Monday, January 13, 2014

Λεφτά για τα ΜΜΕ, υπάρχουν! Κατοσταριές εκατομμυρίων σε ΜΕΓΑ,ΔΟΛ,ΠΗΓΑΣΟΣ.

Μετά το Mega και το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ, σειρά παίρνουν ο ΔΟΛ για ομολογιακό δάνειο επίσης 98 εκατ. ευρώ  και ο Πήγασος δάνειο 20 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει σήμερα σε ρεπορτάζ η Αγγέλα Νταρζάνου στην “Αυγή”. Οι δύο αυτές αποφάσεις των τραπεζών δίνουν το “φιλί της ζωής”  ειδικά στο ΔΟΛ,  ο οποίος έχει σημαντική ανάγκη ρευστότητας. Πλην  όμως το αίτημα για κούρεμα του υφιστάμενου δανεισμού των μεγάλων ομίλων ΜΜΕ (Mega, ΔΟΛ, Πήγασος) προς το παρόν δεν υλοποιήθηκε.
Στην περίπτωση του ΔΟΛ , η “Αυγή” γράφει πως “μετά το ok των επιτροπών πιστώσεων της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, αναμένεται η έγκριση κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ, 10ετούς διάρκειας και περίοδο χάριτος για την πρώτη διετία”.  Εξ αυτών τα 83 εκατ. ευρώ θα πάνει για την αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων, όπως συνέβη με το Mega και τα άλλα 15 εκατ. ευρώ θα παραμείνουν στην εταιρεία. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη πως ένα  ατομικό δάνειο του κ. Στ. Ψυχάρη από την Alpha Bank, ύψους 57 εκατ. ευρώ, θα μετατραπεί σε εταιρικό, ενώ για τον ίδιο τον κύριο μέτοχο του ΔΟΛ αναμένεται να εγκριθεί  νέο προσωπικό δάνειο, ύψους 8 εκατ. ευρώ.  Η συνολική ρευστότητα του ΔΟΛ θα φτάσει τα 23 εκατ. ευρώ.
Στην περίπτωση του Πήγασου , η εφημερίδα αναφέρει  πως ανανεώθηκε ομολογιακό δάνειο από την Εθνική Τράπεζα, ύψους 20 εκατ. ευρώ, το οποίο έληγε στις 31.12.2013.  Πρόκειται για ομολογιακό δάνειο που χορηγήθηκε στις 21.12.2006 και είχε παραταθεί  ως το τέλος του έτους. Ο Πήγασος στις 30 Ιανουαρίου 2014 καλείται να πληρώσει ομολογιακό δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ που είχε λάβει στις 19.05.2008 από την Τράπεζα Πειραιώς, το οποίο αρχικά έληγε στις 19.11.2013.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget