Wednesday, January 1, 2014

Αυστραλία: Ένας στους πέντε δηλώνει άθεος.Αλλά ξοδεύουν εκατομμύρια για Χριστούγεννα


Αύξηση παρουσιάζουν οι Μουσουλμάνοι, οι Βουδιστές και οι Ινδουϊστές της χώρας, λόγω της μετανάστευσης

Οι Αυστραλοί λατρεύουν τα Χριστούγεννα και ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια για να γιορτάσουν την γέννηση του Ιησού αλλά ολοένα και λιγότεροι πιστεύουν στον χριστιανισμό!

Στην πραγματικότητα οι άθεοι της χώρας πολλαπλασιάζονται σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αφού ήδη αγγίζουν τα πέντε εκατομμύρια κατοίκους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πριν εκατό χρόνια ένας σε κάθε 250 Αυστραλούς δήλωνε άθεος.

Σήμερα ένας στους πέντε δηλώνει άθεος.

Αλλά ακόμα και αυτοί που δηλώνουν θρήσκοι στην πραγματικότητα δεν ακολουθούν με προσήλωση και συστηματικά την θρησκεία τους αλλά περιστασιακά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής απογραφής του 2011 το 25% των Αυστραλών δηλώνει Καθολικοί και το 17% Αγγλικανοί.

Οι Ορθόδοξοι, στην πλειοψηφία τους Έλληνες, είναι κάτω από 5%.

Οι μισοί απ' αυτούς που δηλώνουν άθεοι είναι κάτω των 30 ετών.

Αύξηση παρουσιάζουν οι Μουσουλμάνοι, οι Βουδιστές και οι Ινδουϊστές της χώρας, λόγω της μετανάστευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της αύξησης του αριθμού των άθεων έχουν αυξηθεί και οι πολιτικοί γάμοι.

Επτά στους δέκα γάμους που γίνονται στη χώρα είναι πλέον μόνο πολιτικοί.

Τέλος οι Χριστιανοί προσφέρουν την περισσότερη εθελοντική εργασία στο κοινωνικό σύνολο, τους ακολουθούν οι άθεοι και στη συνέχεια οι πιστοί άλλων δογμάτων.


30/12/2013
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 comment:

  1. Αντε τωρα να σας πω για να φρίξετε...Τα ποσοστα των άθεων θα ήταν μεγαλύτερα αν δεν υπήρχαν Έλληνες..Δυστυχώς οι πατριώτες μας είναι τόσο καθυστερημένοι και ακόμα πιστεύουν τα παραμύθια περι Ορθοδοξξίας και άλλα κουραφέξαλα.Δυστυχώς αυτοί που λενε ότι είναι Χριστιανοί είναι ..Γραικοί!! Με εκδότες και ραδιοπαραγωγούς αγράμματους έχουν κάνει τον Ελληνισμό το πιο αναχρονιστικό κομμάτι του Απόδημου Ελληνισμού. Χτες που πηγα σε 3 σ΄πιτα να ευχηθω χρόνια πολλά και στα 3 είχαν χαρτάκι των παπάδων στις πόρτες που έγραφε "ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ.." Παλιότερα έγραφαν απαγορευουμε στους μάρτυρες του Ιεχωβάή Χιλιαστές,,αλλά τωρα το άλλαξαν επειδή αυξηθηκαν πολύ οι Έλληνες που υποστηρίζουν την Αρχαία Ελληνική θρησκείαμε τους 12 θεούς και οι παπάδες εχουν τρομοκρατηθει και προσπαθουν να πείσουν τους μεσαιωνιστές να μη τους μιλούν αν και οι δικοί μας φυσικά δεν τρεχουν στις πόρτες για να πείσουν τους Έλληνες να γίνουν... Έλληνες..
    Εχει πλάκα η υπόθεση αλλα θα τα ξαναπούμε .. ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ και ¨ΟΧΙ ΑΕΡΟΛΑΤΡΗΣ ..

    ReplyDelete

wibiya widget