Monday, November 19, 2012

Αντιπρόεδρος Χαμάς: «Δεν θα κάτσουμε να πεθάνουμε σιωπηλά»


«Η Δύση μεροληπτεί και δεν μας αναγνωρίζει το δικαίωμα να αμυνθούμε»
Αντιπρόεδρος Χαμάς: «Δεν θα κάτσουμε να πεθάνουμε σιωπηλά»
Παλαιστίνιοι μεταφέρουν στα χέρια τους το άψυχο κορμάκι ενός παιδιού η οικογένεια του οποίοιυ ξεκληρίστηκε μετά από ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Γάζα, την Κυριακή. REUTERS/Ahmed Jadallah

Σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο αντιπρόεδρος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς  Μουσά Αμπουμαρζούκ αντικρούει την κοινώς επικρατούσα άποψη ότι για την τρέχουσα κρίση «υπαίτιοι» είναι οι πύραυλοι που εξαπέλυσε εναντίον του Ισραήλ η Χαμάς και υποστηρίζει ότι ακόμη και αν ο υπόλοιπος κόσμος δεν αναγνωρίζει στους πολίτες που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, εκείνοι δεν πρόκειται να πάνε σαν  πρόβατα επί σφαγή.

Το Ισραήλ ξεκίνησε πρώτο«Αν οι ΗΠΑ και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες είχαν ελέγξει τα γεγονότα, θα είχαν συνειδητοποιήσει ότι το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιθέσεις. Η κλιμάκωση άρχισε όταν μια ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή στη Γάζα στις Νοεμβρίου σκότωσε ένα παιδί. Αυτό ακολουθήθηκε από άλλες ισραηλινές επιθέσεις, προκαλώντας μια απάντηση από παλαιστινιακές φράξιες.

»Παρόλα αυτά, υπήρξαν σημαντικές προσπάθειες να ηρεμήσουν τα πράγματα και να επιτευχθεί μια εκεχειρία. Το Ισραήλ είχε ξεκάθαρα άλλα σχέδια. Στοχεύοντας τον Αχμέντ Αλ Τζαμπαρί (σ.σ.: τον επικεφαλής του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς), σαμποτάρισε τις αιγυπτιακές προσπάθειες επίτευξης μιας εκεχειρίας μεταξύ όλων των παλαιστινιακών φραξιών  και των ισραηλινών, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Αιγύπτου», λέει ο Αμπουμαρζούκ στο άρθρο του.

Τα ισραηλινά κίνητρα  σύμφωνα με τον παλαιστίνιο πολιτικό είναι αμιγώς προεκλογικά. Υποστηρίζει μάλιστα ότι με τις ισραηλινές εκλογές τον Ιανουάριο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου ήθελε να αυξήσει την δημοτικότητά του, πράγμα που δεν συνέβη με την συμμαχία του με τον υπερ-συντηρητικό Αβιγκντορ Λίμπερμαν.

Η Δύση μεροληπτεί
«Αυτό που είναι σημαντικό εδώ είναι η ανήθικη και κοντόφθαλμη στάση των ευρωπαϊκών και της αμερικανικής κυβέρνησης: παρανόησαν τα γεγονότα και επέδειξαν  πλήρη μεροληψία υπέρ του επιτιθέμενου», τονίζει.
Η φραστική επίθεση του  Αμπουμαρζούκ απέναντι στις δυτικές κυβερνήσεις δεν σταματάει εκεί.

«Οι δυτικές θέσεις δίνουν πολιτική κάλυψη στην ισραηλινή επιθετικότητα  και ενθαρρύνουν την ισραηλινή ηγεσία να συνεχίσει τις επιθέσεις. Συνεπώς στα μάτια του λαού μας, αλλά και ολόκληρης της περιοχής, οι δυτικές ώρες είναι συνένοχες. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σε αντίθεση με τους απλούς πολίτες που στην  πλειοψηφία τους υποστηρίζουν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, έδειξαν για άλλη μια φορά την  υποκρισία τους  και ότι διαθέτουν δύο μέτρα και δύο σταθμά», δηλώνει.

Δύσκολα μπορεί κανείς να αντικρούσει το γεγονός ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα που οι Ευρωπαίοι ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται σε ολόκληρη τον κόσμο, από τους Παλαιστινίους τα στερούν. «Το δικαίωμα των ανθρώπων να αντιστέκονται στην κατοχή και να αντιμετωπίζουν την επιθετικότητα είναι εγγυημένη σε όλους τους λαούς. Όμως αν οι Παλαιστίνιοι προσπαθήσουν να ασκήσουν αυτό τους το δικαίωμα αμέσως κατηγορούνται για τρομοκρατία και πρέπει να διωχθούν για αυτό», ξεσπάει  ο Αμπουμαρζούκ στον Guardian.
«Η Χαμάς έχει αποφασίσει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του λαού της με αποτρεπτικά μέσα ενάντια σε έναν από τους πλέον άρτια εξοπλισμένους (και χρηματοδοτημένους από τη Δύση) στρατούς. Αφού ο κόσμος αρνείται να υπερασπιστεί τους Παλαιστινίους, θα υπερασπιστούμε εμείς τον εαυτό μας. Ο λαός μας έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και δεν θα πεθαίνουμε πια σιωπηλά. Η Χαμάς μπορεί να μην είναι σε θέση να νικήσει το Ισραήλ, αλλά μπορούμε να επιδείξουμε σθεναρή αντίσταση και να παραλύσουμε τη ζωή σε ένα σημαντικό τμήμα της χώρας. Αυτό αποτελεί δικαίωμα οποιουδήποτε ελεύθερου λαού. Η Γάζα και η Χαμάς δεν είναι μόνες και οι εχθροί του Ισραήλ αυξάνονται. Ο αραβικός κόσμος αλλάζει. Ο παλαιστινιακός λαός βλέπει σήμερα στην  Χαμάς ελπίδα και ηγεσία. Το Ισραήλ μπήκε σε μια περιπέτεια την οποία δεν είχε υπολογίσει σωστά. Τώρα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Η πρώτη από αυτές θα είναι να άρει τον καταπιεστικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.», προειδοποιεί.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget