάστηκαν και δάκρυσαν  για ωρα πολύ και δεν χόρταιναν να λένε για παλια και νεώτερα.. Ο Σάββας έφυγε στα 15 του για τη Θεσσαλονίκη όπου έμαθε σαξόφωνο και εργάζονταν για καιρό στο Θέατρο Β.Ελλάδας και στη φιλαρμονική..κι αργότερα για Γερμανία, ενω ο Γιωργος στα 17 του έφυγε για την Αυστραλία..
Απο τότε χάθηκαν τα ίχνη τους και προχτες στο πανηγύρι του 'Ωκλυ άκουσα το Γιωργο να λέει συγκινημένος.. " Είσαι ακόμα Ώκλυ; έλα στη γωνία στ Βανίλλα,.. σε λίγο θα συναντήσω έναν παιδικό μου φίλο και ξάδερφο..που έχω να τον δω 50 χρόνια.."!!!!!  Δ.Παπαγεωργίου

ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΛΙΟΊ ΦΊΛΟΙ με το συμπέθερο του Σάββα (αριστερά) και το γιό του  το γνωστό τραγουδιστη Αντώνη Λύρα  πλέουν σε πελάγ ευτυχίας και ήδη απόψε η Οικογένεια Ατζόγλου τους κάλεσε στο σπίτι τους για δείπνο ..
Φωτογραφίες EFHMERIS (0458593452) E-mail: efhmeris@gmail.com
Τί άλλο να πουμε πέρα απο τους στίχους του ποιητή "..αυτός ο μικρός ο κόσμος ..ο ΜΕΓΑΣ.."

ΚΑΙ ΔΕΙΠΝΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ Σ¨ΑΒΒΑ
Και μετα την γνωριμία,απόψε Τρίτη,ο Σάββας,η σύζυγός του και ο γιος τους Αντώνης πέρασαν μια υπέροχη βραδιά που ετοίμασε ο φίλος τους Γιωργος Αβτζόγλου,με τν σύζυγό του Γεωργία, την κόρητου Μαρία και το γαμπρότου Σωτηρη Κωπάσογλου,το γίοτου Τάσο και τη σύζυγότου καθως και τήν αδελφη του Κασσιανή και τον σύζυγό της,Γιωργο Μεμη΄και τα παιδιά τους  Κατερίνα και Τάσο και άλλοι φίλοι τους..¨ηταν ένα υπέροχο δείπνο με πολλά σπεσιαλιτέ φαγητων και γλυκισμάτων και έκλεισε με την κιθάρα της νεαρής Ισμήνη;  και το μπουζουκι του Σωτήρη .Φωτογραφίες της βραδιάς δειτε παρακάτω..











Ελπίζουμε σύντομα να σας παρουσιάσουμε συνέντευξη όπου οι δυο φίλοι να μας
 πουνε στο φακό τις παιδικές τους ιστορίες και ότι άλλο μπορουν να θυμηθούν...

No comments:

Post a Comment

wibiya widget